Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση Συλλόγου για την απεργία της 20.2.2013


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πειραιώς 40 ΑΘΗΝΑ 10182
Τηλ. 2131516157
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η Κυβέρνηση συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο των πολιτικών που οδηγούν στη φτωχοποίηση των λαικών στρωμάτων. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα η επίθεση στον κόσμο της εργασίας προσλαμβάνει πλήρως αυταρχικά χαρακτηριστικά και στρέφεται ευθέως κατά δημοκρατικών δικαιωμάτων, όπως της απεργίας. Η βία που ασκείται στις ζωές μας με τη καταβαράθρωση του βιοτικού μας επιπέδου και την καταστολή των ελευθεριών μας είναι πλέον προφανής και καθιστά δύσκολη ακόμη και την επιβίωση αρκέτων από εμάς.

Στο Δημόσιο, η πολιτική αυτή εκφράζεται με τις νέες μισθολογικές περικοπές, την κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παροχών, τις επικείμενες απολύσεις μέσω του θεσμού της διαθεσιμότητας, της απομείωσης των οργανικών μονάδων και του νέου Πειθαρχικού Δικαιου. Στο Υπουργείο μας ήδη έχουμε υποστεί τις συνέπειες με τις διαθεσιμότητες 44 συναδέλφων μας και την προώθηση σημαντικών απομειώσεων δομών και ειδικα σε ότι αφορά το ΣΕΠΕ. Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις από την πολιτική ηγεσία περί “διορθώσεων των λαθών” που έγιναν κατά την ψήφιση του Ν.4093/2012, τίποτε συγκεκριμένο δεν έχει γίνει προς την κατέυθυνση της επιστροφής στην Υπηρεσία των συναδέλφων και της νομικής θωράκισης των Επιθεωρητων Εργασίας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τα θεσμικά και οικονομικα αιτήματα που διατυπώνει ο Σύλλογος με επιστολή στην πολιτική ηγεσία που θα δημοσιοποιήσουμε ενώνονται με τα κοινά αιτήματα όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων και με το ευρύτερο αίτημα της κοινωνίας για αναστροφή της καταστροφικής αντιλαικής πολιτικής.
Μόνο ενωμένοι και παραμερίζοντας τις επιμέρους διαφορές, οι εργαζόμενοι θα πετύχουμε τους σκοπούς μας.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε μαζικά στην απεργία που προκύρηξε η ΑΔΕΔΥ σε συννενόηση με τη ΓΣΕΕ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και στην συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11.00πμ στο Πεδίον του Αρεως.

Για το Υπουργείο μας η προσυγκέντρωση ορίστηκε στις 10.30πμ στην Πειραιώς 40

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ                                ΖΩΗ ΠΑΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: