Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
στο Υπουργείο Εργασιας και Κοινωνικης Ασφαλισης


ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Ο τρόπος είσπραξης έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής βαρβαρότητας που συνοδεύει την κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της, όσα προσωπεία και να αλλάξει. Θα κόβουν το ρεύμα, αγαθό πρώτης και ζωτικής ανάγκης για την επιβίωση, όχι σε πλούσιους, όχι σε μεγαλοοφειλέτες και φοροφυγάδες σε μόνιμη ασυλία, αλλά σε οικογένειες με μικρά παιδιά, σε απλούς εργαζόμενους, σε κάθε πολίτη που δεν αντέχει άλλο την φοροεισπρακτική λαίλαπα. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτόν τον σύγχρονο καιάδα.  Για αυτό,

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.  ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ
Επιτροπές, λαϊκές συνελεύσεις, δήμοι, συνδικάτα, επιστημονικοί φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, επιτροπές κατοίκων, πολίτες που δεν μπορούν και δεν θέλουν, ήδη διαμηνύουν:
ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΥΘΙΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ!

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

Οδηγίες προς τους  πολίτες που επιλέγουν, με δική τους ευθύνη παρά τον Ν. 4021/11, να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ

1. Δημιουργούμε παντού επιτροπές. Στην πολυκατοικία μας, στο δρόμο μας,  στη συνοικία μας.
2. Εξαντλούμε το χρονικό περιθώριο που έχουμε για να πληρώσουμε το λογαριασμό με το χαράτσι, για να χτυπήσουμε την κυβέρνηση εκεί που πονάει: στις εισπράξεις απ’ αυτό το μέτρο. Το περιθώριο μας είναι 40 μέρες από την έκδοση του λογαριασμού και άλλες 15 από την ειδοποίηση για την διακοπή της ΔΕΗ.
3. Πως πληρώνουμε μόνο την οφειλή μας στη ΔΕΗ και όχι το χαράτσι:
- Πάμε στο ΑΤΜ της τράπεζας που έχουμε λογαριασμό και κάρτα αναλήψεων. Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε: α) άλλες συναλλαγές β) πληρωμές ΔΕΚΟ γ) ΔΕΗ
- Πληκτρολογούμε τον 12ψηφιο κωδικό «ηλεκτρονικής συναλλαγής» και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό.  Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ) και πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει.
- Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με φωτοτυπία του λογαριασμού και της ταυτότητας μας τα δίνουμε στους συντονιστές της κάθε γειτονιάς. Μετά ομαδικά τα δίνουμε στο δήμο της περιοχής μας για να κάνει η νομική υπηρεσία τις ομαδικές προσφυγές, όπου έχει αποφασισθεί αυτή η δέσμευση.
4. Βάζουμε λουκέτα στα ντουλάπια που είναι οι μετρητές της ΔΕΗ. Στις πολυκατοικίες το ρεύμα κόβεται από τον μετρητή. Στις μονοκατοικίες από την κολώνα, αλλά αυτό είναι δύσκολο γιατί χρειάζεται γερανός με καλάθι. Σε κάθε περίπτωση κινητοποιούμε γνωστούς, φίλους, γείτονες και την επιτροπή για διαμαρτυρία και αποτροπή της διακοπής του ρεύματος.
5. Ακόμα κι αν καταφέρουν να μας κόψουν το ρεύμα, δουλειά της επιτροπής κατοίκων είναι η συνεργασία με εθελοντές ηλεκτρολόγους για να επανασυνδέσουν το ρεύμα.
6. Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να περάσει το χαράτσι. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς για να μην περάσει. Η δύναμη μας είναι οι αριθμοί μας. Αν 1-2 εκατομμύρια νοικοκυριά και μικρομάγαζα αρνηθούμε το χαράτσι, τότε θα είναι αδύνατο να μας βυθίσουν στο σκοτάδι. Γιατί θα ξέρουν πως εμείς θα τους βυθίσουμε στα τάρταρα.
7. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και αυτο-οργανώνομαστε οι ίδιοι. Μοιράζουμε προκηρύξεις στη γειτονιά μας, στη λαϊκή, στα μαγαζιά. Καλούμε συσκέψεις σε ανοικτούς χώρους ή στα σπίτια μας. Απευθυνόμαστε σε κάθε σωματείο, ενώσεις γονέων, φορείς. Οργανώνουμε βδομαδιάτικο πρόγραμμα δράσης, με τοπικές ή διατοπικές πορείες μαζί με διπλανούς δήμους. Απευθύνουμε κάλεσμα τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να αρνηθούν να μας βυθίσουν στο σκοτάδι.
8. Συντονιζόμαστε με τις επιτροπές κατοίκων σε άλλους δήμους. Και βάζουμε σαν στόχο πανελλαδικές μέρες δράσης. Αλλά και τοπικά μεγάλα γεγονότα, όπως να κλείσουν και να παραλύσουν τα πάντα για μια μέρα (σχολεία, μαγαζιά, υπηρεσίες κ.λ.π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: