Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Μια λίστα "διαθεσίμων"...

Το Έθνος της Κυριακής (18/8/2013) δημοσίευσε σε ρεπορτάζ που αφορούσε τη διαδικασία διαθεσιμοτήτων του Υπουργείου Υγείας, μια λίστα που απεικόνιζε τους κλάδους και της ειδικότητες που θα καταργηθούν στο Υπουργείο Εργασίας. 
Πέρα από τις εύλογες αμφιβολίες ως προς την αξιοπιστία που γεννά η με τέτοιο τρόπο παρουσίαση της λίστας, το γεγονός που έχει επιβεβαιωθεί πολλάκις τις τελευταίες ημέρες είναι ότι 600 συνάδελφοι  μας θα βρεθούν στο δρόμο. Για τον κάθε έναν από αυτούς έχει ένα νόημα η λιστολογία. Για ΟΛΟΥΣ μας όμως δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Σήμερα είναι αυτοί οι 600, αύριο θα είναι άλλοι 600, μεθαύριο ΕΜΕΙΣ. Πρέπει να τους σταματήσουμε ΤΩΡΑ!

Για όσους ενδιαφέρονται πάντως, αναδημοσιεύουμε τη λίστα σε ότι αφορά τους 20 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από το "στενό" Υπουργείο:
Κεντρική Υπηρεσία (2): 
1 ΔΕ Τεχνικών-Οδηγών (ΙΔΑΧ) 
1 ΔΕ Τραυματιοφορέων (ΙΔΑΧ)
Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων (2): 
2 ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων (ΙΔΑΧ)
ΣΕΠΕ (16):
4 ΔΕ Τεχνικών (ΙΔΑΧ)
10 ΔΕ Διοικητικού (ΙΔΑΧ)
2 ΔΕ Προσωπικού Η/Υ (ΙΔΑΧ)

Επισημαίνουμε ξανά ότι αυτή δεν είναι επίσημη λίστα, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης για να επικυρώσει τις σχετικές ΚΥΑ.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι ειδικά το ΣΕΠΕ ...σύμφωνα με βαρύγδουπες δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι υποστελεχωμένο. Την ίδια ώρα, υποτίθεται ότι καλείται να επιβάλλει πρόστιμα 10.000 ευρώ για να καταπολεμηθεί η αδήλωτη εργασία. Ας αποφασίσουν επιτέλους οι υπεύθυνοι τι θέλουν να κάνουν, με ποιο προσωπικό και ποια μέσα...Αν και τελικά, τίποτε δεν έχει σημασία μπροστά στην εξασφάλιση της επόμενης δόσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: