Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Απεργία αύριο αντί της Παρασκευής!!!!

Αναδημοσιέυουμε για λόγους ενημέρωσης την είδηση της τελευταίας στιγμής για απεργία συμπαράστασης της ΑΔΕΔΥ στους καθηγητές. αύριο ΤΡΙΤΗ! Θυμίζουμε ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει απεργία για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, και η Κύβέρνηση έχει επιστρατεύσει τους καθηγητές. 

Είμαστε σίγουροι πάντως ότι στην ιστορία αυτή εκτός από επιστρατευμένους καθηγητές η Κυβέρνηση διατάζει και  μισθοφόρους συνδικαλιστες... 

 

Πηγή: www.in.gr

Εικοσιτετράωρη απεργία την Τρίτη από την ΑΔΕΔΥ σε στήριξη των καθηγητών


Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισε επίσης την προκήρυξη τετράωρη στάσης εργασίας για την Πέμπτη 16 Μαΐου.

«Με αυτήν μας την κινητοποίηση θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ισχυρό στην κυβέρνηση, ότι δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες, δεν θα επιτρέψουμε να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα της χώρας, να ακυρώσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε ήδη η επίδοση των φύλλων πορείας στους 88.000 καθηγητές μέσης εκαπίδευσης, ενώ την Τρίτη συνεδριάζουν οι κατά τόπους ενώσεις τους, για να αποφασίσουν επί της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου και από τις 20 ώς τις 24 Μαΐου, (δηλαδή τις έξι πρώτες μέρες των πανελληνίων).

Στις 15 Μαΐου θα συνεδριάζουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ για να ληφθεί η τελική απόφαση.

Αντιδρώντας στην προληπτική επιστράτευση από την πλευρά της κυβέρνησης, η ΟΛΜΕ προσέφυγε ήδη στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων για την πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και για την επίταξη των σχολείων.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΩΣΗ των ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ, ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΡΑ,

ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΦΑΤΟΥΡΟΥ

Εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ



Ηλίθιοι ή ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ;



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/5

ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 ΟΠΩΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΟΛΜΕ



Σε μια πρωτοφανή διασπαστική και εν τέλει υπονομευτική για την απεργία των καθηγητών [από 17/5] απόφαση κατέληξε η ΑΔΕΔΥ, μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, η οποία υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, για κήρυξη δημοσιοϋπαλληλικής απεργίας αύριο Τρίτη, ημέρα που δεν έχει καν αρχίσει η επιστράτευση των καθηγητών [αρχίζει από το μεσημέρι της Τετάρτης]!!!

Την ημέρα και τις ώρες που όλοι οι συνδικαλιστές των ΕΛΜΕ πρέπει να περιοδεύουν σε όλα τα σχολεία της χώρας, να συζητούν και να καλούν 85.000 εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στις 89 Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται αύριο, προκειμένου ο κλάδος να υπερψηφίσει την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία από 17/5-24/5 και νέες ΓΣ για κλιμάκωση, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ [με προφανή χθεσινή απόφαση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ] αρνείται να δεχτεί την πρόταση της ΟΛΜΕ, του κλάδου που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 και προβαίνει σε αυτήν την αθλιότητα.

Εμείς συνεχίζουμε! Αποφασίζουμε καθολικά υπέρ της εισήγησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ, οικοδομώντας ταυτόχρονα τους πανεργατικούς, παλλαϊκούς και κοινωνικούς όρους για την ανατροπή της επιστράτευσης.

ü Οι άθλιες μεθοδεύσεις των κυβερνητικών φερεφώνων μας δυναμώνουν!

ü Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να κηρύξουν απεργία για τις 17 Μάη



ΑΘΗΝΑ, 13/5/2013

Ώρα 2μμ

Ανώνυμος είπε...

Η θλιβερή Φατούρου και τα άλλα εξαπτέρυγα της εξωκοινοβουλευτικής δεν έχει τα κότσια να δόσει την πλήρη πρόταση του ΠΑΜΕ στην Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ:

Αμεσα, αύριο Τρίτη να κηρυχτεί πανεργατική απεργία. Για δε την Παρασκευή η ΑΔΕΔΥ να υιοθετήσει το αίτημα των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία και στο βαθμό που οι αποφάσεις των ΓΣ των κατά τόπους ΕΛΜΕ είναι σε αυτή την κατεύθυνση, να κηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ απεργία για εκείνη την μέρα.

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Ασε φίλε Πέτρο,μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα...

Ανώνυμος είπε...

Ποια "αδικαιολόγητα", βρε ψευτο-επαναστάτες της φακής;

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς Πέτρο και εσείς οι υπόλοιποι, υπάρχει ποικιλία στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Και ο πιο αποτελεσματικός λέγεται "ΑΔΕΔΥ" και "ΓΣΕΕ". Πριν από λίγο μάθαμε λοιπόν(άραγε πόσοι το ξέρουν;) ότι η ΑΔΕΔΥ κήρυξε λίγο πριν το απόγευμα απεργία για αύριο (!). Ενώ οι καθηγητές ζητούσαν το αυτονόητο, απεργία την Παρασκευή.
Δεν χρειάζεται και πολλή ανάλυση για να καταλάβουμε ότι ο καλύτερος απεργοσπαστικός μηχανισμός είναι μια τέτοια "απεργία". Ήταν αναμενόμενο όμως τέτοιο ξεμπρόστιασμα των κυβερνοσυνδικαλιστών, εμπρός στην (ανέλπιστη για μένα) δυναμική που άρχιζε να δημιουργείται με αφορμή την απεργία της ΟΛΜΕ.

Το ζήτημα τώρα είναι ένα: ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;;;

Α και Πέτρο: προσωπικά αφήνω την επανάσταση σε σένα, τέτοια εύσημα είναι πολύ βαριά. Εγώ θα παραμείνω στη φακή, έχεις όλο το πεδίο ελεύθερο.

Γιάννης

Λεύκιππος είπε...

Δεν θα συμμετάσχουν οι καθηγητές στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος. «Ζητήσαμε από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία την Παρασκευή ώστε να σηματοδοτήσει την αντίδραση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για την επιστράτευση. Δεν το έπραξε. Οι καθηγητές δεν θα μετάσχουν αύριο στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, γιατί θεωρούμε κοροϊδία αυτό που συμβαίνει. Θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες μας για να καταγραφεί η άποψη του κλάδου, γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απεργία», υπογράμμισε ο κ. Παπαχρήστος.