Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η δική μας εκδοχή για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου

Όπως είχαμε υποσχεθεί σε προηγούμενη δημοσιέυση, παρουσιάζουμε τη δική μας εκδοχή για τη 1η συνεδρίαση του Δ.Σ με θέμα τη συγκρότηση του. Επειδή τίποτε δεν είναι απόλυτα άσπρο ή απόλυτα μάυρο και επειδή ούτε το Ενωτικό απλώς αρνήθηκε και η ΔΑΚΕ απλώς δέχτηκε, ας ακουστεί και αυτή η εκδοχή...


Συνεδρίαση Δ.Σ της 10ης Ιουλίου 2012

Στη συνεδρίαση της 10.7.2012, συζητήθηκε το θέμα της συγκρότησης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η πρώτη σε ψήφους παράταξη (ΠΑΣΚ), με δεδομένο ότι δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία και άρα δεν μπορούσε να σχηματίσει προεδρείο πρότεινε τον σχηματισμό διαπαραταξιακού Προεδρείου. Εκ των προτέρων ωστόσο, έθεσε ως όρο τις θέσεις Προέδρου και Ταμία να τις καταλάβουν μέλη της ΠΑΣΚ.
Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του ενωτικού Ψηφοδελτίου Α. Π.-Α. Σ. Υ., εξέθεσαν τους όρους υπό τους οποίους θα συμμετείχαν στο Προεδρείο. Συνοπτικά: α) Διαφάνεια και δημοκρατικότητα στη λειτουργία του Συλλόγου β) Αναδιοργάνωση και αλλαγή προτεραιοτήτων ως προς την οικονομική διαχείριση του Συλλόγου και γ) Αγωνιστικές μορφές διεκδίκησης των αιτημάτων μας και ζητήθηκε η διαπαραταξιακή συμφωνία επί των ανωτέρω θέσεων που θα οδηγούσε και σε αλλαγή του Καταστατικού στην επόμενη Γενική Συνέλευση.
Δυστυχώς, η πρόταση των μελών του Ενωτικού Ψηφοδελτίου εκλήφθηκε περισσότερο ως μομφή για τις προηγούμενες Διοικήσεις και λιγότερο ως ευκαιρία για το νέο Δ.Σ.

Στη συνέχεια, η ΔΑΚΕ αποδέχθηκε τη πρόταση της ΠΑΣΚ και οι εκπρόσωποι της κατέλαβαν τη θέση του β' αντιπροέδρου και της Γεν. Γραμματέως.
Ως εκ τούτου, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτείται ως εξής:

Πρόεδρος: Κιούλος Ηλίας (ΠΑΣΚ) (Ψήφοι: 6 υπέρ, 3 λευκό)
Αντιπρόεδροι: Κορφιάτη Αφροδίτη (ΠΑΣΚ)(Ψήφοι: 6 υπέρ, 3 λευκό)- Μπακέας Σταύρος (ΔΑΚΕ)(Ψήφοι: 6 υπέρ, 3 λευκό)
Γραμματέας: Πάσιου Ζωή (ΔΑΚΕ)(Ψήφοι: 6 υπέρ, 3 λευκό)
Ταμίας: Λουτρουτζής Ευάγγελος (ΠΑΣΚ)(Ψήφοι: 6 υπέρ, 3 λευκό)
Μέλος: Τσάλης Μιχάλης (ΠΑΣΚ)
Μέλος: Μποσινάκος Νίκος (ενωτικό ΑΠ- ΑΣΥ)
Μέλος: Τοπαλιάν Ιωάννης (ενωτικό ΑΠ- ΑΣΥ)
Μέλος: Σταθοπούλου Θεοδώρα(ενωτικό ΑΠ- ΑΣΥ)


Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος εισηγήθηκε εν συντομία τα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν το επόμενο διάστημα το Δ.Σ.
Συνοπτικά:
α) Άμεσα θα ανακοινωθούν στους συναδέλφους τα αποτελέσματα των εκλογών και η συγκρότηση του νέου Δ.Σ.
β) Στο προσεχές διάστημα το Δ.Σ θα πρέπει να συνθέσει ένα Πρόγραμμα Δράσης με ορίζοντα το τέλος του έτους.
γ) Θα πρέπει να επικαιροποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο ενόψει και της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας (16-20/7/2012). με τη πολιτική ηγεσία για την οποία θα γίνουν άμεσα οι σχετικές ενέργειες. Οι βασικοί άξονες του πλαισίου είναι τα έξοδα κίνησης και το Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων, η άρση της πρόβλεψης για δικαστική παράσταση των Επιθεωρητών Εργασίας, η μεταστέγαση, η πρόβλεψη για 12 μηνιαίους ελέγχους ανά επιθεωρητή Εργασίας.
δ) Θα πρέπει να γίνει αλλαγή του αναπληρωτή υπευθύνου για την αιμοδοσία. Έγινε σχετική εισήγηση να οριστεί η νέα Γ.Γ Ζωή Πάσιου.
ε) Θα πρέπει άμεσα να συζητηθεί το θέμα της εκδρομής στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων από τουριστικά γραφεία.

Από το Ενωτικό τέθηκε το θέμα της συμμετοχής των παιδιών των συναδέλφων σε κατασκηνώσεις και την ένταξη τους σε παιδικούς σταθμούς. Ο Πρόεδρος επιφυλάχθηκε να πληροφορήσει σύντομα το Δ.Σ για τη δυνατότητα συνεργασίας με τη Γενική Διεύθυνση Πρόνοιας η οποία διαθέτει κατασκηνώσεις, ενώ συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια καταγραφής των αναγκών.

Τέλος, συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνεδρίαση του Δ.Σ εντός της επόμενης εβδομάδας με βασικά θέματα κατ' αρχήν τα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: