Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Άκυρες οι απολύσεις της ΕΡΤ!

Πηγή: thepressproject.gr

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ακυρώνει τις απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ που είχαν προσφύγει εναντίον της απόφασης και υποχρεώνει το ελληνικό δημόσιο να τους τοποθετήσει στις θέσεις που είχαν πριν την απόλυση με τους ίδιους μισθούς.
Όπως αναφέρουν οι Typologies.gr η απόφαση με αριθμό 2732/2014 δικαιώνει απόλυτα τους εργαζομένους που είχαν προσφύγει με δικηγόρο τη Ντορίνα Κορακά, είναι πολύ σημαντική και αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση του δημοσίου.

Επιπλέον όπως διαβάζουμε στο ERTOPEN.gr η απόφαση, που επήλθε μετά από την εκδίκαση αγωγής εργαζομένων της ΕΡΤ, κηρύσσει άκυρες τις απολύσεις και υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εναγόντων με τα προ της απόλυσής τους καθήκοντα. Επίσης, διατάσσει την καταβολή των μισθών υπερημερίας στους ενάγοντες, με τους μισθούς που είχαν τον τελευταίο μήνα και όχι με την αναδρομική ισχύ του ενιαίου μισθολογίου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του Δημοσίου, το Δικαστήριο του επιβάλλει να καταβάλλει 100 ευρώ για κάθε ημέρα παράλειψης της συμμόρφωσής του, σε κάθε έναν εκ των εναγόντων. Όλα τα καταβλητέα ποσά προσαυξάνονται με τους νόμιμους τόκους υπερημερίας (επιτόκιο 6% ετησίως).

Η απόφαση αποτελεί κόλαφο για το πραξικόπημα του λουκέτου της ΕΡΤ και δικαιώνει πλήρως τον αγώνα των εργαζομένων που αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα, αλλά και στην προσπάθεια νομιμοποίησής του, μέσω των μορφωμάτων της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ.

Τώρα αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία έχει χάσει από την υπόθεση με τις καθαρίστριες και τους χειρισμούς της, κάτι που ομολογούν και τα ίδια τα μέλης της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: