Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Παράταση στις διαδικασίες "αξιολόγησης"

Μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν από την ΠΟΕ-ΟΤΑ (δείτε τη σχετική Ανακοίνωση) και μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρχει εμπλοκή στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, η ηγεσία του ΥΔΜΗΔ φαίνεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα,  ότι "δίνει" μια μικρή παράταση στην διαδικασία αξιολόγησης.  


Γενικές συνελεύσεις στους δήμους της χώρας και ενημέρωση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθούν τελικά την ερχόμενη Δευτέρα, μετά τις συναντήσεις που είχε σήμερα αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ αρχικά με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) Κώστα Ασκούνη και στη συνέχεια με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ενώ δεν κατάφεραν να συναντήσουν τον, αρμόδιο για την αξιολόγηση, υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε παράταση στους ρυθμούς εφαρμογής του νέου συστήματος αξιολόγησης υπαλλήλων: πλέον, οι σχετικές εκθέσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στις 18 Ιουλίου για τους υπαλλήλους των υπουργείων και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και στις 31 Αυγούστου για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ α” και β” βαθμού. Όπως σημείωσε το υπουργείο, η παράταση έγινε λόγω της διεξαγωγής των εκλογών του Μαΐου.

Πριν από την παράταση, είχαν εκφραστεί προθέσεις για κλιμάκωση των αντιδράσεων από πλευράς των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εμμένει στην αντισυνταγματικότητα του νόμου και τονίζει ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από την πλευρά της, η ΚΕΔΕ ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να συζητήσει μια σειρά θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της εγκυκλίου που εξέδωσε για την αξιολόγηση του προσωπικού και κάλεσε όλους τους δημάρχους της χώρας να απέχουν κατά την προεκλογική περίοδο από την εφαρμογή της.
Νωρίτερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αφορμή τις αντιδράσεις για το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο, δήλωσε ότι η ρύθμιση αυτή «ξεβολεύει» μια μειοψηφία υπαλλήλων, τους οποίους «αγκαλιάζει» η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για λόγους ψηφοθηρίας.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: