Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Εγκρίθηκαν τα νέα οργανογράμματα σε τέσσερα υπουργεία



Πηγή: exelixeis.gr
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού ενέκρινε τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μακεδονίας – Θράκης.
Ειδικότερα, στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας υπάρχει μείωση οργανικών μονάδων κατά 37% ενώ ενισχύεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) για αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς.
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπάρχει μείωση των οργανικών μονάδων κεντρικής υπηρεσίας και περιφερειακών υπηρεσιών κατά 58%.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η μείωση των οργανικών μονάδων φτάνει το 26% και στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης υπάρχει μείωση οργανικών μονάδων κατά 53%.
Όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση, προχωρά η αναδιάρθρωση μονάδων που εξυπηρετούν τους πολίτες προκειμένου να αποκτήσουν σαφή αντικείμενο και αποστολή. Αυτό όπως επισημάνθηκε θα βοηθήσει τους πολίτες να γνωρίζουν που θα πρέπει να απευθύνονται για να εξυπηρετούνται χωρίς να ταλαιπωρούνται.
Επίσης απλοποιείται η οργανωτική δομή, ενώ οι οργανικές μονάδες συνενώνονται με στόχο την ενδυνάμωση τους.
Το επόμενο διάστημα, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα, θα εγκριθούν τα οργανογράμματα σε ακόμη πέντε υπουργεία.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, διευκρίνισε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για απολύσεις στο Δημόσιο επισημαίνοντας: «Προσπαθούμε να εκσυγχρονίσουμε το Δημόσιο. Βλέπουμε μπροστά. Αυτό ακριβώς είναι ένα στοιχείο του νέου Αναπτυξιακού Προτύπου και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν».
Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης συμμετείχαν εκτός από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, καθώς και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: