Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας: Μήπως το θέλουν απαξιωμένο και υποβαθμισμένο;

"Αποκλείεται", ίσως σκεφτεί κάποιος καλοπροαίρετος, όπως έχει σκεφτεί ότι τώρα έχουμε πια μια "αριστερή ριζοσπαστική" κυβέρνηση.

Όμως, αν δεν ισχύει η υπόνοια του τίτλου, τότε πώς εξηγείται το γεγονός ότι, από την πολυαναμενόμενη απλούστευση και διευκόλυνση του έργου των επιθεωρητών, μόνο ο τίτλος της υπουργικής απόφασης για το "Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα" (ΟΠΣ) (δείτε την εδώ) απέμεινε.  Σαν κούφιο, άνευ περιεχομένου, διαφημιστικό σλόγκαν.  Ή, σαν κακό ανέκδοτο.  
Αφού, κατά τα λοιπά, τόσο με το ΟΠΣ όσο και με το "Σύστημα Ελέγχου Οδικών Μεταφορών" (ΣΕΟΜ), διαπιστώνεται ότι "αντί να απλουστεύεται η ακολουθούμενη διοικητική διαδικασία", οδηγούμαστε σε περισσότερη "πολυπλοκότητα,σύνθετες διαδικασίες, δυσκολίες στην χρήση και την εφαρμογή καθώς και πλείστα τεχνικά προβλήματα.".

Ας διαβάσουμε εδώ την επιστολή που έστειλε στον υπουργό για το ζήτημα αυτό ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εργασίας.   
-/-
Η επιστολή αναφέρεται και σε ένα άλλο πολύ σημαντικό ζήτημα.  Αυτό
της, χωρίς κεντρικό σχεδιασμό, δημιουργίας νέων βαρύγδουπων δομών ή της διάσπασης υφιστάμενων.  Υπάρχει, φαίνεται, γενικότερο έλλειμμα των ιθυνόντων μας στην αντίληψη του τι σημαίνει απλούστευση, εκλογίκευση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΕΟΜ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ, ΣΥΝΤΟΜΟ ΚΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟΥΣ Ή ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ. ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΤΙ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΟΜ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.... ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΥΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕΟΜ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΩΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΣΕΟΜ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΞΕΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...
ΤΩΡΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΠΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ. ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.... ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ - ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΤΕΙ; Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΑΝ ΑΛΑΦΙΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟ ΟΠΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΕΟΜ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ Η/Υ. ΤΟ ΣΕΠΕ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ, ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ, ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΑ ΚΛΠ.). ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΟΠΣ ΘΑ ΦΥΤΟΖΩΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ. ΘΑ ΒΑΖΟΥΜΕ 2 ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ Ο,ΤΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΠΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ.
ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΣ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΕΛΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΙΔΙΩΣ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΕΝΑ. ΤΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ INTRASOFT; Ή ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ (ΑΡΑΓΕ ΜΠΟΡΕΙ;) ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ; ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΗΝ INTRASOFT ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ; Ή ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ;
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΣΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΡΟΥΣΑΝ ΘΥΡΑ.....