Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Υπό διαρκή έλεγχο!

Αφού ψηφίσαμε με νηφαλιότητα και κριτική σκέψη, και νικήσαμε το φόβο των τηλεοπτικών σπότ,...αρχίζει η εποχή της δημιουργικής κριτικής.

Στους παρακάτω συνδέσμους, θα βρείτε αναλυτικά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείο μας. Αναλυτικά:



Υπό διαρκή έλεγχο!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Ασφάλιση:
"Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος δεν μπορεί να ιδωθεί αποκομμένη από τη συνολική προσπάθεια για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων και την εξάλειψη της φτώχειας στη χώρα μας. Η επάρκεια, η λειτουργία και η κατανομή των κοινωνικών παροχών διαμορφώνουν σε καθοριστικό βαθμό τη συγκεκριμένη μορφή που θα χρειαστεί να πάρει άμεσα, μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα το όραμά μας για την κοινωνική ασφάλιση. Η μεμονωμένη προσήλωση στα έσοδα και την αποφυγή περικοπών δεν μπορεί από μόνη της να προσεγγίσει την ανανοηματοδότηση της ελληνικής κοινωνικής ασφάλισης, είναι αναγκαία αλλά όχι επαρκής προϋπόθεση. Αντίθετα, η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος συνδέεται στενά με τις υπόλοιπες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη θεσμοθέτηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, το 35ωρο, την πολύπλευρη στήριξη των ανέργων, την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των γυναικών στην εργασία και στην οικογένεια".
Μόλις πριν λίγο η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Υγείας...

Λίζα Σιδέρη

Γιάννης Κοντός είπε...

Ανορθολογική επιλογή λόγω συνέχισης μιας καταστασης όπου τα βαρια ονόματα πανε σε υπουργειο μόνο με προίκα; (βλ. Κουρουπλής)

Αποτυχημενη και βεβιασμενη επιλογή λόγω κακών συμβουλών, χωρίς να ακουστει η γνώμη όσων πράγματι γνωρίζουν και εμπλέκονται;

Όπως και να έχει, πολύ κακή αρχή.
Ακόμα και σημειολογικά

Ανώνυμος είπε...

Ο Σπύρος Κοκκινάκης, τέως Γενικός Δ/ντης Πρόνοιας, ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Υγείας.
Είναι ο άνθρωπος που έσπευσε να υπογράψει απόφαση επιμερισμού νομιμοποιώντας την "αξιολόγηση" του Μητσοτάκη. Μάλιστα, την υπέγραψε αρκετές μέρες πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, επειδή θα "έλειπε με άδεια"!!!
Μπράβο και εις ανώτερα, Πάντα τέτοιες επιλογές για το ΣΥΡΙΖΑ...