Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Outsourcing ...ή το παλιό καλό ρουσφέτι;;

Ο ποντικός της Σταδίου 29. Σε αναζήτηση δουλειάς (έστω ως ...Σύμβουλος!)




Ποιος είπε ότι οι προσλήψεις στο Δημόσιο "πάγωσαν";;

Η πολιτική ηγεσία πάντα βρίσκει τρόπο να δίνει δουλειά σε γνωστούς και φίλους. Με ευέλικτο μεν, καμουφλαρισμένο αλλά κερδοφόρο τρόπο...

15.000€ είναι ο ετήσιος μισθός ενός Δημοσίου Υπαλλήλου με 10-15 χρόνια προϋπηρεσίας. Ενός υπαλλήλου που τα τελευταία χρόνια εξευτελίζεται σε οικονομικό, ηθικό και προσωπικό επίπεδο από τα "κοράκια" που με αφορμή το Μνημόνιο επιτίθενται σε οτιδήποτε Δημόσιο.
15.000 ευρώ λοιπόν, πληρώνει ο ελληνικός λαός για να κάνει ο υπάλληλος μια σειρά από εργασίες προς όφελος του συνόλου. 

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας προφανώς δεν βρήκε έναν κατάλληλο ή εύκαιρο υπάλληλο για να στηρίξει νομικά την " υλοποίηση  των εργασιών που απορρέουν από τις υποχρεώσεις της ως Δικαιούχου συγχρηματοδοτουμένων Έργων/Πράξεων του ΕΣΠΑ" . Ανέθεσε το συγκεκριμένο έργο απευθείας (χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία) σε συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο.
Έναντι 15.000 ευρώ!

Είναι ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό δείγμα της απαξίωσης των Δημοσίων Υπαλλήλων από τις πολιτικές ηγεσιες, προκειμένου να δοθούν όλα στην αγορά και μάλιστα με αδιαφανείς και διαβλητές διαδικασίες. Το outsourcing είναι μοντέρνος ευφημισμός για το παραδοσιακό ελληνικό ρουσφέτι...

Δείτε παρακάτω την περιγραφή του έργου και ολόκληρη την σύμβαση:

"Οι υπηρεσίες που θα παρασχεθούν στο πλαίσιο του παρόντος έργου  αφορούν στην υποστήριξη  της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  για την υλοποίηση των εργασιών που απορρέουν από τις υποχρεώσεις της ως Δικαιούχου συγχρηματοδοτουμένων Έργων/Πράξεων του ΕΣΠΑ, και περιλαμβάνουν:
• Νομική υποστήριξη για τη διαμόρφωση πρότυπων τευχών διακηρύξεων. 
• Νομική υποστήριξη κατά τη διαδικασία δημοπράτησης και συμβασιοποίησης των έργων.
• Υποστήριξη  για την τήρηση των υποχρεώσεών της ΓΓ ΥΠΕΚΑΠ έναντι των αρμοδίων ΕΥΔ.
Γ. Παραδοτέα έργου είναι τα ακόλουθα: • Ένα (1) πρότυπο τεύχος διακήρυξης υπηρεσιών για διεθνή ανοικτό διαγωνισμό και ένα (1) πρότυπο τεύχος για πρόχειρο διαγωνισμό.
• Ένα (1) πρότυπο Σχέδιο σύμβασης έργου.
• Δύο  (2) Αναφορές Προόδου του Έργου του Νομικού Συμβούλου Υποστήριξης κατά τις ημερομηνίες 31/08/2014 και 30/11/2014."

Δεν υπάρχουν σχόλια: