Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Συντάξεις ευθανασίας;

 Δεν ξεχνάμε όσους εγκλημάτησαν εις βάρος μας και εις βάρος όλων των επόμενων γενεών


Τι λέει η κυβέρνηση για αυτά που προωθεί με τον τίτλο "ασφαλιστική μεταρρύθμιση":
Ας δούμε εδώ.

Βασικά και απτά αποτελέσματα αυτών των "μεταρρυθμίσεων", όπως τα αποτυπώνει αναλογιστική μελέτη: 
Μια σύνοψη υπάρχει εδώ.

Υπάρχει όμως εναλλακτική λύση από τον καιάδα για τους άτυχους πρώην εργαζόμενους;   Το ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) έχει δημοσιοποιήσει μελέτη (αυτήν εδώ) ως  "μια πρόταση νέας αρχής, καθώς περιγράφει ένα τελείως νέο σύστημα που θα μπορούσε να αναβαπτίσει την αξιοπιστία του ασφαλιστικού συστήματος και να χτίσει από την αρχή σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους του".

Και οι λόγοι;  Ποιοι παράγοντες συνέδραμαν για να καταλήξουμε στη σημερινή τραγωδία; Δεν είναι πάντως μόνο  οι λόγοι που, με επιλεκτική μνήμη, παραθέτει εδώ ο καθόλα αξιοσέβαστος κ. Γιαννίτσης. 
Να ξέρουμε όλοι και κανείς μας να μην παραμυθιαστεί ποτέ και βάλει στην άκρη, ως ελάσσονες, τους ακόλουθους βασικούς λόγους, όπως καταγράφονται πχ σε πρόσφατο άρθρο 
Διαβάστε το.  Μια περιεκτική και ουσιαστική παρουσίαση του εγκλήματος εις βάρος μας.
Η λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το 1950 έως το 2012 ...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.logiosermis.net/2015/11/1950-2012.html


Πηγές:  Left.gr, Antikry.gr, Acci.gr, Ζούγκλα, Λόγιος Ερμής 

Όπως τόνισε ο κ. Μίχαλος, η μελέτη αυτή αποτελεί μια πρόταση νέας αρχής, καθώς περιγράφει ένα τελείως νέο σύστημα που θα μπορούσε να αναβαπτίσει την αξιοπιστία του ασφαλιστικού συστήματος και να χτίσει από την αρχή σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους του. Για να πετύχει αυτό όμως, πρέπει να ενσωματωθεί οργανικά σε μια αναπτυξιακή πρόταση, δηλαδή, να βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα και να επιταχύνει την ανάκαμψη. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, όλα τα μέτρα για την επίλυση του ασφαλιστικού που προτείνονταν ή νομοθετούνταν είχαν αποσπασματικό χαρακτήρα, που δεν μπορούσαν να δώσουν ριζικές λύσεις, ενώ παρέπεμπαν σε πρακτικές παρελθουσών δεκαετιών. Η προσέγγιση που παρουσιάζει σήμερα το ΕΒΕΑ δεν εστιάζει μόνο στον κοινωνικό ρόλο των συντάξεων αλλά δίνει

www.dikaiologitika.gr
περιγράφει ένα τελείως νέο σύστημα που θα μπορούσε να αναβαπτίσει την αξιοπιστία του ασφαλιστικού συστήματος και να χτίσει από την αρχή σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους του.

www.dikaiologitika.gr
περιγράφει ένα τελείως νέο σύστημα που θα μπορούσε να αναβαπτίσει την αξιοπιστία του ασφαλιστικού συστήματος και να χτίσει από την αρχή σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους του.

www.dikaiologitika.gr
περιγράφει ένα τελείως νέο σύστημα που θα μπορούσε να αναβαπτίσει την αξιοπιστία του ασφαλιστικού συστήματος και να χτίσει από την αρχή σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους του

www.dikaiologitika.gr
περιγράφει ένα τελείως νέο σύστημα που θα μπορούσε να αναβαπτίσει την αξιοπιστία του ασφαλιστικού συστήματος και να χτίσει από την αρχή σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους του

www.dikaiologitika.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρεπορτάζ του δαιμόνιου δημοσιογράφου της εφημερίδας «ΑΥΓΙΑΝΗΣ» Πίκου Απίκου:

«Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μετά από την πολύμηνη περίοδο «ψυχρού πολέμου» μεταξύ του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ κου Σούκου και των συνδικαλιστών της φιλοκυβερνητικής παράταξης ΑΡΣΥ,επετεύχθη τελικώς ένα είδος «συμφώνου συμβίωσης» μεταξύ των δύο μερών που ανήκουν άλλωστε στο ίδιο «στρατόπεδο».

Μάλιστα οι πηγές μας αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες θα μετακινηθεί στέλεχος και εκλεγμένο μέλος της εν λόγω «αυτόνομης» και «ακομμάτιστης» παράταξης στο ΔΣ του Συλλόγου και θα ασκεί χρέη Συμβούλου στο Γραφείο του Ειδικού Γραμματέα.

Έτσι λοιπόν μέσα σε περίπου 12 μήνες συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ,πληθώρα μελών του ψηφοδελτίου της ΑΡΣΥ έχουν τοποθετηθεί ως σύμβουλοι σε υπουργικά γραφεία ή γραφεία Γεν.Γραμ.συνεχίζοντας από αυτά τα νέα μετερίζια πλέον τον ασυμβίβαστο αντιμνημονιακό αγώνα…"

Ανώνυμος είπε...



Προς κ.Πίκο Απίκο γράφετε:

"πληθώρα μελών του ψηφοδελτίου της ΑΡΣΥ έχουν τοποθετηθεί ως σύμβουλοι σε υπουργικά γραφεία ή γραφεία Γεν.Γραμ.συνεχίζοντας από αυτά τα νέα μετερίζια πλέον τον ασυμβίβαστο αντιμνημονιακό αγώνα…"

Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε κάποια στιγμή και ονόματα.Στην συγκεκριμένη πάντως περίπτωση τα εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ. απο την παράραξη είναι τρία οπότε κοντός ψαλμός.

Ανώνυμος είπε...

Η πληροφόρηση του δαιμόνιου δημοσιογράφου της εφημερίδας «ΑΥΓΙΑΝΗΣ» Πίκου Απίκου σχετικά με την επικείμενη μετακίνηση στελέχους του Υπουργείου στο Γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ, μάλλον κατα λάθος δημοσιεύθηκε ως σχόλιο στην ανάρτηση "Συντάξεις ευθανασίας".
Με την ευκαιρία, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί (για άλλη μία φορά...) ότι το blog της Α.Σ.Υ. απευθύνεται στο σύνολο των συναδέλφων και ουδόλως ενδιαφέρεται για τα πρόσωπα που στελεχώνουν τα γραφεία της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.
Υ.Γ.1: Σχετικά, λοιπόν, με τη συγκεκριμένη ανάρτηση, "συντάξεις ευθανασίας", κάθε σχόλιο επιθυμητό!
Υ.Γ.2: Σχετικά με τη στελέχωση των "Γραφείων", η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να απυθυνθείτε στη Διεύνθυση Προσωπικού - και, αν δεν βρείτε άκρη στο Υ.Δ.Μ.Η.Δ.
Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Αν θυμάμαι καλά ο δημοσιογράφος Πίκος Απίκος έκανε ρεπορτάζ στην Φρουτοπία.Προφανώς βρίσκει ενδιαφέρον τα περίεργα φρούτα του Υπουργείου Εργασίας.

Ανώνυμος είπε...

Το Υπουργείο Εργασίας αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια πρόβλημα με τη στελέχωσή του. Σήμερα, έτσι όπως εμφανίζεται το προσωπικό του Υπουργείου Εργασίας (σε τηλεφωνικούς καταλόγους - επίσημη καταγραφή και η αντίστοιχη επετηρίδα δεν έχει κοινοποιηθεί εδώ και 3 χρόνια), κανένας υπάλληλος δεν - φαίνεται να - περισσεύει. Αν ο ανώνυμος συντάκτης (8:58) θεωρεί ότι υπάρχουν "φρούτα" στο Υπουργείο Εργασίας, ας απευθυνθεί στην αρμόδια Διεύθυνση και στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Υ.Γ.: Και ένα σχόλιο: Σε ό,τι αφορά τη διασπορά φημών, σε σχέση με επικείμενες μετακινήσεις στελεχών της ΑΡΣΥ στο γραφείο του ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ, πραγματικά δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο αυτό μπορεί να αποτελεί "είδηση". Εδώ και 12+ χρόνια που είμαι στο Υπουργείο, ο κάθε Υπουργός, Υφυπουργός, Γενικός Γραμματάς, Ειδικός Γραμματέας κλπ τοποθετεί ως συμβούλους άτομα που εμπιστεύεται. Πόσα στελέχη της ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ υπήρξαν "σύμβουλοι" τα τελευταία χρόνια; Πόσοι έγιναν "προϊστάμενοι" εν μία νυκτί (30/10/2014) χωρίς καμία αξιολόγηση από Υπηρεσιακό Συμβούλιο;
Ρητορικά ερωτήματα, με αφορμή τη δημοσίευση του Πίκου Απίκου.
Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Α, ρε Πίκο τσακάλι!
Να διευκρινίσουμε βέβαια ότι σε σύνολο 27 υποψηφίων της Α.Ρ.Σ.Υ αυτή τη στιγμή 2 (ολογράφως δύο) συνάδελφοι υπηρετούν με απόσπαση σε βουλευτικά γραφεία και 1 (ολογράφως μία) σε γραφείο ΓΓ. Είναι ...η πληθώρα που λέει ο φίλος μας ο Πίκος...Επίσης, κανένας από τους παραπάνω δεν κατέχει και ούτε πρόκειται να τοποθετηθεί σε θέση ΔΣ όσο παραμένει σε αυτό το εργασιακό καθεστώς. Επίσης, μέλος της ΑΡΣΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ από θέση μετακλητού (με παράλληλα καθήκοντα, γιατί κάποιο κορόιδο θα έπρεπε να κάνει τη δουλειά στο Τμήμα). Επίσης, για την ΑΡΣΥ, εκλεγμένο μέλος σε ΔΣ και τοποθετημένο σε ΔΣ δεν υπάρχει ούτε πρόκειται να υπάρξει. Επί της ουσίας, για το αν η ΑΡΣΥ είναι φιλοκυβερνητική η όχι θα φανεί από τις πράξεις της και όχι από τα γραφόμενα του κάθε Πίκου...
Ν.Μ

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε Ν.Μ.
Για άλλη μια απολογείσαι και δικαιολογήσαι για τα αδικαιολόγητα.Το θέμα δεν είναι ποσοτικό αλλά αξιακό,ηθικό.
Έστω και ένα απο τα μέλη του ψηφοδελτίου σας να λειτουργεί μέσα απο το πελατειακό σύστημα τότε ΟΛΟΚΛΗΡΗ η παράταξή σας μοιάζει με τις παλιές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.