Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

"Κόκκινη νύχτα" για τα αφεντικά, μαύρη νύχτα για τους εργαζόμενους

Μετά τις "λευκές νύχτες", προχωράνε στις "κόκκινες νύχτες".  Η κατάληξη είναι γνωστή, οι μαύρες νύχτες των εργαζόμενων.  Όχι μόνο στον κλάδο του εμπορίου, αλλά για όλους μας, όσο αφήνουμε αυτήν την εκτράχυνση να προχωράει, με τη συμμετοχή-συναίνεσή μας σε αυτές τις φιέστες.

Την αρχή έκαναν οι δημοτικές αρχές του Δήμου Γλυφάδας, επιτρέποντας στους εργοδότες να κρατήσουν τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, έως τις 24:00 !!!    Όπως επισημαίνει μια συλλογικότητα από εργαζόμενους στον χώρο, "θα φτύσουν αίμα" χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον κλάδο του εμπορίου ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν "στο ιδιότυπο εργασιακό καθεστώς έκτακτης ανάγκης του φετινού Δεκέμβρη με τις 24 ΣΥ-ΝΕ-ΧΟ-ΜΕ-ΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από 7 ως 31 Δεκεμβρίου: χωρίς αργία, με πετσοκομμένα ρεπό και εντατικοποιημένη εργασία". 

Οι κόκκινες, λευκές ή οποιουδήποτε χρώματος νυχτερινές φιέστες των εργοδοτών πάνε χέρι-χέρι με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την επιβολή ωραρίων-λάστιχο. Ουσιαστικά, στρώνουν το έδαφος για τη γενίκευση του εργασιακού μεσαίωνα σε όλους τους εργασιακούς κλάδους…

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: