Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥ ΣΤΟ ΔΣ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΎΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΩΡΑ!
ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ


83.000 φύλλα πορείας σε συνάδελφους Δημοσίους Υπαλλήλους, απλώς με την δήλωση πρόθεσης για απεργιακή κινητοποίηση. Η «δημοκρατική» Κυβέρνηση καταπατά κάθε έννοια συνταγματικής τάξης, καταργεί το δικαίωμα στην απεργία και αξιώνει την απόλυτη υποταγή μας σε οποιοδήποτε αντιλαϊκό μέτρο, επιβάλλεται από τα συμφέροντα που στηρίζονται από την τρόικα. Αμφισβητεί το δικαίωμα των εργαζομένων στη δημόσια παιδεία να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και επιχειρεί με τα ελεγχόμενα από αυτήν ΜΜΕ να σπιλώσει τον δίκαιο αγώνα τους, καλλιεργώντας ψεύτικους φόβους.
Την ίδια ώρα εμείς περιμένουμε άβουλοι στα γραφεία μας τις επικείμενες μετακινήσεις-απολύσεις συμπληρώνοντας γελοία ερωτηματολόγια, συμμετέχοντας άθελα μας σε ένα στημένο έργο.

Και οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες αδυνατούν ή δε θέλουν να συντονίσουν τις κινητοποιήσεις που θα έπρεπε με αιχμή την απεργία των καθηγητών να είναι ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΕΣ, να επιζητούν την ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και να αποκτήσουν επιτέλους ΜΑΖΙΚΟ και ΔΙΑΡΚΗ χαρακτήρα. Η ΑΔΕΔΥ, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αποφάσισε Δευτέρα βράδυ, απεργία για την Τρίτη (!) και αρνήθηκε να προκηρύξει 24ώρη απεργία την ημέρα που απεργούν και οι καθηγητές! Αν δεν είναι ξεπούλημα, είναι πλήρης ανικανότητα…

Συνάδελφοι, είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να υπερβούμε την αδράνεια μας. Βρίσκουν και τα κάνουν οι εργατοπατέρες μας!
Δεν χωρούν πλέον άλλες δικαιολογίες, άλλα άλλοθι και αυταπάτες που οδηγούν σε εφησυχασμό. Μόνος του ο καθένας θα πρέπει να πάρει την απόφαση να αντιδράσει, να ενώσει γρήγορα και αποφασιστικά την αντίδραση του με των υπολοίπων ώστε να ανακοπεί η πορεία προς την καταστροφή όλων μας.
ΕΜΕΙΣ εδώ στο Υπουργείο Εργασίας, ως ελάχιστο καθήκον συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών, στον αγώνα για μια δημόσια παιδεία που αξίζει στα παιδιά μας, οφείλουμε να πιέσουμε για την έμπρακτη στήριξη της απεργίας που ξεκινά την Παρασκευή, και ενάντια στην κυβερνητική επιστράτευση.


Για αυτούς τους λόγους καλούμε ως Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων το ΔΣ του Συλλόγου, και της Ομοσπονδίας μας:
-       Να αποφασίσουν απεργιακή κινητοποίηση για την Παρασκευή 17 Μάίου σε συμπαράσταση της απεργιακής κινητοποίησης της ΟΛΜΕ.
-   Να καταδικάσουν την επιστράτευση των εκπαιδευτικών από την Κυβέρνηση
-       Να καλέσουν την ΑΔΕΔΥ σε άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχο και με αιχμή την υπεράσπιση δημοσίων αγαθών και ειδικά της δημόσιας Παιδείας.
-        

Στην προσπάθεια μας αυτή, ζητάμε την ενεργό στήριξη όλων των συναδέλφων και την άσκηση της ανάλογης πίεσης από μέρους τους στα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα.

Η δύναμή μας είναι η μαζικότητα και η αποφασιστικότητά μας.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
στο Υπουργειο Εργασιας,  Κοινωνικης Ασφαλισης και Προνοιασ
asy-yeka.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: