Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Συνεδρίαση ΔΣ ΟΣΥΠΕ 19.11.2013

Στο ΔΣ της ΟΣΥΠΕ που πραγματοποιήθηκε στις 19.11.2013 συμμετείχαν 7 από τα 9 μέλη. Απουσίαζαν οι Μίχος Ανδρέας και Κουλούρης Βασίλειος.

Μετά από συζήτηση, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

α) Εγκρίθηκε ομόφωνα η εγγραφή του Συλλόγου Υπαλλήλων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων στην Ομοσπονδία μας. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΜΤΠΥ αριθμεί περίπου 125 μέλη και συμμετείχε μέχρι πρότινος στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών. Μετά την μεταφορά του ΜΤΠΥ υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, οι συνάδελφοι θεώρησαν σκόπιμο να ενταχθούν στην Ομοσπονδία μας. Το επόμενο διάστημα το προεδρείο του ΔΣ της ΟΣΥΠΕ θα επισκεφθεί τον χώρο εργασίας των συναδέλφων του ΜΤΠΥ για μια πρώτη συζήτηση-ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα. 

β) Μετά από την πληροφορία ότι επίκειται εντός του Νοεμβρίου η υπογραφή της ΚΥΑ για τα έξοδα κίνησης από την πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικονομικών, συμφωνήθηκε η αναμονή και η εκ νέου συζήτηση του θέματος στο επόμενο ΔΣ, όπου θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση τυχόν περαιτέρω καθυστέρησης.

γ) Έγινε ενημέρωση από τον Ταμία για την οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας. 

δ) Έγινε ενημέρωση από την Πρόεδρο σχετικά με το επικείμενο 27-29/11/2013 Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, στο οποίο ως εκλεγμένοι σύνεδροι θα συμμετέχουν από το Υπουργείο μας, οι Τσακνιά Ιωάννα και Τρωιάννος Ιωάννης.

Τέλος, συμφωνήθηκε να επιδιωχθεί μια κοινή συνεδρίαση ΟΣΥΠΕ και Συλλόγου με θέμα τα προβλήματα εφαρμογής της απόφασης για τα πρόστιμα και την κωλυσιεργία της πολιτικής ηγεσίας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση τους. Υπενθυμίζουμε ότι ο Υφυπουργός σε συνάντηση με το ΔΣ της ΟΣΥΠΕ είχε δεσμευθεί για την έκδοση εγκυκλίου, ενώ η ΟΣΥΠΕ έχει αποστείλει επιστολή στην πολιτική ηγεσία με προτεινόμενες διορθώσεις της Υ.Α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: