Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη για τα νέα επώδυνα μέτρα

«Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε παρίες»




Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας αύριο, Τρίτη, αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, μετά την συμφωνία που φαίνεται ότι επιτυγχάνεται μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας για τη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 20% -παρά την αντίθετη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι κοινωνικοί εταίροι-, καθώς και για άλλα επώδυνα μέτρα. Για έγκλημα μίλησε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Β.Μουτάφης, στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας. Συγκεντρώσεις απόψε στις 18:00 του ΚΚΕ στην Ομόνοια και του ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια. Στις 11:00 την Τρίτη στο Σύνταγμα η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια.


«Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση. Αυτά που ζητάει η τρόικα είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για έναν ωμό κυνικό εκβιασμό εναντίων ενός ολόκληρου λαού» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι το χρυσό περιτύλιγμα. Αυτό που θέλουν είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να κόψουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 20 έως 30% απ’ αυτά που έχουν ήδη κοπεί. [...] Τον εκβιασμό δεν μπορούμε να τον αποδεχθούμε.» σημείωσε.

Ο κ. Παναγόπουλος προσέθεσε ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε νέες απεργίες.

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρεται: «Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τη συγκυβέρνηση και την τρόικα για λήψη νέων επώδυνων μέτρων, με στόχο τη μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, την κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, νέα μείωση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, απολύσεις εργαζομένων από στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και περαιτέρω περιορισμό των Δημοσίων Δαπανών που θα
στερήσουν πόρους από τις Δημόσιες Υπηρεσίες (κυρίως Τομέα Υγείας και Παιδείας) εντείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης -που τροφοδοτήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από τα αλλεπάλληλα μνημόνια- και οδηγεί την ελληνική Κοινωνία σε απελπισία.

» Η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταβαράθρωση της ελληνικής Οικονομίας και στον καταποντισμό της ελληνικής κοινωνίας. Μετατρέπει τους εργαζόμενους σε παρίες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε εξαθλιωμένους πένητες και στερεί από τους νέους την όποια ελπίδα θετικής προοπτικής.

»Αυτή η πολιτική έχει προ πολλού εξαντλήσει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και πρέπει με κάθε θυσία να ανατραπεί».

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργία.

Στις 11:00 αύριο, Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα η απεργιακή συγκέντρωση.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι σε νέα συνεδρίαση την Πέμπτη θα συζητήσει το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης του αγώνα.

Έγκλημα χαρακτήρισε τη μείωση του κατώτερου μισθού ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Β.Μουτάφης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας. Όπως είπε, βάσει του κατώτερου μισθού υπολογίζονται οι μισθοί όλων των κλιμακίων σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα.

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 18:00 στην Ομόνοια και στο αγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη απευθύνει το ΚΚΕ, απορρίπτοντας «τους εκβιασμούς και τα μνημόνια της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας», που -όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση- «φέρνουν μαζί τα κόμματα της πλουτοκρατίας και η ευρωλυκοσυμμαχία τους».

Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 18:00 τη Δευτέρα, ενάντια στα νέα μέτρα που συνομολόγησαν κυβέρνηση και τρόικα καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος στις 18:00 και πορεία προς τη Βουλή προγραμματίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σαν «απάντηση» στο νέο απάνθρωπο πακέτο των άθλιων τροϊκανών και της κυβέρνησής τους, είναι εντελώς πίσω από τις ανάγκες της στιγμής! Τα εκατομμύρια των Ελλήνων εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων των οποίων οι ζωές καταστρέφονται, ξέρουν ότι αυτή η επίθεση δεν αντιμετωπίζεται με 24ωρες τουφεκιές στον αέρα! Αν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ήθελαν να κάνουν κάτι ουσιαστικό για να σταματήσουν την Τρόικα όφειλαν να καλέσουν γενική απεργία εδώ και τώρα μέχρι να φύγει η Τρόικα από τη χώρα! Οτιδήποτε άλλο είναι κοροϊδία!

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη σωστή πρόταση είναι απεργίες διαρκείας και κάθοδος στο Σύνταγμα και περικύκλωση της Βουλής. Κατάληψη του χώρου μέχρι να φύγουν οι τροϊκανοί και να πέσει η κυβέρνηση τους! Σε κάθε πλατεία κάθε πόλης!Αυτή την πρωτοβουλία δεν μπορούμε να περιμένουμε να την πάρουν οι επίσημες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Έχουν αποδείξει πως δεν είναι διατεθειμένες για κάτι τέτοιο.Αυτή την ευθύνη πρέπει να την αναλάβουν τα κόμματα της Αριστεράς μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις που υπάρχουν σε μια σειρά γειτονιές, τις επιτροπές «δεν πληρώνω» που έχουν ήδη καταφέρει να δώσουν μαζικές διαστάσεις στην άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ, τα μαχητικά συνδικάτα και τις ομοσπονδίες που έδωσαν μάχες την προηγούμενη περίοδο, όλοι αυτοί μαζί πρέπει να κινητοποιήσουν τον κόσμο, σε απεργίες διαρκείας και σε καταλήψεις πλατειών!

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε παιδιά, να γίνουν όλα αυτά, αλλά μήπως να περιμένουμε να σταματήσει η βροχή πρώτα; Γαμώτο πάλι οι καπιταλιστές βομβαρδίζουν τα σύννεφα για να αποτρέψουν την επανάσταση...

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιεύω από τον Ριζοσπάστη: "Λαέ αντιστάσου! Μην εμπιστεύεσαι τις προδοτικές δυνάμεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών (www.meteo.gr) που στηρίζουν πια ανοιχτά τις δυνάμεις της αντίδρασης! Αύριο ο καιρός θα είναι καλός! Λαέ κατέβα στον αγώνα! Εμπιστεύσου τα τίμια συστήματα της ΕΜΥ (www.hnms.gr) και του ΕΛΚΕΘΕ (www.poseidon.gr). Όχι στο χαφιέδικο meteo που προβλέπει καταιγίδες για αύριο, ενώ ο καιρός θα είναι βατός για πορεία! Η θερμοκρασία θα είναι 10-14 βαθμοί και η βροχόπτωση χαμηλή ως μηδενική! Λαέ τιμώρησε το meteo! Συντάξου τώρα με τις ταξικές δυνάμεις του ΓΕΑ και του ΕΛΚΕΘΕ!"

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον ανώνυμο 1 και 2.Ο ρόλος της συμβιβασμένης και γραφειοκρατικής ηγεσίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι πλέον γνωστός και στον τελευταίο αφελή.
Eπίσης συμφωνώ να φύγει η τρόικα και η συγκυβέρνηση του κατάμαυρου μετώπου.Ο μόνος τρόπος για να φύγει είναι ο γενικός ξεσηκωμός όλων μας.
Μετά όμως τι θα γίνει?Μπορεί κάποιος να περιγράψει κάποιο ενναλακτικό σχέδιο?