Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Αθώοι οι συνάδελφοι του Σ.ΕΠ.Ε_Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Αθήνα 28 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Επιτέλους η αλήθεια έλαμψε και η δικαιοσύνη απονεμήθηκε στους συναδέλφους μας, που αθωώθηκαν από το Εφετείο Πειραιά έπειτα από την αναίτια και άδικη στρέβλωση και επίθεση του έργου τους, από την προκλητικά κακόβουλη εργοδοτική αυθαιρεσία.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε μια αυξανόμενη διολίσθηση στη πράξη των εργοδοτών όσον αφορά την εφαρμογή παράνομων πρακτικών εις βάρος συναδέλφων μας που έχουν ως στόχο τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού στους κόλπους των επιθεωρητών εργασίας, με απώτερο σκοπό και επιδιωκόμενο αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία του συστήματος προστασίας, προάσπισης και προαγωγής των εργασιακών σχέσεων και να καλλιεργήσουν μεγαλύτερη ανασφάλεια, φοβικά σύνδρομα και ανησυχία στους εργαζόμενους.
Όλοι οι υπάλληλοι του Υπουργείου μας είναι εδώ, ενωμένοι και αποφασισμένοι να εκπληρώσουν την αποστολή τους, να προασπίσουν ποιοτικά, αποτελεσματικά και αποδοτικά τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων και να επιβάλλουν τη νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις, συμβάλλοντας με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν τα μέγιστα στη κοινωνία μας.

Επειδή η απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία του Σ.ΕΠ.Ε. αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των εργαζομένων της χώρας και η σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία καθιστά περισσότερο παρά ποτέ αδήριτη την ανάγκη απαρχής μιας ριζικής αλλαγής στο τρόπο αντιμετώπισης των εργασιακών σχέσεων και της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την πραγματική στήριξή μας, με δρομολογημένες λύσεις που να απαντούν στα σοβαρά προβλήματά μας. Μια στήριξη με συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων και δράσεων ώστε να προστατευθεί και να ενδυναμωθεί ο μηχανισμός ελέγχου του Σ.ΕΠ.Ε από τις άδικες και επιζήμιες για τους επιθεωρητές εργασίας εργοδοτικές αυθαιρεσίες.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ








ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΚΝΙΑ


ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: