Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Οι θέσεις της Ανοικτής Συνέλευσης Υπαλλήλων για το Συνέδριο της Ο.Σ.ΥΠ.Ε

ΚΟΙΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το 11ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας δεν φαίνεται να απασχολεί τους περισσότερους από 1300 υπαλλήλους του Υπουργείου. Για άλλη μια φορά, προμηνύεται ένα Συνέδριο εκλογικών μηχανισμών, μοιράσματος θέσεων σε ΔΣ, χωρίς ουσιαστική συζήτηση και αποφάσεις που θα συμβάλλουν στον κοινό αγώνα.

Έχουμε την πολυτέλεια για ένα ακόμη τέτοιο Συνέδριο σήμερα;

Όσοι θεωρούμε ότι οι συνδικαλιστικές διαδικασίες παίρνουν ουσία και περιεχόμενο μόνο μέσα από την ενεργό και ποιοτική συμμετοχή μας, λέμε ΟΧΙ σε ένα τέτοιο τυπικό Συνέδριο.
Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που τα Δευτεροβάθμια Σωματεία μας και η ΑΔΕΔΥ καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό, και δυστυχώς με αποτυχημένα μέχρι τώρα αποτελέσματα, την έκβαση των αγώνων μας, ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ με ισχυρή και καθαρή φωνή και λόγο.

Με καθαρές θέσεις για:

  • ΜΑΧΗΤΙΚΉ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΛΏΣ ΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ Της ΑΔΕΔΥ

  • ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΏΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΉ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΗΣΕΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ

  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ (ΠΟΠΟΚΠ,ΠΟΣΕ-ΙΚΑ,ΟΑΕΔ,ΕΟΠΥΥ) ΣΥΝΕΧΙΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Ν.4114/2013 (ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΌ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΊΑ-ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ).
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΏΝ.

  • ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ ΚΆΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΣΚΟΠΌ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΏΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ. ΔΙΑΡΚΉΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΚΡΙΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ Της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,


Η Κυβέρνηση και οι εντολείς της μας θέλουν διαιρεμένους και ανίσχυρούς. Μας βρίσκουν τον καθένα μόνο του, ως άτομο ή ως κλάδο και μας επιτίθενται με επιτυχία, υπονομεύοντας και δυσφημώντας το προϊόν της εργασίας μας και στρέφοντας έντεχνα τις υπόλοιπές κοινωνικές ομάδες εναντίον μας.

Ας μην τους κάνουμε τη χάρη...

Με αρχή το Συνέδριο της ΟΣΥΠΕ, ας χαράξουμε μια νέα αρχή στο Υπουργείο μας.

Ας ξεπεράσουμε συνδικαλιστικές, παραταξιακές, κλαδικές αγκυλώσεις.
Ας παραβλέψουμε υποσχέσεις για βολικό μοίρασμα μιας πίτας που συνεχώς μικραίνει
Ας στηρίξουμε δυνάμεις και ανθρώπους που έρχονται άφθαρτες και εφαρμόζουν στην πράξη έννοιες όπως αξιοκρατία, διαφάνεια, δικαιοσύνη, ενότητα και αγωνιστικότητα.



Σας καλούμε όλους να παρακολουθήσετε το 11ο Συνέδριο της Ο.Σ.ΥΠ.Ε (Παρασκευή 7 Ιουνίου, ξενοδοχείο Stanley, Μεταξουργείο), δίνοντας του άλλη αξία και νόημα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάμε καλά;;; Εντάξει, δεν πάτε στο Ναύπλιο φέτος, αλλά γιατί σε ξενοδοχείο;;;; Λεφτά έχετε;;; Πού τα βρήκατε;;; Ή μήπως δεν χωράτε 20 νοματέοι κάπου στο Υπουργείο;;;; Καλά θα φάτε και θα πιείτε πάλι συνδικαλισταράδες μας.

ΔΦ είπε...

Δυστυχώς, δεν είναι μόνο οι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα που βασίζουν την επανεκλογή τους στη σύντομη μνήμη του (κάποτε σοφού) ελληνικού λαού. Είναι και οι συνδικαλιστικοί ηγέτες... Υποτίθεται ότι σταματήσαμε τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, μεταξύ των οποίων και την αποχή από ελέγχους, επειδή θεσμοθετήθηκαν τα... έξοδα κίνησης. Τι απολογήθηκε το Συνέδριο της ΟΣΥΠΕ γι'αυτό;

Για ΔΦ είπε...

Για το θεμα των εξόδων κινησης, του απεργιακού μέτρου της αποχής από ελέγχους και τη θέση της ΑΣΥ για αυτά, παραπέμπουμε στην ενότητα "Συνεδριάσεις ΔΣ" > "Αποφάσεις Δ.Σ 4.4.2013."
Πάντως η εκτόνωση, με διάφορους τρόπους, των όποιων αντιδράσεων των εργαζομένων, πρέπει να μας προβληματίσει.

Κατι τελευταίο: Είνα κρίμα να συνεχίζουμε να μιλάμε ακόμα για συνδικαλιστικούς **ηγέτες**. Τουλάχιστον σε μας που στηρίζουμε την ΑΣΥ, είναι κάτι ενάντια στα πιστεύω μας, που θέλουμε να το σταματήσουμε. Και "ηγέτες", με ισότιμο λόγο, συμμετοχή και δραστηριοποίηση, να γίνουμε όλοι μας...


Πλήρες link:
http://asy-yeka.blogspot.gr/search/label/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%94.%CE%A3

Γιάννης Κοντός