Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους απεργούς της Χαλυβουργίας Ελλάδος


Από την 1η Νοέμβρη κρατούν το μεγαλειώδη απεργιακό τους αγώνα οι 400 εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδος στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου. Αντιδρούν στο δίλημμα που τους έθεσε η εργοδοσία 5-ώρο ή απολύσεις. Ο βιομήχανος Μάνεσης κατόρθωσε και έπεισε τους εργάτες της χαλυβουργίας του στο Βόλο να αποδεχθούν την 5ωρη εργασία με 40% μείωση των αποδοχών. Πέραν της συμφωνίας με το σωματείο κάλεσε και τους εργάτες για υπογραφή ατομικών συμβάσεων.
Η πρόταση αυτή δεν έχει την ίδια τύχη στον Ασπρόπυργο. Οι εργάτες την απορρίπτουν. Ο εργοδότης απολύει σε δύο ημέρες 34 εργάτες και οι συνάδελφοί τους κλείνουν το εργοστάσιο με απεργία διαρκείας από 01/11/11. Η Χαλυβουργία Ελλάδος είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που, με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας, και παρά την αποδεδειγμένη κερδοφορία της, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η συμπαράσταση του κόσμου έχει εκπλήξει και τους απεργούς. Μηνύματα αλληλεγγύης έχουν φτάσει από το Συνδικάτο Εργαζομένων στη Βιομηχανία Μετάλλου στο Περού, τη Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Αργεντινής, το Συνδικάτο Εργαζομένων Χιλής, τη Συνομοσπονδία Εργαζομένων στις Φιλιππίνες, το Συνδικάτο Εργαζομένων Ρωσίας, τη Συσπείρωση Εργαζομένων Ισπανίας.
Η αλληλεγγύη δεν λείπει. Αρκετοί στέλνουν λεφτά και τρόφιμα. Από τα 60 ευρώ του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Βαρβάρας μέχρι τα 500 ευρώ από το ταμείο του Συλλόγου Προσωπικού του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, τα 500 κιλά γάλα του Συνδικάτου ΟΤΑ Λάρισας, τη ζάχαρη, το λάδι, μέχρι και τα δωρεάν μαθήματα σε παιδιά απεργών. Oι χαλυβουργοί έλαβαν οικονομική ενίσχυση και από το Σωματείο Ημερήσιου Τύπου Αθηνών 1.000 ευρώ, ΜΑΣ 3.590, Σωματείο ΣΟΦΤΕΞ 650, Σωματείο Εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου 500, Σωματείο Τζάνειου 200, Αγ. Σάββα 200, Γενικό Κρατικό Αθήνας 200, Ειδικό Κέντρο ΕΡΜΗΣ 100, ΠΑΜΕ Μεσογείων 200, εργαζομένους ΕΚΟ 630, εργαζομένους ΕΛ.ΠΕ. 250 ευρώ κ.λπ.
Το πλέον συγκινητικό, η συνεισφορά του Δημοτικού σχολείου Ασπροπύργου. «Ήρθαν οι μαθητές με μια χούφτα κέρματα...».

Ως υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας, καλούμε τo Δ.Σ του Συλλόγου μας αλλά και μεμονωμένα τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν ηθικά και υλικά στους απεργούς της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ.
Η παρουσία μας στο χώρο της απεργίας και η προσφορά εφοδίων ή ενός συμβολικού ποσού θα δυναμώσει τον αγώνα τους, τον αγώνα για την αξιοπρέπεια κάθε εργαζόμενου.
Για αυτό το σκοπό, συγκεντρώνουμε τρόφιμα, ρούχα και είδη καθαριότητας (απορρυπαντικά, χαρτικά κ.α) μέχρι την Παρασκευή 2/12 στο γραφείο 604 (Πειραιώς 40) και οργανώνουμε επίσκεψη στο χώρο της απεργίας για να τα παραδώσουμε την Παρασκευή 2/12
(αναχώρηση από Πειραιώς 40 στις 4.00 μ.μ)
Τηλ. για πληροφορίες και συμμετοχή: 213-1516-278,408,578
Αριθμός λογαριασμού ενίσχυσης : Εθνική Τράπεζα, 200-623301-52
(στο όνομα του Ταμία του Σωματείου Λιάκου Δημήτριου)
ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  
asy-yeka.blogspot.com
Σημείωση: Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας κ.Σιφωνιο. Το τηλέφωνό του για κάθε ενδιαφερόμενο είναι στη διάθεση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: