Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Πρόταση στο ΔΣ του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας για Ψήφισμα κατά της απόλυσης συνδικαλιστή

Στο προσεχές ΔΣ του Συλλόγου, θα υποβάλλουμε την παρακάτω πρόταση Ψηφίσματος ενάντια στην απόλυση συνδικαλιστή του ιδιωτικό τομέα. Δείτε αναλυτικά την περίπτωση εδώ, αλλά και το σχετικό Ψήφισμα του Εργατικού κέντρου Αθήνας.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε συλλογικά ως εργαζόμενοι και ειδικά ως υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του Ηλία Αζαμπί από τη Forthnet-NOVA, εκλεγμένου μέλους του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed.
  • Καταγγέλουμε την απόλυση του Ηλία Αζαμπί ως απόπειρα περιστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στην Forthnet-NOVA, ως ευθεία επίθεση ενάντια στο Σωματείο Εργαζομένων.

  • Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή είναι εκδικητική απέναντι στο Σωματείο Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed, εξαιτίας της δράσης του για την υπεράσπιση των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Αληθινός στόχος είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων που «τολμούν» ακόμα να συνδικαλίζονται και να αγωνίζονται συλλογικά για εργασία με αξιοπρεπείς συνθήκες.

  • Καταγγέλλουμε την απόπειρα της Forthnet-NOVA να στερήσει από τον Ηλία Αζαμπί τη νόμιμη αποζημίωση απόλυσης. Η αποζημίωση απόλυσης είναι κεκτημένο δικαίωμα των εργαζομένων και όχι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

  • Δηλώνουμε αποφασισμένοι ως υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας, ο καθένας από τη θέση του, να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την εργοδοτική αυθαιρεσία, την τρομοκρατία και την ασύδοτη εκμετάλλευση των εργαζομένων, με όσα λιγοστά όπλα μας έχουν απομείνει για έλεγχο της εφαρμογής των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας


Παλεύουμε ενωμένοι με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα,
για να βάλουμε τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα,

για αξιοπρεπή εργασία και κοινωνική δικαιοσύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: