Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 16:00 ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.   Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΦΟΒΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Στις 4:20 τα ξημερώματα ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα, εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να δώσει την χαριστική βολή στην ελεύθερη ενημέρωση. Στη βρώμικη κατοχική αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, εκ των οποίων οι οκτώ περικύκλωσαν το κτίριο και δύο πραγματοποίησαν έφοδο.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει την αντισυνταγματική και παράνομη φίμωση για δεύτερη φορά στην ελεύθερη και δημοκρατική ενημέρωση, προκειμένου να παραδώσει το Ραδιομέγαρο στο κυβερνητικό μόρφωμα της "Δημόσιας Τηλεόρασης", επικαλούμενη προκλητικά το αυταρχικό δόγμα του "νόμου" και της "τάξης".

Κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται έξω από το Ραδιομέγαρο για να υπερασπιστεί για πολλοστή φορά την ΕΡΤ και ότι αυτή αντιπροσωπεύει στις συνειδήσεις της δημοκρατικής Ελλάδας. Το ρεύμα ανόδου της Μεσογείων είναι κλειστό από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο Ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα στους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν το κτήριο και έκαναν χρήση χημικών για να τους πετάξουν έξω, ενώ η αστυνομία έχει απαγορέψει να προσεγγίσουν τα κάγκελα του προαυλίου δημοσιογράφοι. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και ακόμη 3 εργαζόμενοι προσήχθησαν στη Γεν. Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, οι οποίοι και αφέθηκαν ελεύθεροι στις 7:30  περίπου το πρωί.

Εντός των εγκαταστάσεων βρίσκονται αστυνομικές, προκειμένου να καταγράψουν την κατάσταση του κτιρίου και των μηχανημάτων, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καθώς ο εισαγγελέας που βρίσκεται επί τόπου δηλώνει "αναρμόδιος" για την καταγραφή και οι εργαζόμενοι φοβούνται το ενδεχόμενο δολιοφθορών στον εξοπλισμό.



 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (ΕΤΕΡ)


"Σήμερα τα ξημερώματα λίγο μετά τις 4.00 εισέβαλαν στην ΕΡΤ, οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ ζητώντας από τους εργαζομένους της να την εκκενώσουν. Για άλλη μια φορά η μνημονιακή κυβέρνηση στην προσπάθειά της να δείξει στην τρόϊκα, που βρίσκεται σήμερα εδώ στην Ελλάδα, πόσο καλό παιδί είναι, καταλύει δημοκρατία, ελευθεροτυπία, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η δικομματική κυβέρνηση του μνημονίου σέρνει στη ΓΑΔΑ τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και 3 εκπροσώπους των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.  Τα ματ με εκτεταμένη χρήση χημικών απώθησαν τους εργαζόμενους που έσπευσαν σε αρωγή των συναδέλφων τους που ευρίσκοντο μέσα στο ραδιομέγαρο καθώς και των συλληφθέντων.

Μετά από 145 μέρες από την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για το άνοιγμα, στην ουσία, της ΕΡΤ, η δικομματική κυβέρνηση του μνημονίου, εισβάλλει στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής ξημερώματα, απαγορεύοντας σε βουλευτές και συνδικαλιστές να είναι παρόντες και να ελέγχουν ότι συμβαίνει στον χώρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, χώρο δημόσιο και περιουσία του Ελληνικού Λαού.

Η κυβέρνηση και οι εντολοδότες της προσπαθούν με διάφορα τερτίπια δημοσιότητας να αλλάξουν την ατζέντα. Μια ατζέντα που εμπεριέχει μόνο: Το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, την εκτίναξη της ανεργίας στα ύψη, την πτωχοποίηση των Ελλήνων, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Χώρας μας και την γενοκτονία των Ελλήνων. Βρισκόμαστε σε συνεχή πόλεμο με τους μνημονιακούς και τους εντολοδότες τους.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων συναδέλφων μας της ΕΡΤ.

Ζητάμε να αποχωρήσουν τα ματ από την περιουσία του Ελληνικού Λαού. Την ΕΡΤ.

Ζητάμε την επαναλειτουργία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Τέρμα πια στο αποτυχημένο πείραμα της δ.τ., που κοστίζει υπέρογκα και κάνει τα χατίρια των ιδιωτών της ραδιοτηλεόρασης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο "

Πηγή: ertopen.com iskra.gr, thepressproject.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι σίγουρο ότι θα γίνει η συγκέντρωση?Γιατί αν βρέξει μπορεί να έχει την τύχη της χθεσινής (αναβληθείσας)πορείας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που με τόσο ζήλο προπαγανδίζετε...

Ανώνυμος είπε...

Η χθεσινή πορεία έγινε. Να κάνετε κανένα πέρασμα και από τα υπόλοιπα μπλοκ. Δεν θα κολλήσετε ρεφορμισμό!

Ανώνυμος είπε...

Η χθεσινή πορεία έγινε και είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή. Προφανώς ο ανώνυμος (12:57 μ.μ.) δεν ήταν στο κέντρο εχθές. Η παρακολούθηση T.V. από τον καναπέ αποπροσανατολίζει.