Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Στη χθεσινή (30/7/2013) συνάντηση των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας με την πολιτική ηγεσία (Υπουργό, Υφυπουργό, Γενική Γραμματέα) επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που διοχετεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον Τύπο.

600 συνάδελφοι μας από το σύνολο των φορέων του Υπουργείου θα τεθούν ΑΜΕΣΑ μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη σε καθεστώς διαθεσιμότητας σύμφωνα με το αρ.90. του Ν.4172/2013. Ο αριθμός αυτός διαθεσιμοτήτων θα προκύψει αναλογικά από όλα τα “κομμάτια” του Υπουργείου (Κεντρικές Υπηρεσίες, ασφαλιστικά Ταμεία, ΟΑΕΔ), ύστερα από κατάργηση θέσεων κλάδων και ειδικοτήτων που όπως αναφέρθηκε “κρίνονται εκτός των αναγκαιοτητών του Υπουργείου”.
Ούτε η Κεντρική Υπηρεσία, ούτε το Σ.ΕΠ.Ε, ούτε η ΓΓΚΑ, ούτε η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, ούτε η ΓΓΔΚ&ΑΠ εξαιρούνται από την “συνεισφορά” στην “δεξαμενή των διαθεσιμοτήτων.”

Φυσικά, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία, οι διαθεσιμότητες δεν σημαίνουν αυτόματα απόλυση αλλά πιθανότατα θα οδηγήσουν σε επανατοποθέτηση σε άλλες υπηρεσίες...

Τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους καταντούν πλέον ρητορικά. Οι απαντήσεις είναι προφανείς για όποιον έχει στοιχειώδη κρίση και καταλαβαίνει τι γίνεται αυτή τη στιγμή στο Δημόσιο αλλά και ευρύτερα στη χώρα.

(σε παρένθεση για την ενημέρωση σας, η ουσία των απαντήσεων της πολιτικής ηγεσίας)
  • Γιατί οι 503 κινητικότητες για τις οποίες είχε μιλήσει η κα Στρατινάκη τον Μάιο έγιναν 600 διαθεσιμότητες; (Φταίει η κακή διαπραγμάτευση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, φταίει το κακό το ριζικό μας πάντως όχι οι υπουργοί μας)

  • Αφού κανείς δεν πρόκειται να απολυθεί, πως θα προκύψει η μνημονιακή δέσμευση των 4000+11000 αναγκαστικών αποχωρήσεων τη διετία 2013-2014; (Δεν γνωρίζουμε, είναι θέμα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης- α, αυτά δεν μας τα δίδαξαν ακομα είναι στο επόμενο κεφάλαιο)

  • Αφού το “πρόβλημα” είναι η σωστή κατανομή του προσωπικού γιατί χρειάζεται το καθεστώς διαθεσιμότητας και δεν χρησιμοποιείται το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο μεταθέσεων, μετατάξεων ή έστω μια κινητικότητα χωρίς απαραίτητη προϋπόθεση τη διαθεσιμότητα; (Είναι μνημονιακή δέσμευση, έχει δημοσιονομικό όφελος η μείωση των αποδοχών, ο χρόνος τελειώνει, πρέπει να πάρουμε τη δόση, θέλετε να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, θέλετε να γυρίσουμε στη δεκαετία του '50.”

  • Αφού η Κεντρική Υπηρεσία (Πειραιώς, Σταδίου, Πρόνοια, Διαχειριστικές Αρχές) και το ΣΕΠΕ είναι σύμφωνα με την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης υποστελεχωμένες συνολικά γιατί πρέπει και αυτές να “συνεισφέρουν” σε διαθεσιμότητες; (Η λογική των διαθεσιμοτήτων είναι δυστυχώς οριζόντια καθώς .ο χρόνος τελειώνει. Επίσης είναι θέμα .κοινωνικής δικαιοσύνης και .συναδελφικής αλληλεγγύης (!) να ρίξουν όλοι το κάτι τις τους στον κουβά των διαθεσιμοτήτων.)


Η απάντηση που κρύβεται πίσω από όλα αυτά και για την οποία από την αρχή έχουμε μιλήσει ως Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων και ΑΠ , είναι ότι η τρόικα, η κυβέρνηση και γενικά όσοι συμπράττουν στο έγκλημα κατά του κόσμου της εργασίας, απλώς θέλουν “αίμα” δημοσίων υπαλλήλων.
Απαξιώνουν το Δημόσιο, ιδιωτικοποιούν τα δημόσια αγαθά, εκχωρούν αρμοδιότητες του Δημοσίου στην αγορά. Όλα αυτά απαιτούν υποταγμένους Δημοσίους Υπαλλήλους. Οι διάφοροι μανδύες κινητικότητας, διαθεσιμότητας και άλλων τινών περί αναδιοργάνωσης δεν είναι δυνατόν να κρύψουν την ειλημμένη απόφαση που υλοποιείται τώρα για απολύσεις με κάθε τρόπο. Με εφεύρεση επιόρκων, με κατάργηση “άχρηστων” κλάδων, κατάργηση Υπηρεσιών και Οργανισμών.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη, είναι πλέον προφανές ότι μας έχουν προγραμμένους

Η απάντηση μας ως εργαζόμενων πρέπει να είναι μαζική, συντονισμένη και αποφασιστική. Με αρχή την Κοινή Απεργιακή κινητοποίηση 48ώρη απεργία Πέμπτη 1/8 και Παρασκευή 2/8/2013) των Ομοσπονδιών του Υπουργείου μας (Ασφαλιστικά Ταμεία, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, Κεντρικές Υπηρεσίες) πρέπει να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην λογική της κατάργησης μας.
Καμία συζήτηση με την πολιτική ηγεσία που έχει μας έχει κηρύξει τον πόλεμο.
Η συμμετοχή μας στην απεργία πρέπει να δώσει το σύνθημα για διαρκείς κινητοποιήσεις που θα ενταθούν και θα κορυφωθούν το επόμενο διάστημα. Με Γενικές Συνελεύσεις, το συντομότερο δυνατόν, ώστε όλοι οι συνάδελφοι να γίνουν «κοινωνοί» και συμμέτοχοι του αγώνα.
¨Ήδη σε πολλούς χώρους στο Δημόσιο, υπάρχουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις, που αναδεικνύουν τη σημασία του συντονισμού και της άμεσης απάντησης στην θερινή επίθεση της Κυβέρνησης και των υποτακτικών της.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση στο κτίριο της Σταδίου 29 την Πέμπτη το πρωί.
Μαζί με τους συναδέλφους από τα Ταμεία, τον ΟΑΕΔ και μαζί με όλους τους συναδέλφους που απειλούνται με απώλεια της δουλειάς τους και ανατροπή της ζωής τους.
Η μόνη λύση είναι η αντίσταση και η αλληλεγγύη.
Μόνο ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!



ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-
αυτονομη πρωτοβουλια
στο Υπουργειο Εργασιας, Κοινωνικης Ασφαλισης και Προνοιασ
asy-yeka.blogspot.com





Δεν υπάρχουν σχόλια: