Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση Α.Σ.Υ για την απεργία της 20ης Φλεβάρη


Συναδέλφισσα,-ε,

Η Κυβέρνηση συνεχίζει και εντείνει τον πόλεμο κατά της εργασίας, κατά των δημοσίων αγαθών, κατά των πολιτών αυτής της χώρας. Συνεχίζει να υπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και να ανοίγει δρόμους για τους εκμεταλλευτές του κόπου των εργαζομένων.

Το τελευταίο διάστημα:
  • Το εισόδημά μας μειώθηκε και άλλο μετά την κατάργηση των επιδομάτων γιορτών και αδείας, την αύξηση της φορολογίας εισοδήματος και την αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης, όπως στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Η πρόσβαση μας σε δωρεάν Υγεία και Παιδεία αμφισβητείται, τόσο με περιορισμό δικαιωμάτων όσο και με την εγκαταλειψη των δομών Υγείας και των σχολείων στηντύχητους και στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
  • Η δυνατότητα αντίδρασής μας και δημοκρατικής διαμαρτυρίας μέσω απεργιών καταστέλλεται με μέτρα όπως η επίταξη, με επισκέψεις της αστυνομίας σε συνελέυσεις εργαζομένων, με ξύλο και συλλήψεις συνδικαλιστών, αλλά και με προαναγγελίες αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για τον συνδικαλισμό.
  • Τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα υποβαθμίζονται και καταντούν μελλοντικές και αβέβαιες προνοιακές παροχές.
  • Οι συγγενεις, φίλοι, γείτονες μας είναι άνεργοι, απλήρωτοι, ανασφάλιστοι. Η ανεργία αγγίζει το 30%, στους νέους το 61%!!
  • Το Υπουργείο αδειάζει από προσωπικό λόγω της διαθεσιμότητας συναδέλφων και της μαζικής φυγής σε συνταξιοδότηση, όσων προλαβαίνουν ακόμη μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή σύνταξη.
  • Η πολιτική ηγεσία μας εμπαίζει με “υποσχέσεις” περί εξαίρεσης, την ώρα που 44 συνάδελφοί μας βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα και κανείς δε μας ενημερώνει υπεύθυνα για το νέο Οργανόγραμμα.
Δεν πάει άλλο...Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;


Η απεργία της 20ης Φλεβάρη δεν πρέπει να είναι άλλη μια κινητοποίηση εκτόνωσης και διεκπεραίωσης συνδικαλιστικών καθηκόντων.
Ολοι μας πρέπει να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση σε όσους θεωρούν δεδομένη την υποταγή μας.

Απέναντι στην πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη με πρόφαση την κρίση, υπάρχουν τρεις δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσουμε ως εργαζόμενοι:
  • Ο δρόμος της δουλικής αποδοχής ή ανοχής και της ...υπομονής για καλύτερες ημέρες
  • Ο δρόμος της δύναμης των μαζών και της συλλογικής δημιουργικής αντίδρασης
  • Ο δρόμος της τυφλής βίας απέναντι στη βία του μνημονιακού Κράτους

Η Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων σταθερά καλεί να ακολουθησουμε το δεύτερο δρόμο, τον μόνο με πραγματικές ελπίδες επιτυχίας.
  • Να κάνουμε όσα μας ενώνουν, δύναμη πυρός που θα συντρίψει την καταστροφή που επιφέρουν στις ζωές μας τα Μνημόνια και η αναγκαστική πληρωμή των τοκογλύφικών δανείων.

  • Να χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά το βασικό μας όπλο την απεργία, κόντρα σε όσους την απαξιώνουν βλέποντάς της ως “σεμνή τελετήκαι όσους προσπαθούν να την καταργήσουν, φοβούμενοι ακριβώς την αποτελεσματική της χρήση εκ μέρους μας.

  • Να αφήσουμε επιτέλους την γκρίνια και την μεμψιμοιρία και να περάσουμε στην αντεπίθεση, για να ανακτήσουμε όσα μας αφαιρούν και να ξαναχτίσουμε καλύτερα την κοινωνία μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ της 20ης ΦΛΕΒΑΡΗ 2012
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΑΣΚΛΕΙΣΟΥΜΕΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 40

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
asy-yeka.blogspot.com




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι της ΑΣΥ είστε φοβεροί!Ανακαλύψατε νέο ορισμό του κράτους(μνημονιακό κράτος)!!!!!
Μόνο που η εποχή του ανώδυνου τελικά "κινήματος των αγανακτισμένων" τέλειωσε οριστικά και όσοι επενδύουν στον ξεπερασμένο ήδη,άξονα "μνημόνιο-αντιμνημόνιο" και υποτιμούν την ταξική πάλη και τίς συντεταγμένες της,θα βρεθούν σύντομα, μπροστά σε οδυνηρές(για τους ίδιους) εκπλήξεις τόσο στο μαζικό κίνημα όσο και στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό(βλέπε απαρχή ξεφούσκωματος των δύο κατεξοχήν συστημικών αντιμνημονιακών μορφωμάτων (ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ)....

Ανώνυμος είπε...

(απάντηση σε ανώνυμο σχολιαστή 19/02/13 - 12:14 μ.μ.)
Ο φτωχός καρβέλια ονειρεύεται