Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η πρόταση της ΑΣΥ προς την Ομοσπονδία για Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των Διοικητικών του Πανεπιστημίων

Υποβάλαμε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας μας το παρακάτω Σχέδιο Ανακοίνωσης για συμπαράσταση στον αγώνα των Διοικητικών των Πανεπιστημίων που απεργούν για 12η εβδομάδα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ-
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Η Κυβέρνηση ολοκληρώνει τη διάλυση του Δημοσίου τομέα και τη μεταβίβασης της λειτουργίας του στον ιδιωτικό, όπως απροκάλυπτα πλέον δηλώνει ο αρμόδιος Υπουργός στη Βουλή.
Άμεσα θύματα αυτής της πολιτικής όλοι μας. Πρώτα, οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται χωρίς δουλειά, σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με αβέβαιο και ζοφερό μέλλον. Αλλά και εμείς, οι υποψήφιοι “διαθέσιμοι” δημόσιοι υπάλληλοι που καλούμαστε υπό ασφυκτική πίεση και απειλή απόλυσης, να υπηρετήσουμε μια πλήρως αντιλαϊκή πολιτική. Και φυσικά, το σύνολο των ελλήνων πολιτών, που μας κλέβουν τη δημόσια περιουσία που μας ανήκει και μας στερούν την ποιοτική δημόσια παιδεία, την πρόσβαση σε δημόσια υγεία και κοινωνική ασφάλιση.

Στο Υπουργείο μας τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα 10 συνάδελφοι. Για τους ίδιους, η ζωή έχει αλλάξει δραματικά. Για εμάς τους υπόλοιπους, τι άραγε έχει αλλάξει; Ίσως κάποιοι διακατέχονται από αίσθημα ανακούφισης, παραμένοντας αδρανείς ή απλώς οικτίρωντας τους άτυχους συναδέλφους μας. Λάθος…

Την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι συνάδελφοι μας στα Πανεπιστήμια, 2000 περίπου διοικητικοί υπάλληλοι υποχρεώνονται ενώ απεργούν να απογραφούν σε ειδική διαδικτυακή πύλη του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να αντληθούν τα απαραίτητα στοιχεία για να τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 1300 από αυτούς. Η «απογραφή» αυτή συνδυάστηκε με την ψήφιση –χωρίς καν εξασφάλιση της πλειοψηφίας των 151 στη Βουλή– της απαράδεκτης (ν)τροπολογίας, βάσει της οποίας η κυβέρνηση προχώρησε στην εκδικητική, τρομοκρατική δίωξη όσων συναδέλφων άντεξαν στο όργιο εκβιασμών και πολύμορφων πιέσεων που τους ασκήθηκαν από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς εντός και εκτός ιδρυμάτων και δεν απογράφηκαν.Σήμερα, απειλούνται να τεθούν σε αργία,(βάσει του «κατηγορητηρίου» περί «σοβαρής απείθειας», «παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος» και «παραπτώματος μη απογραφής υπαλλήλου»), 278 υπάλληλοι που τόλμησαν να μην υπακούσουν. Πρόκειται για μια πρακτική ντροπής που αναιρεί βασικούς κανόνες ακόμα και του αστικού δικαίου, μιας και οι συνάδελφοι διώκονται ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ για μια πράξη η οποία δεν αποτελούσε καν παράβαση την στιγμή που έγινε (δηλαδή ΠΡΙΝ την ψήφιση του νόμου!).

Η Ομοσπονδία τους συνεχίζει τον πολύμηνο απεργιακό αγώνα διανύοντας την 12η εβδομάδα. Συνεχίζει να ζητά ηθική και υλική, έμπρακτη συμπαράσταση από το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, των απολυμένων και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, των ανέργων. Μόνοι τους, με την ελπίδα ότι θα κρατήσουν αναμμένη τη φλόγα, συγκλονίζουν με το μαζικό, ενωτικό αγώνα τους που πηγάζει από τις διαθέσεις της βάσης.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Αυτός ο αγώνας, αφορά εμάς, η σιωπή και η αδράνειά μας είναι συνενοχή.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους:
Να στηρίξουν με την παρουσία τους ή όποιο άλλο πρόσφορο τρόπο τις κινητοποιήσεις των κλάδων που αγωνίζονται και για εμάς.


Η Ομοσπονδία μας:
Θα συμπαρασταθεί ενεργά και ουσιαστικά στον αγώνα των συναδέλφων μας στα Πανεπιστήμια, δημιουργώντας επαφές μεταξύ των Σωματείων μας,- συμμετέχοντας στις συνελεύσεις τους, καλώντας αντιπροσωπεία τους για να ενημερώσει τα μέλη του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας μας για τον αγώνα τους, συμμετέχοντας στις πρωτοβουλίες αγωνιστικου συντονισμου των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και των ανέργων ενάντια στη διαρκή επίθεση που δεχόμαστε.


  • Χαιρετίζει την περήφανη στάση των 278 συναδέλφων που δεν έσκυψαν το κεφάλι και έδειξαν με το προσωπικό τους παράδειγμα το δρόμο του ανιδιοτελούς και ανυποχώρητου αγώνα για το δίκαιο των εργαζομένων
Καταγγέλλει την κλιμάκωση της αυταρχικής, τρομοκρατικής και εκδικητικής πρακτικής της κυβέρνησης που επιδιώκει να τσακίσει τις κινητοποιήσεις για να προωθήσει την καταστροφική για τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, πολιτική της
Απαιτεί από την Κυβέρνηση την άμεση κατάργηση της απαράδεκτης τροπολογίας με την οποία τροποποιήθηκε ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, καθώς και το άμεσο σταμάτημα κάθε πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των 278 μη απογραφέντων συναδέλφων.
Η μαζική καταδίκη και η έμπρακτη αλληλεγγύη του λαού θα γίνει το τείχος πάνω στο οποίο θα τσακιστεί το κύμα του κυβερνητικού αυταρχισμού και της καταστολής. Η συγκρότηση ενός παλλαϊκού, οργανωμένου κινήματος για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, είναι σήμερα η πιο αποφασιστική προϋπόθεση για τη νίκη των απεργών εργαζομένων στα ΑΕΙ!

Για την αρχή της αντεπίθεσης των εργαζομένων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: