Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση Συλλόγου για το Σχέδιο ΠΔ για τον Οργανισμό

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                                  Αθήνα,  22.05.2013
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πειραιώς 40, Τ.Κ. 10182
Τηλ.: 2105295235-2131516157

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή του εξέτασε τα οργανογράμματα τα οποία μας παρέδωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τα οποία θα αναρτηθούν στο ιστολόγιο του συλλόγου και της Ομοσπονδίας για αναλυτική ενημέρωσή σας.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η θέση του συλλόγου μας είναι η αντίθεση σε οποιαδήποτε απομείωση με στόχο αποκλειστικά δημοσιονομικό όφελος. Ειδικά για το Υπουργείο μας είχαμε ζητήσει την εξαίρεση απ’ αυτές τις διαδικασίες τόσο των Κεντρικών Υπηρεσιών του όσο και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Δ.Σ, τις πιέσεις στην πολιτική ηγεσία και τον κίνδυνο για περαιτέρω απομειώσεις σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, αυτό που παραδόθηκε σήμερα, και στάλθηκε παράλληλα με την υπογραφή του Υπουργού στο ΥΔΙΜΗΔ δεν ικανοποιεί τις αρχικές μας θέσεις.
Ομόφωνη απόφαση μας είναι ότι δεν θα δεχθούμε σε καμιά περίπτωση οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση δομών και αντικειμένων και αλλαγή αρμοδιοτήτων του Υπουργείου όπως περιγράφονται στο σχέδιο ΠΔ και φυσικά θα αποκρούσουμε οποιαδήποτε απόπειρα κινητικότητας και διαθεσιμότητας υπαλλήλων του Υπουργείου.
Με το παρόν Σχέδιο σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας, διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας. Ωστόσο, υπάρχουν ερωτηματικά ως προς την εφαρμογή της κινητικότητας με δεδομένους τους στόχους και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στην Τρόικα.
Διαμηνύουμε σε όλη την Πολιτική Ηγεσία την υποχρέωσή της να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας όλων των συναδέλφων και να διαφυλαχθούν και ενισχυθούν οι αρμοδιότητες του Υπουργείου ώστε να πάρει ξανά την κατεύθυνση της άσκησης φιλεργατικής και κοινωνικής πολιτικής για την προστασία των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Στα πλαίσια των ενεργειών του Συλλόγου και των επαφών που έχει με την Πολιτική Ηγεσία για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την διαδικασία των περιγραμμάτων, ο Σύλλογός μας συναντήθηκε χθες με τη Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων πόρων
κα Δαλλαπόρτα. Στη συζήτηση η οποία έγινε η Γενική Γραμματέας διαβεβαίωσε το Σύλλογο ότι οι Υπηρεσίες των Διαχειριστικών Αρχών είναι Υπηρεσίες του Υπουργείου μας και θα παραμείνουν, όπως και ότι το αντικείμενο παραμένει στο φυσικό του χώρο που είναι το Υπουργείο μας και τα περιγράμματα θα συνταχθούν και θα περιληφθούν στο σύνολο του οργανογράμματος του Υπουργείου μας διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο σύλλογός μας μετά από αυτή την εξέλιξη για άλλη μια φορά τόνισε ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να διασφαλισθούν τα αντικείμενα στο Υπουργείο αλλά και οι θέσεις εργασίας για όλους τους συναδέλφους.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ                                                      ΖΩΗ ΠΑΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: