Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Πώς να το κάνουμε !


Δημοσιεύουμε κείμενο του συναδέλφου Μανώλη Παπαδόπουλου. Το ιστολόγιο είναι ανοικτό σε παρόμοια κείμενα, συναδέλφων ή μη, τα οποία μπορείτε να στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: asy.yeka@gmail.com
  "Οι απόψεις των ανώνυμων συγγραφέων/σχολιαστών, ή όσων δημοσιεύουν επώνυμα κείμενα με όνομα διαφορετικό της διαχείρισης του ιστολογίου (transistor69),  δεν εκφράζουν αναγκαστικά τις απόψεις του ιστολογίου της ΑΣΥ. Αυτές διαμορφώνονται αφού συζητηθούν και συμφωνηθούν στις συνελεύσεις μας ή με άλλες συλλογικές διαδικασίες (π.χ. ανταλλαγή ηλ.μηνυμάτων) και φέρουν την υπογραφή Α.Σ.Υ."



Άλλη μια ιστορία τρέλας  εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας για πολλοστή φορά .
Από την μια οι αγρότες και από την άλλη η κυβέρνηση .
Ένα μυστήριο πράγμα , οι απεργίες και οι διεκδικήσεις στην χώρα μας , η κάθε μια έχει την εποχή της .
Τα σκουπίδια ας πούμε είναι εορταστικά πάντα Χριστούγεννα και Πάσχα , οι λιμενεργάτες και η ΠΝΟ είναι Καλοκαιρινοί Ιούλιο Αύγουστο , οι καθηγητές Άνοιξη  και Φθινόπωρο και οι αγρότες τον Φεβρουάριο .
Σε αυτή την χώρα ποτέ δεν θα μείνεις χωρίς μια απεργία σε εξέλιξη ,
Οι εργατοπατέρες φροντίζουν να μας κρατούν σε εγρήγορση και κανείς δεν μπαίνει στα χωράφια του άλλου .
Κάθε σωματείο χωριστά !
Ας ανακεφαλαιώσουμε : Δεκέμβριος και Απρίλιος οι Δήμοι , Μάϊος Οκτώβριος καθηγητές – δάσκαλοι , Ιούλιος Αύγουστος λιμενεργάτες – ΠΝΟ πάει ο μισός χρόνος με τέσσερα σωματεία .
Τι διάολο κοτζάμ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και  ΔΕΚΟ να μην μπορούν να καλύψουν με επιτυχημένες 24 ωρες ή 48 ωρες τους υπόλοιπους έξη μήνες  νισάφι ;
Τα γαλόνια τι τα έχουν άλλωστε ;
Πρέπει ο κόσμος να μην χάνει το ενδιαφέρον του , το ίδιο και οι έγκριτοι δημοσιογράφοι που με τις στοχευμένες και σε βάθος αναλύσεις τους , φροντίζουν η κοινή γνώμη να ενημερώνεται επί της ουσίας , με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της αναλυτικότατης σκέψης τους .
Για φαντασθείτε σε τι κατάσταση θα βρισκόταν η κυβέρνηση και οι δημοσιογράφοι αν απεργούσαν όλοι μαζί ;
Το πλήρες μπάχαλο !
Με ποιο σωματείο να συναντηθεί με ποιον υπουργό που και σε ποιο πάνελ να πάει ποιος και τι να συντονίσει ο έγκριτος δημοσιογράφος .
Ένα μυαλό το έχουν οι κυβερνώντες & οι δημοσιογράφοι , τι θέλετε να γίνουν μικροί Ναπολέοντες όλοι τους ;
Να μπορούν να κάνουν 7 δουλειές ταυτόχρονα με 7 διαφορετικά σωματεία ;

Τρελός παππάς σας βάπτισε μου φαίνεται .
Αυτό το έχουν αφήσει σε μας , που αποδεδειγμένα μπορούμε και το κάνουμε με αυτούς που μας κυβερνάνε για να επιβιώσουμε !
Είναι τώρα εποχή για ρίσκο ;
Στα σίγουρα ρε παιδί μου ένας ένας να κάνει απεργία να μπορούνε να κηρύξουν την απεργία παράνομη και καταχρηστική οι δικαστές , να μπορούνε να μας δείρουν και να μας ρίξουν χημικά τα ΜΑΤ σε ένα σημείο .
Τι θέλετε δηλαδή όλοι οι κλάδοι μαζί και να διαδηλώνουν παντού ;
Που να πρωτοπάνε τα ΜΑΤ , ποια απεργία να κηρύξουν παράνομη και καταχρηστικοί οι δικαστές  , ποιόν να πρωτοεπιστρατεύσουν οι διοικούντες ;
Αυτό θέλετε παλιοαναρχικοί ;
Την κατάργηση τους κράτους δικαίου που δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει πουθενά κανένας πολιτικός με ασφάλεια της ΕΛΑΣ ;
Και τότε πως θα πάει να ανέβει στο μπαλκόνι να σας υποσχεθεί ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει , ότι θα μείνουμε στο ευρώ , ότι θα έχουμε ανάπτυξη , ότι η ανεργία θα πέσει , ότι θα έχετε υγεία ,  παιδεία , δικαιοσύνη , αξιοκρατία , ίσες ευκαιρίες ,  κοινωνικό κράτος , Εθνική Κυριαρχία την οποία εγγυάται το υψηλό φρόνημα του καταλλήλως εξοπλισμένου στρατεύματος ;
Αυτό θέλετε ;
Ε όχι ρε δεν θα σας περάσει !
Τέρμα και τελείωσε μία απεργία την φορά !
Πώς να το κάνουμε ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: