Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ «ΧΟΥΝΤΑΣ» ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΤ

- Δείτε εδώ σε ζωντανή μετάδοση το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ μέσω του διαδικτύου, αυτό δεν το έκοψαν ακόμα (1:30 π.μ.): 
www.thepressproject.gr/live/44219/Louketo-stin-ERT

Αυτήν την ώρα (1:30 π.μ.) μεταδίδεται και μέσω των 
cyprusnews.eu/tv/net.html     και      www.zougla.gr/live


- Η κυβέρνηση προχώρησε με πραξικοπηματικό τρόπο στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ερήμην της Βουλής, αυθαίρετα και χωρίς λογοδοσία (όπως συνηθίζει άλλωστε)  
- Μνημείο ασυναρτησίας και ξετσιπωσίας η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου (δείτε το αν θέλετε να κάνετε ασκήσεις ψυχραιμίας εδώ): Οι εργαζόμενοι φταίνε για όλα τα κακώς κείμενα, ισχυρίζεται.  Και όχι η σαπίλα του πολιτικού κατεστημένου!
 - Κάλεσμα από τους εργαζόμενους προς όλους τους πολίτες να έρθουν στο προαύλιο του κτιρίου της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, για συμπαράσταση
 - Στον δρόμο οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι.  Πλήθος κόσμου αυτήν την ώρα έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
- Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν μετά από Γενική Συνέλευση να προχωρήσουν σε κατάληψη του ραδιομεγάρου.  Σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να κρατήσουν την ΕΡΤ ανοιχτή
- "Δημοκρατικές" πρακτικές σε εξέλιξη:  Κόβουν το ίντερνετ και τις τηλεφωνικές γραμμές από το κτίριο στην Αγ.Παρασκευή.  Δεν λειτουργεί πια και ο ιστότοπος της ΕΡΤ. Δύσκολη η επικοινωνία.
- Φιμώνουν τα κανάλια που αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ.  Η DIGEA έκοψε το ψηφιακό σήμα της τηλεόρασης του 902 επειδή αναμετέδιδε τη ζωντανή εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ!  


Με διαδικασίες που προσομοιάζουν απολύτως σε δικτατορικά και ανεξέλεγκτα καθεστώτα, η κυβέρνηση προχώρησε στη δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (βλ. παρακάτω), με την οποία παραχωρεί πραξικοπηματικά στον εαυτό της το δικαίωμα να προβαίνει, ερήμην της Βουλής, αυθαίρετα και χωρίς καμία αιτιολογία και λογοδοσία, στο κλείσιμο ή τη συγχώνευση οποιουδήποτε φορέα του Δημοσίου!!!

Με όπλο αυτή τη "χουντικής" έμπνευσης Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της,  ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (11/6) ότι η δημόσια Ραδιοτηλεόραση κλείνει και θα πάψει να εκπέμπει πρόγραμμα από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ενώ για να υπερασπίσει την αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης, ο Σίμος Κεδίκογλου απαξίωσε την ΕΡΤ  χαρακτηρίζοντάς την ως θύλακα αδιαφάνειας και σπατάλης και σκανδαλώδη τον τρόπο λειτουργίας της.

Με το άκουσμα της είδησης για τη "χουντική" Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , οι  εργαζόμενοι του ομίλου της ΕΡΤ πραγματοποίησαν μαζικότατη Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να θέσουν την ΕΡΤ υπό "εργατικό και κοινωνικό έλεγχο" (βλ.παρακάτω).

Αυτή την ώρα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και μεγάλο πλήθος αλληλέγγυων πραγματοποιούν συγκέντρωση στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν αναλάβει την εκπομπή προγράμματος, με το οποίο υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καταγγέλλουν την απόφαση της συγκυβέρνησης, που με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έστρωσε το έδαφος για το κλείσιμο της ΕΡΤ ενώ καλούν όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών.


"ΥΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ" H ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
Έπειτα από γενική συνέλευση και μετά τις έντονες φήμες για συρρίκνωση της ΕΡΤ (1 κανάλι - 3 ραδιοσταθμοί) και απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση! Έτσι, αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε κατάληψη του Ραδιομεγάρου στην Αγ.Παρασκευή, να συστήσουν ομάδες περιφρούρησης εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου και να φροντίσουν ώστε το πρόγραμμα να συνεχιστεί κανονικά, με συχνές παρεμβάσεις των εργαζομένων για να συζητιούνται τα δίκαια αιτήματά τους.
Πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει έξω από το κτήριο της ΕΡΤ,  προκειμένου να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του, ενώ σε ένδειξη αλληλεγγύης πραγματοποιήται στάση εργασίας από τους δημοσιογράφους στα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης αλλά και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Σε λίγο θα αποφασιστεί το πρόγραμμα των δράσεων οι οποίες θα είναι διαρκείς και ανοιχτές στον καθένα και την καθεμία.
Η στήριξη των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ είναι υποχρέωση όλων μας! 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ: "H ΕΡΤ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΗ"
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του.
 Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία.
Το δυναμικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έχει τη δύναμη και τη θέληση να κρατήσει ψηλά το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Έχει την τόλμη και τη βούληση να παλέψει για να πάψει η ΕΡΤ να χειραγωγείται από κάθε μονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία. Εμείς οι εργαζόμενοι, είμαστε ακόμη ζωντανοί και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Θα αγωνιστούμε για ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ που θα κατοχυρώνει και θα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, θα κόψει, επιτέλους, τον ομφάλιο λώρο με την εκάστοτε κυβέρνηση και κάθε κέντρο ή παράκεντρο πολιτικών και πελατειακών παρεμβάσεων.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών.
Όσοι επεξεργάζονται σχέδια για λουκέτο στην ΕΡΤ δεν μπορεί παρά να αποσκοπούν σε εξυπηρέτηση άλλου τύπου συμφερόντων. Είναι επικίνδυνοι.
Οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα κρατήσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή. Καλούμε κάθε πολίτη από τη Γαύδο μέχρι τον Έβρο για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη. Να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα φίμωσης του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της χώρας. Όσοι ονειρεύονται εφιάλτες ας μείνουν στη μακαριότητα του παραμυθιού της κακιάς μάγισσας ή ας ξυπνήσουν πριν είναι αργά. Εμείς είμαστε ξάγρυπνοι. Βρισκόμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση και καλούμε πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.   

Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.
Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ


 Πηγή: www.iskra.gr, www.ert.gr, με στοιχεία από athens indimedia


  • Κυκλοφοριακά προβλήματα στη Μεσογείων έξω από το Ραδιομέγαρο
  • ΜΑΤ εμποδίζουν την είσοδο στα γραφεία της ΕΡΤ στη Μουρούζη
  • Συμπαράσταση από την Κύπρο: 24ωρη απεργία στο ΡΙΚ την Τετάρτη
  • Καλούμε όλους τους πολίτες στο προαύλιο της ΕΡΤ για συμπαράσταση

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ . ΤΩΩΩΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

καλά, ας κάνουμε μαζικά έστω μια 24ωρη απεργία και μετά βλέπουμε για τη διαρκείας