Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Το νέο Οργανόγραμμα;

Ερώτηση:Αυτό είναι το Οργανόγραμμα που εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης; 


Η πηγή της είδησης είναι η πλέον επίσημη (Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης). Βέβαια, στην Ελλάδα ζούμε, αν δεν εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα, μη το δένουμε και κόμπο πως είναι το οριστικό.
Πάντως, εκ πρώτης όψεως φαίνεται  ότι στο Σ.ΕΠ.Ε έχει πέσει ψαλίδι (ή καλύτερα τσεκούρι) σε αρκετές Περιφερειακές Υπηρεσίες (Καρπενήσι, Άρτα, Θήβα, Μήλο κ.α) αλλά και στην Αττική (Δάφνη, Αγία Παρασκευή). Στην Κεντρική Υπηρεσία, η Γενική Δ/νση Συνθηκών υποβιβάζεται σε Δ/νση ενώ καταργούνται/συγχωνεύονται πολλές Δ/νσεις (Εκπαίδευσης, Απλούστευσης και Οργάνωσης, Ποιότητας και Αποδοτικότητας, Συνδρομής κ.α.)

Σε γενικές γραμμές, οι όποιες παρατηρήσεις-προτάσεις-απαιτήσεις των συνδικαλιστικών φορέων φαίνεται να έχουν γραφτεί εκεί που δε πιάνει μελάνι.

Όσο για τις θέσεις εργασίαςπου διασώζονται, είναι αλήθεια ότι δε φαίνεται να προκύπτει πλεονάζον προσωπικό. Αντί ωστόσο, να πανηγυρίζουμε, ας αναλογιστούμε μήπως δεν είναι πλεονάζουσες οι οργανικές θέσεις, αλλά απλώς είμαστε λίγοι οι υπηρετούντες...

Δηλαδή, για παράδειγμα, δεν έχει νόημα να πανηγυρίζουμε για το ότι οι οργανικές θέσεις στο ΣΕΠΕ θα είναι ελαφρώς περισσότερες από τους υπηρετούντες. Αυτό απλώς σημαίνει ότι το ΣΕΠΕ θα λειτουργεί ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ με αυτό το προσωπικό...Ρωτήστε έναν επιθεωρητή εργασίας τι σημαίνει αυτό για τη δουλειά του!

Ας θυμηθούμε επίσης ότι με το Ν.4024/2011 καταργήθηκαν οι τότε κενές οργανικές θέσεις. Και τότε ήταν πολλές...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μια ερωτηση?
κλεινει το τμημα σεπε στο Αγρινιο?

Unknown είπε...

Σύμφωνα με το Οργανόγραμμα, παραμένει το ΤΚΕ Αιτωλοακαρνανίας. Ρώτησα την Παρασκευή 1/3, υπηρεσιακούς και μου είπαν ότι αυτό θα εδρεύει τελικά στο Αγρίνιο...Αυτά μου είπαν, αυτά λέω!