Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ 25.7.2012-Αποφάσεις για εκδρομή



ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
                                         στο Υπουργείο Εργασίας και  Κοινωνικής  Ασφάλισης

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της 25.7.2012 συζητήθηκε το θέμα της οργάνωσης εκδρομής από τον Σύλλογο. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν 6 μέλη (3 ΠΑΣΚ, 2 Ενωτικό, 1 ΔΑΚΕ).

Στο Δ.Σ κατατέθηκαν 4 προσφορές τουριστικών γραφείων και συγκεκριμένα:
  • PYRAMIS: 8μέρες/7νύχτες ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (550€) Αναλυτικά εδώ
  • BOUTROS TOURS: 8 ημέρες ΣΜΥΡΝΗ-ΕΦΕΣΟΣ-ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (548€) Αναλυτικά εδώ
  • DREAM TRAVEL: 8 ήμερες ΣΜΥΡΝΗ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 640€ για group 60 ατόμων, 610€ για group 75 ατόμων και 595€ για group 90 ατόμων. Αναλυτικά εδώ και εδώ
  • SIGNATURE TRAVEL: ΣΜΥΡΝΗ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 8 ΗΜΕΡΕΣ 540€. Αναλυτικά εδώ και εδώ

Αφού εξετάστηκαν οι προσφορές, επιλέχθηκε η προσφορά του DREAM TRAVEL, κατά πλειοψηφία των παρόντων μελών. Το μέλος του Ενωτικού που μειοψήφισε προέκρινε την προσφορά του BOUTROS TOURS, με το σκεπτικό της οικονομικότερης προσφοράς, της μικρότερης οδικής διαδρομής και της εξειδίκευσης του συγκεκριμένου πρακτορείου στις εκδρομές στην Τουρκία. Επίσης, ένα μέλος (από το Ενωτικό) ψήφισε λευκό.

Στη συνέχεια προτάθηκε από τη ΠΑΣΚ η επιδότηση των μελών του Συλλόγου που θα συμμετέχουν στην εκδρομή με 200€/άτομο. Η πρόταση υπερψηφίστηκε με 4 ψήφους υπερ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) και 2 κατά (Ενωτικό Ψηφοδέλτιο). Η μειοψηφία επικαλέστηκε ως αιτιολογία της αρνητικής ψήφου, την προτεραιότητα που οφείλει να δίνει ο Σύλλογος στην οικονομική ενίσχυση των συναδέλφων που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης και την ενδεχόμενη ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του κοινού αγώνα για διεκδίκηση των συλλογικών αιτημάτων.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η χορήγηση δανείων σε 3 συναδέλφους και η χορήγηση του εφαπάξ ποσού γάμου (500€) σε συνάδελφο που παντρεύτηκε πρόσφατα.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη μεταστέγαση, την ενίσχυση του ΣΕΠΕ με προσωπικό, τη δυνατότητα συνεργασίας με τους συναδέλφους των πρώην ΟΕΚ και ΟΕΕ. Τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν έντονα το Δ.Σ κατά το προσεχές διάστημα.

2 σχόλια:

ΔΦ είπε...

Έχουμε ιδιαίτερη εκτίμηση στην ανεξάρτητη παράταξή σας και μας χαροποίησε ιδιαίτερα η εκπροσώπησή της στο ΔΣ του Συλλόγου. Σε σχέση με τη συνεδρίαση για την εκδρομή θα θέλαμε να θέσουμε τα εξής ζητήματα, τα οποία αναμέναμε από σας να αναδείξετε για πρώτη φορά στο Σύλλογο:
1. Θεωρείτε ότι στη δύσκολη σημερινή συγκυρία για τον κλάδο μας η εκδρομή αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας, για το οποίο μάλιστα να αφιερωθεί μια ολόκληρη συνεδρίαση;
2. Συμβάλλει η σχετική απόφαση στην αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων μας;
3. Είναι δίκαιη η επιδότηση της τιμής της εκδρομής για τα 90 το πολύ μέλη του Συλλόγου που θα προλάβουν να συμμετάσχουν, όταν όλα τα υπόλοιπα μέλη πληρώνουν την ίδια ετήσια συνδρομή;
4. Μήπως η σχετική δαπάνη για επιδότηση της συμμετοχής των λίγων θα είχε περισσότερο ανταποδοτικό χαρακτήρα αν είχε χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό; Για παράδειγμα, θα μπορούσε να δοθεί ως αμοιβή σε δικηγόρους, χωρίς να πληρώσουν συμμετοχή τα μέλη του Συλλογου, για να προσβληθούν δικαστικά οι περικοπές του Μνημονίου, του ενιαίου μισθολογίου, η μη χορήγηση ελεγκτικού επιδόματος κλπ. Έστω και για λόγους συμβολικούς: άλλωστε μετά από αγωγή των συναδέλφων του ΙΚΑ βγήκε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών που έκρινε τα μέτρα ως αντισυνταγματικά.
Παρακαλούμε πολύ να έχουμε ένα σχετικό σχόλιο από την πλευρά σας.

transistor 6/9 είπε...

Απάντηση στο σχόλιο του/της ΔΦ:
Ευχαριστούμε για το σχόλιο που στείλατε και τους προβληματισμούς που θέτετε.

Καταρχήν πρέπει να διευκρινήσουμε ότι συμφωνούμε με το γενικό πλαίσιο των θέσεών σας, όπως αυτό διαφαίνεται από τα ερωτήματά σας.

(α) Για το αν όμως τα αναδείξαμε αυτά τα θέματα και εμπράκτως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ,σας παραπέμπουμε στο ίδιο το κείμενο στο οποίο αναρτήσατε το σχόλιό σας (ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ 25.7.2012-Αποφάσεις για εκδρομή), και ιδιαίτερα στην 4η παράγραφο. Δυστυχώς, οι αριθμητικοί συσχετισμοί στο ΔΣ δεν επέτρεψαν την επικράτηση της εναλλακτικής οπτικής μας.
Οι θέσεις μας αυτές κοινοποιήθηκαν στους συναδέλφους και μέσω email (τίτλος "η θέση μας για την εκδρομή", 25/07/2012).

Επισημαίνουμε ότι η διαφάνεια και η ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον Σύλλογό μας, αποτελούν βασική μας προτεραιότητα. Στο πνεύμα αυτό εξάλλου, από την πρώτη συνεδρίαση που συμμετείχαμε, κοινοποιούμε μέσω του blog μας και μέσω email τα πεπραγμένα των συνεδριάσεων του ΔΣ.

(β) Όμως, εκτός από τα παραπάνω, επιδιώξαμε (όπως και σε κάθε άλλη συνεδρίαση) την έγκαιρη κοινοποίηση της ατζέντας συζήτησης -με email, με ανάρτηση στο blog μας και με τοιχοκόλλησή της σε χώρους του Υπουργείου. Με αυτές τις κοινοποιήσεις προτρέπουμε τους συναδέλφους να εκφράσουν εγκαίρως, πριν τις συνεδριάσεις του ΔΣ, απόψεις και παρατηρήσεις για τα συγκεκριμένα θέματα ή να υποβάλουν προτάσεις για νέα θέματα προς συζήτηση.

Θεωρούμε αυτή τη διαδικασία πολύ σημαντική. Γιατί εντάσσεται στις ενέργειές μας για αλλαγή στις διαδικασίες και νοοτροπίες του Συλλόγου. Ώστε να συμμετέχουμε και να ακουγόμαστε όλοι, να έχουμε ισότιμο λόγο και να μην επαφιόμαστε στην εν λευκώ εκπροσώπησή μας από τα μέλη του ΔΣ. Για κάθε θέμα και σε κάθε απόφαση. Είναι πιστεύουμε μια ειδοποιός διαφορά μας σε σχέση με το κλασσικό μοντέλο συνδικαλισμού των άλλων παρατάξεων. Ο λόγος της ύπαρξης της ΑΣΥ βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία αυτής της επιδίωξης.

Εξάλλου, όπως ίσως έχετε ήδη καταλάβει, οι συσχετισμοί δυνάμεων στο τωρινό ΔΣ δεν αρκούν από μόνοι τους για την προώθηση των θέσεων και προτάσεών μας. ΟΜΩΣ, η ενεργοποίηση όλων μας μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για να συζητούνται και αποφασίζονται ζητήματα όπως πράγματι θα επιθυμούσαν οι συνάδελφοι -πέρα από παραταξιακούς ψευτοδιαχωρισμούς.