Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Αποφάσεις ΔΣ ΟΣΥΠΕ και Πρωτοβάθμιων Συλλόγων

Στην κοινή συνεδρίαση των ΔΣ της Ο.Σ.ΥΠ.Ε και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων (Υπ.Εργασίας, ΓΓΚΑ και ΜΤΠΥ) που πραγματοποιήθηκε την Μ.Δευτέρα 14.4.2014 συζητήθηκαν οι εξελίξεις μετά την έκδοση της εγκυκλίου για την αξιολόγηση των Δ.Υ από το ΥΔΜΗΔ. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι 28.4.2014, οι Γενικοί Διευθυντές θα πρέπει να επιμερίσουν σε Διευθύνσεις και Τμήματα τα ποσοστά που προβλέπει ο πρόσφατος Νόμος (25% άριστοι, 60% καλοί, 15% ανεπαρκείς). Θα ακολουθήσει εντός του Μαίου-Ιουνίου η διαδικασία "αξιολόγησης".

Κοινός τόπων όλων των συμμετεχόντων στην συνεδρίαση είναι ότι η "αξιολόγηση" δεν πρέπει να εφαρμοστεί και όλες μας οι ενέργειες πρέπει να κατευθυνθούν προς αυτό το σκοπό. Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ δίνει τις βασικές γραμμές πάνω στις οποίες πρέπει να κινηθούμε συλλογικά για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο εσωστρέφειας και κανιβαλισμού που ελλοχεύει και στον οποία βασίζεται η Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, καλεί τους εμπλεκόμενους να απέχουν από τη διαδικασία και προτρέπει τα Σωματεία στην πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων ώστε να ληφθούν συλλογικά οι αποφάσεις.

Από πλευράς ΑΣΥ εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση για την αξιολόγηση με τον τρόπο και για τον σκοπό για τον οποίο επιβάλλεται, τονίστηκε το γεγονός ότι μεσοπρόθεσμα η "αξιολόγηση" συνδέεται ευθέως με απολύσεις, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα,  και προτάθηκαν τα εξής άμεσα μέτρα για το μπλοκάρισμα της διαδικασίας:

α) Άμεση ανακοίνωση καταδίκης της "αξιολόγησης" και κάλεσμα σε όσους εμπλέκονται στην διαδικασία να απέχουν από αυτήν
γ) Στήριξη (νομική, συνδικαλιστική) όσων πλήττονται από τη διαδικασία (αξιολογητών και αξιολογούμενων)
δ) Άμεση σύγκληση έκτακτης γενικής Συνέλευσης με αποκλειστικό θέμα τη λήψη απόφασης σχετικά με την αντίδρασή μας στην επιχειρούμενη "αξιολόγηση"
ε) Παρέμβαση των ΔΣ στους Γενικούς Διευθυντές και Διευθυντές και τον πρόεδρο του ΜΤΠΥ ώστε να εξασφαλιστεί η αποχή τους από τη διαδικασία, αλλά και η στήριξη τους από τα συνδικαλιστικά όργανα

Τελικά, αποφασίστηκε: 

  • Η έκδοση Ανακοίνωσης στο πνεύμα της ανακοίνωσης της ΑΔΕΔΥ
  • Η πραγματοποίηση συνάντησης με τους Γενικούς Διευθυντές του Υπουργειου αλλά και τον Πρόεδρο του ΜΤΠΥ την επόμενη εβδομάδα
  • Η νομική στήριξη όσων πλήττονται από την διαδικασία της "αξιολόγησης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: