Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Γενική Απεργία 9 Απρίλη

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Δ


                                                                        Αθήνα 7 Απριλίου 2014

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Emailosype@ypakp.grwebsitewww.osype.gr



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΟΛΟΙ
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ 2014


            Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
           
            Η σημερινή δικομματική Κυβέρνηση συνεχίζει ακατάπαυστα την καταστροφική για το κοινωνικό σύνολο πολιτική της, μεθοδεύοντας προκλητικά την εκχώρηση δημόσιας εξουσίας στους ιδιώτες και εξαπολύοντας διαρκή επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους, στα δημόσια αγαθά, στη δημόσια περιουσία και στο κοινωνικό κράτος.
            Τις τελευταίες μέρες έφερε και ψήφισε στη Βουλή για ακόμη μια φορά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ένα Πολυνομοσχέδιο – Μνημόνιο που οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση τους εργαζόμενους και την κοινωνία, εξυπηρετώντας τραπεζικά και μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα, στοχεύοντας συνειδητά στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στην κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.
Η κατάργηση των πόρων υπέρ τρίτων του Μ.Τ.Π.Υ., από 1/1/15, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που σήμερα αποτελούν  το 20% των ετήσιων συνολικών εσόδων του, βάζει σε κίνδυνο την οικονομική του θέση και επιβαρύνει τις ήδη μειωμένες παροχές των μερισματούχων δημοσίων υπαλλήλων.
Το σύνολο πλέον των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που βιώνουμε καθημερινά τις καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων, αντιλαμβανόμαστε ότι η συγκεκριμένη πολιτική που υπαγορεύεται από την Τρόικα, τα κέντρα εξουσίας και το παρασιτικό κεφάλαιο, δεν θα σταματήσει αν δεν ξεσηκωθούμε και δεν την ανατρέψουμε.
Η συσσωρευμένη περιουσία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων πρέπει να αποτελέσει στόχο όλων των μετόχων δημοσίων υπαλλήλων, να προστατευθεί και να διατηρηθεί.
Να μην επιτρέψουμε οι πολιτικές που ασκούνται να εξαφανίσουν την περιουσία μας στην μαύρη τρύπα των ελλειμμάτων.


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, καλεί όλους τους εργαζόμενους του Υπουργείου μας να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης Απριλίου 2014, στα Συλλαλητήρια και στην Κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 11.00΄.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

            Από τη συμμετοχή μας στις τελευταίες απεργιακές δράσεις της ΑΔΕΔΥ, προκύπτει εμφανώς ότι η κινητοποίηση των δυνάμεων που διαθέτουμε συνολικά στο Υπουργείο μας, είναι αναντίστοιχη εκείνης που επιβάλλεται από την αγριότητα της επίθεσης που δεχόμαστε από την ασκούμενη κυβερνητική-μνημονιακή πολιτική.
            Οι οικονομικές μας αντοχές έχουν εξαντληθεί, ωστόσο θα πρέπει να γίνει σε όλους μας αντιληπτό ότι τα προβλήματα και οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές δεν αντιμετωπίζονται με παθητικό τρόπο και παραίτηση, αλλά με δράση, ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, δυναμική και μαζική συμμετοχή όλων μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους σταματήσουμε.
Να μετατρέψουμε τις διάσπαρτες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και τα ρυάκια αντίστασης σε «μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο». Να συναντηθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους ανέργους, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους φοιτητές και τους συνταξιούχους που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται. Να διεκδικήσουμε μια άλλη πολιτική που θα φέρει στο επίκεντρο τις δυνάμεις της εργασίας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9Ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

ü      Όχι στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. Να γυρίσουν στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι.
ü      Κατάργηση του Νόμου Μητσοτάκη για την ΄΄αξιολόγηση΄΄, που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις.
ü      Προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
ü      Άμεσα μέτρα στήριξης των Ασφαλιστικών Ταμείων.
ü      Διαγραφή δανείων, κανένας πλειστηριασμός, προστασία της πρώτης κατοικίας.
ü      Διαγραφή του χρέους.
ü      Κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
ü      Ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της ανεργίας, της συρρίκνωσης των δημοσίων-κοινωνικών αγαθών και των ιδιωτικοποιήσεων.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ






ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΚΝΙΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: