Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΛΑΔΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ


Αναδημοσιεύουμε κείμενο συναδέλφου. Το ιστολόγιο είναι ανοικτό σε παρόμοια κείμενα, συναδέλφων ή μη, τα οποία μπορείτε να στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: asy.yeka@gmail.com
"Οι απόψεις των ανώνυμων συγγραφέων/σχολιαστών, ή όσων δημοσιεύουν επώνυμα κείμενα με όνομα διαφορετικό της διαχείρισης του ιστολογίου (transistor69), δεν εκφράζουν αναγκαστικά τις απόψεις του ιστολογίου της ΑΣΥ. Αυτές διαμορφώνονται αφού συζητηθούν και συμφωνηθούν στις συνελεύσεις μας ή με άλλες συλλογικές διαδικασίες (π.χ. ανταλλαγή ηλ.μηνυμάτων) και φέρουν την υπογραφή Α.Σ.Υ."
Με αφορμή τα οσα διατυπώθηκαν κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Δ.Σ του Συλλόγου μας ως διεκδικητικό πλαίσιο για το 2012, συμβάλλουμε στην πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με κλαδικά αιτήματα, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία ανεδαφικών προσδοκιών στη βάση ουτοπικών υποσχέσεων.
Με βάση ενημέρωση που λάβαμε από την αρμόδια Δ/νση Οικονομικού, ενημερώνουμε τους συναδέλφους με σκοπό να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για το τι μας περιμένει...και να κινηθούμε αναλόγως.
α) Το Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων (Κ.Ε.Δ.Σ) (παρ. 2,αρ 19.Ν.4024/2011) καταβάλλεται σε υπαλλήλους που υπηρετούν σε υπηρεσιακές μονάδες που έχουν ως κύρια αρμοδιότητά τους την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, την είσπραξη εσόδων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΟΚΑ, καθώς και τον προγραμματισμό και έλεγχο αντίστοιχων δαπανών. Στους υπαλλήλους των υπηρεσιών που πέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό άνω του 90% καταβάλλεται προσαύξηση 15% του βασικού τους μισθού. Προβλέπεται η έκδοση Π.Δ για τον καθορισμό των Υπηρεσιών, οι υπάλληλοι των οποίων θα δικαιούνται το Κ.Ε.Δ.Σ. Από το Υπουργείο μας προτάθηκαν προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι Δ/νσεις Οικονομικού και Εποπτείας της Κ.Υ και των εποπτευόμενων φορέων. Ωστόσο, στο Π.Δ, το οποίο έπρεπε μάλιστα να έχει ήδη εκδοθεί, αναμένεται να συμεριληφθούν μόνο Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

β) Το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων (Κ.Ε.Σ) (παρ. 1,αρ.19, Ν.4024/2011) θα δοθεί σε υπαλλήλους, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσιακές μονάδες, οι οποίες έχουν πετύχει πάνω από 80%, τους ποσοτικοποιημένους στόχους που έχουν τεθεί με βάση το σύστημα αξιολόγησης, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις των παραγράφων 3, 4 και 5 του άρθρου 7 του Νόμου 4024/2011.Το Κ.Ε.Σ. υπολογίζεται ανά υπουργείο ή φορέα και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 3% (600.000€ περίπου για το Υπουργείο μας-Κ.Υ και ΣΕΠΕ, δηλαδή 600€ ετησιώς ανά υπάλληλο περίπου) του συνολικού μισθολογικού κόστους του κατά το προηγούμενο έτος. Μπορεί να καταβάλλεται μία φορά κατ’ έτος, μετά από πιστοποιημένη, μέσω της έκθεσης αξιολόγησης, επίτευξη των στόχων κατά το προηγούμενο έτος. Ισούται με ποσό μέχρι 50% ενός βασικού τους μισθού, εφόσον επέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό μέχρι και 90% και με ποσό μέχρι 100% ενός βασικού τους μισθού, εφόσον επέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό από 90% και πάνω. Ωστόσο, τα Π.Δ που απαιτούνται για την καθιέρωση του συστήματος αξιολόγησης μέσω ποσοτικοποιημένων στόχων αναμένεται να καθηστερήσουν για ...ευνόητους λόγους.
γ) Κατ'εξαίρεση αποζημίωση ανά ώρα, έλεγχο ή αξιολογούμενο πρόγραμμα κ.λπ., με βάση την παρ. 3 του αρ.21 Ν.4024/2011.Απαιτείται κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του καθ` ύλην αρμόδιου υπουργού. Το συνολικό μηνιαίο ποσό της ανωτέρω αποζημίωσης απαγορεύεται να υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ. Με βάση τη συγκεκριμένη διάταξη, οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ αμείβονται για τον έλεγχο που διενεργούν σε επιχορηγούμενες επιχειρήσεις. Θα μπορούσαμε να τη χρησιμοποιήσουμε για την αμοιβή μας ανά έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας.
δ) Πρόσθετη παροχή αρ. 15 Ν.3996/2011-Συναρτάται συναρτάται με την αποτελεσματικότητα του ελεγκτικού και συμφιλιωτικού έργου τους. Η σχετική Κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δυστυχώς δεν έχει ακόμη καν υποβληθεί στην απαραίτητη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Κ.Ε.Ε.Ε.). Επισημαίνεται ότι η εν λόγω αμοιβή προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί από το 20% των εισπραχθέντων προστίμων.
ε) Υπερωρίες- Η υπερωριακή αμοιβή στο Υπουργείο μας εξαρτάται άμεσα από το ύψος των σχετικών πιστώσεων που μας διεθέτει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.Για το 2012, οι πιστώσεις (από τις οποίες θα καταβληθει και το τελευταίο δίμηνο του 2011) ανέρχονται σε 1.000.000€ έναντι 1.800.000€ περίπου το 2011.Ο καθένας μπορεί να υπολογίσει πόση θα είναι η μείωση στην αμοιβή του για υπερωριακή απασχόληση
στ) Εξοδα κίνησης-Τα έξοδα κίνησης θα μπορούσαν κάλλιστα να διεκδικηθούν μέσω της αναφοράς στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας του γεγονότος της κατάργησης τους κατά παράβαση Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας. Έχουμε δημοσιοποιήσει σχετική Ανακοίνωση. Δυστυχώς, από όσα ακούσαμε κατά την κοπή της πίτας, δε φαίνεται να έχει γίνει κάποια ενέργεια από το Δ.Σ του Συλλόγου μας προς αυτή την κατεύθυνση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: