Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Τα "εναλλακτικά" πρακτικά της Κοινής Συνεδρίασης των Δ.Σ Ομοσπονδίας και Συλλόγων Υπουργείου και ΓΓΚΑ


Ποσά μέλη Δ.Σ χρειάζονται για να ξεκινήσει μια δίκαιη κινητοποίηση; Μη ψάχνετε απάντηση, δεν είναι ένα από τα γνωστά ανέκδοτα! Είναι μια εύλογη απορία ενός απλού μέλους Δ.Σ συνδικαλιστικού οργάνου. Διατυπώθηκε μετά τη Κοινή Συνεδρίαση των Δ.Σ της Ο.Σ.ΥΠ.Ε και των Συλλόγων Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και Γ.Γ.Κ.Α. (7.9.2012).

Βλέπετε, ενώ η φιλότιμη προσπάθεια των προέδρων της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου για άμεση συνάντηση με τον Υπουργό για να συζητηθεί ειδικά το επείγον θέμα της διπλής και τουλάχιστον ύποπτης αξιολόγησης του ΣΕΠΕ από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (10-11/9) στέφθηκε από (αναμενόμενη) αποτυχία (το ραντεβού “αναβλήθηκε” τελευταία στιγμή), τα Δ.Σ διστάζουν να προχωρήσουν σε άμεσες δυναμικές κινητοποιήσεις καλώντας π.χ τα μέλη των Συλλόγων σε στάση εργασίας τη Δευτέρα και παράσταση διαμαρτυρίας στη Κ.Υ του ΣΕΠΕ (διατυπώθηκε σχετική πρόταση από την ΑΣΥ). Αντί αυτού, αναμονή και αντίδραση ως συνήθως κατόπιν εορτής με καταγγελίες, ανακοινώσεις κτλ...
Θα περιμένουμε λοιπόν, τα τεκταινόμενα της Δευτέρας και αναλόγως θα πράξουμε. Λες και δεν ξέρουμε ότι εξ ορισμού η διαδικασία είναι α) μνημονιακή, άρα επιβαλλόμενη υπό πίεση και συνεπώς εξ ορισμού απαράδεκτη β) ύποπτη, αδιαφανής και διαβλητή καθώς έργο 100.000€ θα “ανατεθεί” από απερχόμενο Ειδικό Γραμματέα γ) προκαθορισμένου αρνητικού αποτελέσματος, καθώς στη σχετική παράγραφο του Μνημονίου αναφέρεται ρητά το αποτέλεσμα της αξιολόγησης (αναποτελεσματικότητα του Σ.ΕΠ.Ε) δ) περιττή και επικίνδυνη, καθώς αξιολόγηση διεξάγεται ήδη από το Υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κάθε παράλληλη διαδικασία προφανώς εξυπηρετεί άλλους μνημονιακούς σκοπούς (πλήρης απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων, μέσω απαξίωσης-αλλαγής της εντολής του Σ.ΕΠ.Ε).

Αντί λοιπόν να βγούμε δυναμικά μπροστά και να τονίσουμε παντού την αλήθεια, φοβόμαστε τον ίσκιο μας και τα ...κανάλια, που θα μιλήσουν πάλι για Δημοσίους Υπάλληλους που "κοντράρουν" την αξιολόγηση. Ε, λοιπόν ναι, είμαστε κόντρα σε ΑΥΤΗ την αξιολόγηση και σε κάθε αξιολόγηση που αποσκοπεί σε δημοσιονομικά οφέλη ή σε καταρράκωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης για την αξιοποίηση του προσωπικού και για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτό πρέπει να διατυμπανίσουμε παντού...

Την Τρίτη 11.9.2012, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας θα συμμετέχει (ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ στο Σ.Κ.Ε.Ε.Ε) στη συνάντηση του κλιμακίου της ΔΟΕ με τους κοινωνικούς εταίρους. Αναμένουμε ενημέρωση από τις εν λόγω συναντήσεις. Θεωρούμε ωστόσο, ότι η συμμετοχή (έστω και θεσμική) στο "έγκλημα" συνιστά εκ των πραγμάτων συνενοχή.

Όσον αφορά το κύριο θέμα της συνάντησης, δηλαδή το νέο Οργανόγραμμα: 
Η ...Θεία Πρόνοια  μας προίκισε με εσωτερική πληροφόρηση από μέλος της Ομοσπονδίας μας με πρόσβαση στην Επιτροπή Αξιολόγησης. Θεσμικά, δεν προβλέπεται συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων στις εν λόγω Επιτροπές. Το πόρισμα τους θα υποβληθεί μέχρι 30/9 στους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας. Θα κινηθεί στο πλαίσιο του προηγούμενου Σχεδίου Οργανογράμματος (Μάρτιος 2012) με το οποίο μειώνονται οι οργανικές μονάδες από 386 σε 286. Ωστόσο, το πόρισμα δεν είναι δεσμευτικό και εκτιμάται ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στο τέλος του 2013 και αφού ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση του προσωπικού.

Τέλος, από την συνάντηση της Ο.Σ.ΥΠ.Ε με την ΑΔΕΔΥ (5.9) προέκυψαν τα εξής:
  • Κατανόηση των ειδικών θεμάτων μας (π.χ αξιολόγηση του Σ.ΕΠ.Ε) και υπόσχεση για συμπαράσταση στον αγώνα μας
  • Πλήρης άγνοια από πλευράς ΑΔΕΔΥ σχετικά με τα κριτήρια αξιολόγησης που θα θεσπισθούν για την αξιολόγηση του προσωπικού. (Βάζω στοίχημα ότι πρώτος θα τα μάθει ο Μπόνιας! Μήπως να κανονιστεί μια συνάντηση μαζί του;;;)
  • Ετοιμότητα της ΑΔΕΔΥ για γενική απεργία εν όψει της ψήφισης των νέων μέτρων

Υ.Γ Κάθε σχόλιο, αντίδραση και απάντηση ειδικά στο παρόν post παρακαλούμε να κινηθεί στο πλαίσιο της ευπρέπειας και αφού πιείτε ένα ποτήρι κρύο νερό!
  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: