Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η αναλυτική πρόταση της ΑΣΥ για το Καταστατικό του Συλλόγου

Καθώς το ΔΣ του Συλλόγου όπως ήταν αναμενόμενο δεν ασχολείται πλέον με το θέμα του Καταστατικού, θεωρούμε ότι δεν υφίσταται πλέον λόγος αναμονής από πλευράς ΑΣΥ-ΑΠ για τη δημοσιοποίηση της αναλυτικής μας πρότασης για την τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου. 

Υπενθυμίζουμε ότι στο αρχικό σχέδιο που πρότεινε ο Πρόεδρος του ΔΣ, έγιναν από πλευράς μας σειρά παρατηρήσεων, προσθηκών κ.α. Δυστυχώς, ουσιαστικά η άρνηση της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ να αποδεχτούν ότι μπορεί (και είναι υγιές) να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις (ειδικά σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά τη λειτουργία του Συλλόγου μακροπρόθεσμα) οδήγησε σε μια ατέρμονη διαδικασία υποτιθέμενου συμβιβασμού που δεν οδηγεί πουθενά. Δείτε σχετικά εδώ 

Όσο και αν κάποιοι επιχειρούν να ισοπεδώσουν τα πάντα, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει διαφορετική αντίληψη μεταξύ  ΑΣΥ-ΑΠ και των ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και τον ρόλο του συνδικαλισμού γενικότερα.

Για την ιστορία, λοιπόν, αλλά και για μελλοντική συζήτηση, καταθέτουμε  την διαμορφωμένη πριν το καλοκαίρι και υποβληθείσα στο ΔΣ, πρόταση μας για το νέο Καταστατικό (δείτε εδώ), με την επισήμανση ότι αποτελεί μια βελτιωμένη (όμως πολύ βελτιωμένη...) εκδοχή του αρχικού σχεδίου που υπεβλήθη στο ΔΣ από τον πρόεδρο. Η πρότασή μας βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές και κατευθύνσεις που έχουμε ήδη δημοσιοποιήσει. (Δείτε εδώ)

Δεν θεωρούμε το Καταστατικό ένα τυπικό, ψυχρό κείμενο αλλά έναν "διαδραστικό χάρτη" λειτουργίας του Συλλόγου. Θέτουμε την πρόταση μας στη βάσανο των παρατηρήσεων όλων των μελών και ελπίζουμε σε μια πραγματική συζήτησης και ανταλλαγή απόψεων με όλους σας. Προφανώς περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. 

Εμείς όταν αποφασίσει η πλειοψηφία του ΔΣ να υλοποιήσει τη υπόσχεση της για Καταστατική Συνέλευση θα είμαστε πάντως έτοιμοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: