Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Μετά την προσχηματική διαβούλευση στην οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν τα συνδικαλιστικά όργανα του Υπουργείου, δόθηκε από την Γενική Γραμματέα ένα Σχέδιο Οργανογράμματος, το οποίο ωστόσο η πολιτική ηγεσία θεωρεί "καταδικασμένο να απορριφθεί" από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, λόγω μικρής απομείωσης των δομών του Υπουργείου. Είναι προφανές ότι η όψιμη (και σε ...δόσεις) κοινοποίηση του Σχεδίου στους συνδικαλιστικούς φορείς αποσκοπεί απλώς στην εμπλοκή των εργαζομένων σε "κοπτοραπτική" ώστε να βγουν τα ποσοστά απομείωσης της τρόικας και στη ...συνενοχή στο διαρκές έγκλημα που διαπράττεται κατά του κοινωνικού Κράτους.

Το Σχέδιο Οργανογράμματος του Υπουργείου, στο πλαίσιο των μνημονιακών επιταγών, κυριαρχείται από το στόχο της δημοσιονομικής εξοικονόμησης πόρων μέσω της περαιτέρω μείωσης του μισθολογικού κόστους και της απομείωσης των δομών του Υπουργείου.
Προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι η διασφάλιση των θέσεων όλων των εργαζομένων του Υπουργείου και η ενίσχυση του ρόλου του Υπουργείου. Πιστεύουμε ότι στην παρούσα φάση πρέπει να απαντήσουμε με ενωτική στάση και να υπερβούμε τις διαχωριστικές γραμμές που κατακερματίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα και χωρίζουν τους υπαλλήλους σε αντίπαλα στρατόπεδα. 
Πάγια θέση της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας, είναι ότι πρέπει οι ίδιοι εργαζόμενοι να έχουν λόγο για τα θέμα που τους αφορούν ώστε να συμμετέχουν, να εκφράζουν την άποψή τους και να ελέγχουν τις πολιτικές και συνδικαλιστικές τους ηγεσίες.

Για αυτό το λόγο, παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από κομματική και ιδεολογική τοποθέτηση,υπηρεσιακή και ιεραρχική θέση, συνδικαλιστική και σωματειακή ένταξη,  σε ενημερωτική Ανοικτή Συνέλευση-συζήτηση με θέμα:

Το νέο Οργανόγραμμα του Υπουργείου-Αφορμή για διχόνοια ή ευκαιρία για ενότητα των εργαζομένων;

Η συζήτηση θα γίνει στο ισόγειο της οδού Πειραιώς την Τρίτη 15.1.2013 και ώρα 3μμ και θα επιδιωχθεί να συμμετέχουν και συνάδελφοι από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα μας ενημερώσουν πληρέστερα.

Παράλληλα, προτείνουμε και καλούμε τους συναδέλφους του ΣΕΠΕ σε διοργάνωση αντίστοιχων συζητήσεων και εκδηλώσεων σε επίπεδο Τοπικών Τμημάτων της Επιθεώρησης Εργασίας και την ενημέρωση μας από τους συμμετέχοντες σε αυτές (μέσω τηλ. ή e-mail) για τα συμπεράσματα τους. Τέτοιες κινησεις θα μπορούσαν να ευαισθητοποιήσουν και τις τοπικές κοινωνίες που μόνο κέρδος θα έχουν από την διατήρηση των Τοπικών Τμημάτων της Επιθεώρησης Εργασίας.

Συνάδελφισσες, -οι,

Δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Κάποιοι γελάνε πίσω από τη πλάτη μας και χαίρονται βλέποντας μας να υπονομεύουμε ο ένας τη θέση του άλλου. Αυτό θα σταματήσει μόνο με ένα τρόπο. Όταν ο καθένας μας και όλοι μαζί, χωρίς προκαταλήψεις και με ενωτικό πνεύμα, πέρα από στενά κομματικά, ιδεολογικά και συνδικαλιστικά στεγανα, αποφασίσουμε να ενεργοποιήσουμε τις δυνάμεις μας, χωρίς να επαναπαυόμαστε απλώς στην καλή διάθεση διορισμένων, εκλεγμένων, εκπροσώπων, αντιπροσώπων κτλ.

Η προσπάθεια μας όλο αυτό το διάστημα επικεντρώνεται σε αυτό το σκοπό. Θα συνεχίσουμε να ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
 Αυτόνομη Πρωτοβουλία

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σας δουλεύουν ψιλό γαζί οι συνδικαλιστές!
το ΣΕΠΕ καταργείται, θα γίνει διεύθυνση στο υπουργείο και ήδη είναι έτοιμος/(η) ο νέος γενικός επιθεωρητής!!!!

Οι υπουργοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται!!!

Λεύκιππος είπε...

Όλα είναι προαποφασισμένα; Και οι συνδικαλιστές μέσα στο κόλπο ή τους έχουν ξεγελάσει και αυτούς;
Οπότε εμείς τι κάνουμε, μιλάμε και διαβουλευόμαστε, κουβέντα να γίνεται;
Πολλά τα ερωτήματα. Φοβάμαι όμως ότι η απάντηση είναι μία, μονολεκτική, κοινή σε όλα (πλην ενός): "Ναι".