Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Αθήνα, 7-6-2013

Η τρικομματική Κυβέρνηση, ως άξια συνεχίστρια των προηγούμενων μνημονιακών Κυβερνήσεων, εντείνει την αντεργατική λαίλαπα επιτιθέμενη τόσο το Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Μετά τη σειρά μέτρων που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν την πρόσβαση σε Δημόσια αγαθά, αυξάνουν την φορολογική επιβάρυνση μικρών και μεσαίων εισοδημάτων και ευνοούν την συσσώρευση υπερκέρδων σε ξένους και εγχώριους μεγαλοβιομήχανους και τραπεζίτες, οι πρόθυμοι συνομιλητές της Τρόικας ολισθαίνουν στην βίαιη καταστολή οποιουδήποτε τολμά να αντιδράσει σε αυτήν την επίθεση.

Οι αντισυνταγματικές επιστρατεύσεις των εργαζόμενων στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, των ναυτεργατών και τελευταία των καθηγητών δείχνουν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί αυτή η στρατηγική της Κυβέρνησης. Όταν ποινικοποιείται η διεκδίκηση δικαιωμάτων, τότε αθέλητα ή εσκεμμένα, κάποιοι ανοίγουν τον δρόμο για αντιδημοκρατική εκτροπή και οδηγούν έναν ολόκληρο λαό σε επικίνδυνα και σκοτεινά μονοπάτια.

Οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Εργασίας, βιώνουμε την επίθεση τόσο σε προσωπικό επίπεδο, βλέποντας το βιοτικό μας επίπεδο και τις συνθήκες εργασίας μας να καταρρακώνονται, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, αντιμετωπίζοντας καθημερινά το χάος και την απόγνωση στην διαλυμένη αγορά εργασίας.

Ως εκλεγμένα μέλη του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων του Υπουργείου Εργασίας καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπυργείου και την Κυβέρνηση:

  • Να αλλάξει πορεία και να θέσει σε προτεραιότητα τις άμεσες ανάγκες του λαού και όχι την πληρωμή των τοκογλυφικού δημόσιου χρέους
  • Να υπερασπίσει τον κόσμο της εργασίας απέναντι στην επίθεση του παρασιτικού κεφαλαίου. Να καταργήσει άμεσα τα αντεργατικά μέτρα των τελευταίων ετών και να προχωρήσει σε αποκατάσταση των αδικιών.
  • Να άρει τις πολιτικές επιστρατεύσεις και να μην επανέλθει σε παρόμοια μέτρα κατά των εργατικών αγώνων.

  • Να μην επιχειρήσει να εκχωρήσει αρμοδιότητες και αντικείμενο του Υπουργείου μας σε ιδιώτες

  • Να διαφυλάξει την παραμονή του αντικειμένου της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων στο Υπουργείο μας

  • Να διαχειριστεί την διαδικασία αξιολόγησης των δομών του Υπουργείου με σκοπό την αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού και όχι με σκοπό απολύσεις. Καμία μετακίνηση, καμία κινητικότητα στο Υπουργείο μας.
  • Δεσμευόμαστε ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα προτείνουμε στα σωματεία μας και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη συμμετοχή σε συντονισμό και με άλλα συνδικάτα Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, σε κινητοποιήσεις που θα λάβουν πολιτικό και διαρκή χαρακτήρα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ώστε έτσι λοιπόν το παρασιτικό κεφάλαιο είναι κακό ενώ η εκμετάλλευση απο το "υγιές"παραγωγικό κεφάλαιο είναι καλοδεχούμενη...
Φοβερά πράγματα ανακάλυψαν σε κοινό ψήφισμα μάλιστα οι πράσινοι,μπλέ και ρόζ σύνεδροι της ΟΣΥΠΕ!!
Γ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Τοκ τοκ! Τι είναι το κεφάλαιο πέρα από παρασιτικό; Μπας και έχει και υγιές κομμάτι και δεν το ξέραμε; (νέες αντιλήψεις του ΚΚΕ φαίνεται). Πολύ βαρεμαρα βρε παιδί μου αν θέλεις να παρακολουθήσεις τις σκέψεις των βαθυκόκκινων "επαναστατών" που κινούνται μεν μέσα στην αστική δημοκρατία, θέλουν όμως να την ανατρεψουν κάποτε. Άλλο να σε προβληματίζει συναδελφε: Ποιο βρες το.
Γ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά βρε παλικάρια, ΚΑΛΕΙΤΕ την πολιτική ηγεσία και την κυβέρνηση που δεν έχουν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα "να αλλάξει πορεία και να θέσει σε προτεραιότητα τις άμεσες ανάγκες του λαού" και "να υπερασπίσει τον κόσμο της εργασίας". Οι αυταπάτες καλά κρατούν!!

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι της ΑΣΥ-ΑΠ προφανώς ζούμε σε διαφορετική χώρα και δουλεύουμε σε διαφορετικό Υπουργείο αφού δεν έχετε αντιληφθεί τα παρακάτω:
Το Υπουργείο Εργασίας αναδεικνύεται καθημερινά σε αιχμή του δόρατος για την προώθηση των βάρβαρων μέτρων που τσακίζουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας: διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, περιορισμός του κατώτατου μισθού, νέα επίθεση στο ασφαλιστικό σύστημα και προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης, προγράμματα-κοροϊδία για την ανεργία που εκμεταλλεύονται την αγωνία των νέων ανθρώπων, μετατροπή των υπαλλήλων σε υπάκουα στρατιωτάκια μέσα από το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την «αξιολόγηση», απολύσεις, διατήρηση του ΣΕΠΕ σε καθεστώς μόνιμης απαξίωσης παρά τα μεγάλα-κούφια λόγια, περιορισμοί στο απεργιακό δικαίωμα μέσα από την αναμόρφωση του 1264/82, κτλ. Ολόκληρο το κράτος, μαζί και το συγκεκριμένο υπουργείο, δουλεύουν με ιερή ευλάβεια για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι τραγική αυταπάτη να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό, κάποια δήθεν «κοινωνική αποστολή» από το λεγόμενο Υπουργείο Εργασίας στις σημερινές συνθήκες κυριαρχίας των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Γιάννης Πέντας