Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεδρίαση ΔΣ ΟΣΥΠΕ 4.9.2014

Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΥΠΕ με βασικά θέματα τις εξελίξεις σχετικά με την "αξιολόγηση" και το ΠΔ για τον νέο Οργανισμό.

Έγινε ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξει την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης αλλά και από τις διαδικασίες επανελέγχου των μονιμοποιήσεων βάσει του ΠΔ Παυλόπουλου. Με την απόφαση του ΓΣ εκλείπει πλέον και ο τυπικός λόγος για τον οποίο κηρύχθηκε παράνομη η προηγούμενη απεργία-αποχή. Συνεπώς, η απεργία-αποχή είναι καθόλα νόμιμη. Αποφασίστηκε να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση προς τους συναδέλφους ώστε αφενός να ενημερωθούν πλήρως και αφετέρου να κληθούν να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή αρνούμενοι οποιαδήποτε σύμπραξη σε οποιοδήποτε στάδιο στην διαδικασία της ψευδο-αξιολόγησης.

Σχετικά με το ΠΔ για τον νέο Οργανισμό, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τεχνική συνάντηση με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη νέα δομή του Υπουργείου και τη διαδικασία στελέχωσης του. Στη συνέχεια θα επιδιωχθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία ώστε να διατυπωθούν οι θέσεις και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας.

Επιπλέον, αποφασιστήκε η υποβολή νέας επιστολής προς την πολιτική ηγεσία σχετικά με την ανυπαρξία νομικής θωράκισης και κάλυψης στους Επιθεωρητές Εργασίας ειδικά μετά την ισχύ των υψηλών προστίμων. Σχετική επιστολή είχε υποβληθεί προ ενός έτους, χωρίς ποτέ να απαντηθεί...

Τέλος, η πρόεδρος ενημέρωσε σχετικά με το Καταστατικό Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο. Λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία και το περιεχόμενο του Συνεδρίου θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα από την ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: