Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ



Αθήνα, 7-6-2013

Ένα από τα πιο επικίνδυνα απότοκα της οικονομικής κρίσης είναι η κατακόρυφη άνοδος και διάδοση φασιστικών ιδεών και πρακτικών. Δυστυχώς, με την ανοχή των κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων και προκειμένου να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικά συμφέροντα ή και βαθύτερες κρυμμένες ακροδεξιές πεποιθήσεις, καλλιεργήθηκε η ιδέα ότι για όλα φταίνε οι ξένοι, οι “διαφορετικοί” και ότι η λύση για όλα τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα της χώρας είναι η καταστολή και η βία. Ο φασισμός, υφέρπων και διάχυτος πριν την Χρυσή Αυγή, συμπυκνώθηκε και εκφράστηκε πολιτικά με αυτό το κόμμα και απειλεί να αλώσει πρακτικές ...άλλοτε δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων.

Τελευταία, συνεχίζοντας το γνωστό μοτίβο της απόπειρας υποκατάστασης κρατικών λειτουργιών από φασιστικές συμμορίες, η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει ΟΑΕΔ “μόνο για Ελληνες”. Εκμεταλλευόμενοι την αγωνία και τον καημό των ανέργων, και την αδυναμία των κυβερνώντων να εξασφαλίσουν δουλειά για όλους, στήνουν μια χείριστη προπαγάνδα. Ως αποδιοπομπαίο τράγο φυσικά επιλέγουν πάλι τους ξένους εργαζόμενους, ενώ δεν γίνεται κουβέντα για τις αιτίες της τραγικής μοίρας των ανέργων, δηλαδή για τις πολιτικές του Μνημονίου κατά της εργασίας και υπέρ του κεφαλαίου, οι οποίες οδήγησαν 1,5 εκατομμύρια συνανθρώπους μας στην ανεργία και χιλιάδες ακόμη σε κακοπληρωμένη ή απλήρωτη εργασία. Καμία καταγγελία από πλευράς τους προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοσυμφέροντα που απομυζούν τον ιδρώτα των εργαζομένων αφήνοντάς τους απλήρωτους και ανασφάλιστους.

Ως εργαζόμενοι στο καθ'υλην αρμόδιο Υπουργείο, μέσω του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας διακηρύσσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι στους χώρους εργασίας μας και και στο φυσικό αντικείμενο και την αρμοδιότητα μας, δηλαδή στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας, στην Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στην Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, στη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών  και Άλλων Πόρων και στις Επιθεωρήσεις Εργασίας ανά την επικράτεια δεν θα επιτραπεί η προπαγανδιστική και επικίνδυνη δράση οποιασδήποτε συλλογικότητας ή ατόμων που βασίζεται σε διάκριση εθνότητας, φυλής, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών και άλλων πεποιθήσεων ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Θα καταγγείλουμε οποιαδήποτε ανοχή της πολιτικής ηγεσίας σε τέτοια φαινόμενα και θα αποτρέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις οποιαδήποτε φασιστικού τύπου ενέργεια.

Μακριά από το Υπουργείο Εργασίας οι φασίστες και οι συνοδοιπόροι τους.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: