Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Κοινή συνεδρίαση ΔΣ ΟΣΥΠΕ και συλλόγων 4.6.2014

Στην κοινή συνεδρίαση των ΔΣ της Ομοσπονδίας και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων του Υπουργείο μας της 4ης Ιουνίου 2014, με θέμα τον σχεδιασμό της δράσης μας για το θέμα της αξιολόγησης, παρευρέθηκε και ο Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας κ.Δήμας προκειμένου να αποσαφηνίσει νομικά θέματα που σχετίζονται με την προσπάθεια ακύρωσης της διαδικασίας και το απεργιακό μέτρο που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΔΕΔΥ υπέβαλε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης των Υπουργικών Αποφάσεων για την "αξιολόγηση". Παράλληλα, προκήρυξε απεργία, προκειμένου να υλοποιηθεί η αποχή των υπαλλήλων, από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την αξιολόγηση, με στόχο να αποτρέψει τη χρησιμοποίησή της για νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων. Αυτή αφορά σε πρώτη φάση τους Γενικούς Διευθυντές και στη συνέχεια όλους όσοι, κληθούν να λάβουν μέρος με οποιοδήποτε ρόλο (αξιολογούμενους και αξιολογητές).

Πιο συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή και στο πλαίσιο των συνήθων καθηκόντων των εργαζομένων, δεν εκτελούνται εργασίες που σχετίζονται:
α) Με την έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών β) Με τη σύνταξη της έκθεσης από τον αξιολογούμενο γ) Με τη σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή και  δ) Με τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή.
Σύμφωνα και με την άποψη του κ.Δήμα, το απεργιακό μέτρο της ΑΔΕΔΥ είναι απόλυτα νόμιμο και η συμμετοχή μας σε αυτό θα κρίνει και την αποτελεσματικότητα του.
Η ΑΣΥ έχει από την αρχή υποστηρίξει ότι πέρα από την δικαστική οδό και την διοικητική "παρακώλυση" της διαδικασίας με ερωτήματα για διευκρινίσεις κτλ, μόνο η μαζική αποχή μας από οτιδήποτε σχετίζεται με την διαδικασία της "αξιολόγησης" μπορεί να σταματήσει τις κυβερνητικές προθέσεις να μετατρέψει το Δημόσιο σε αρένα μονομάχων.
Το ίδιο υποστηρίξαμε και στην συγκεκριμένη συνάντηση. Επιπλέον, συνεχίζουμε να στηρίζουμε οποιαδήποτε ενέργεια συσπειρώνει και οργανώνει αποτελεσματικά την αντίδρασή μας όπως η συγκέντρωση υπογραφών, η μη παραλαβή και μη συμπλήρωση των φύλλων αξιολόγησης, η συγκέντρωση τους από τα συνδικαλιστικά μας όργανα κ.α Καλούμε τους Συλλόγους και την Ομοσπονδία μας να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά μετατρέποντας τις μεμονωμένες διαμαρτυρίες των εργαζομένων σε μαζικό, οργανωμένο, συντονισμένο αγώνα αντεπίθεσης.
Προσδοκούμε ότι η Γενική Συνέλευση της 26ης Ιουνίου θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός κύματος ανυπακοής στο Υπουργείο μας, ενώνοντας όλους μας απέναντι στην ισοπεδωτική διαδικασία της "αξιολόγησης". 
Για την αποτελεσματική οργάνωση του αγώνα προτείναμε:
  • Να επαναληφθεί η συνάντηση με τους Γενικούς Διευθυντές αλλά και τους Διευθυντές πριν την 30η Ιουνίου και να τεθούν ευθέως όλοι προ των ευθυνών τους.
  • Να δοθούν σαφείς κατευθύνσεις-οδηγίες στα μέλη μας σχετικά με τις ενέργειες τους όταν τους διανεμηθεί το φύλλο αξιολόγησης.Οι συνάδελφοι πρέπει να είναι ενημερωμένοι και να γνωρίζουν τον αποτελεσματικό τρόπο αντίδρασης. Προτείναμε τη συγκέντρωση των κενών φύλλων αξιολόγησης στους Συλλόγους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: