Σάββατο 12 Απριλίου 2014

"Αξιολόγηση" ΔΥ-Επιστολή Συλλόγου ΕΛΛ.ΣΤΑΤ στην ΑΔΕΔΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Πειραιάς, 11 Απριλίου 2014

--------------
Πειραιώς 46 και Επονιτών, 18510 Πειραιάς
Τηλ.: 210-4852278 FAX : 210-4852264
http://syllogos1.wordpress.com E-mail: syllogos1@statistics.gr

Προς ΕΕ ΑΔΕΔΥ


Αγαπητοί συνάδελφοι,
το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων είναι πια νόμος του κράτους και έρχεται να προστεθεί σε μια ακόμη προσπάθεια αποδόμησης του δημοσίου και των κοινωνικών αγαθών που αυτό προσφέρει. Θεωρούμε ότι πρέπει οι δημόσιοι υπάλληλοι, συντονισμένα να απαντήσουν στη νέα επίθεση όχι μόνο για να υπερασπιστούν την εργασία τους αλλά και το δημόσιο αγαθό που υπηρετούν.
Συγκεκριμένα η Κυβέρνηση επιχειρεί με τη συγκριτική αξιολόγηση και τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις να δημιουργήσει μια δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων με απώτερο στόχο να καταργήσει τη μονιμότητα και να ελαστικοποιήσει τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο τομέα. Επίσης στοχεύει στη χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να εφαρμοστούν από το δημόσιο στο ακέραιο οι δεσμεύσεις των μνημονίων. (Εμείς στην ΕΛΣΤΑΤ γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει επιχείρηση χειραγώγησης).
Για αυτό το λόγο θεωρούμε ότι η ΑΔΕΔΥ πρέπει να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων για την κατάργηση του νόμου 4250/14, χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές αγώνα που έχει στη διάθεσή της( απεργίες, συγκεντρώσεις, παραστάσεις κλπ) ώστε να ακυρώσει τη νέα επίθεση.
Επίσης να χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο για τη μη εφαρμογή του νόμου, όπως προσφυγή στο ΣτΕ, αρμόδια δικαστήρια κλπ., αξιοποιώντας και τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, που χαρακτήρισε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του.
Στην κατεύθυνση αυτή ζητάμε την άμεση πρόσκληση σε σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων και των δευτεροβάθμιων οργανώσεων του δημοσίου σε σύσκεψη στα γραφεία της για να συναποφασίσουμε τους συγκεκριμένους τρόπους αντίδρασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: