Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την κατάργηση του ΤΚΕ Πτολεμαΐδας.


Θα συζητηθεί τώρα η τέταρτη με αριθμό 912/29-1-2013 επίκαιρη ερώτηση πρώτου κύκλου της Βουλευτού Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ραχήλ Μακρή προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σχετικά με την κατάργηση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας.
Η κ. Ραχήλ Μακρή έχει το λόγο για δύο λεπτά.
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, πριν από λίγες ημέρες το Υπουργείο σας ανακοίνωσε την πρόθεσή του για την κατάργηση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Ένα από τα ζωτικότερα κομμάτια του Νομού Κοζάνης, η περιοχή της Εορδαίας με την πόλη της Πτολεμαΐδας, απέκτησε Επιθεώρηση Εργασίας το 1960, προκειμένου να εξυπηρετήσει το εργατικό δυναμικό μίας περιοχής, που ήδη από τη δεκαετία του 1960 είχε αναπτύξει έντονη οικονομική δραστηριότητα.

Στην περιοχή σήμερα λειτουργούν δυόμισι χιλιάδες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΗ. Το εργατικό δυναμικό της περιοχής ανέρχεται σε οκτώ με δέκα χιλιάδες εργαζομένους, με χαρακτηριστικά ιδιόμορφα λόγω των ειδικοτήτων που πηγάζουν από τις εξειδικευμένες δραστηριότητες της ΔΕΗ Α.Ε..
Η επόμενη ημέρα της κατάργησης της Επιθεώρησης θα επιφέρει επιπρόσθετα προβλήματα στην περιοχή, αφού όλος ο όγκος των εργαζομένων που θέλει να προσφύγει στη βοήθεια της Επιθεώρησης, θα πρέπει να προστρέξει στην πόλη της Κοζάνης όπου η εκεί υπηρεσία είναι ήδη επιβαρυμμένη και απέχει αρκετά χιλιόμετρα από την ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας.
Είναι ολοφάνερο ότι το Υπουργείο σας προβαίνει σε μία ενέργεια χωρίς σκεπτικό και λογική, δείχνοντας ότι δεν έχετε αναλογιστεί τις συνέπειες από την κατάργησή της. Η περιοχή που έχει συμβάλει καθοριστικά στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας και αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας, μένει ξεκρέμαστη, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να προσφύγουν στην υπηρεσία προστασίας απέναντι στους εργοδότες.
Εκτός αυτών, η Κυβέρνησή σας προχωρά ακάθεκτη και στην κατάργηση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας. Είναι μία ενέργεια εξαιρετικά αρνητική για την περιοχή, που θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αποσάθρωση των ελέγχων και επιβλέψεων στα εργοστάσια, στα ορυχεία και στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει προειδοποιητικά το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού)
Μέχρι σήμερα, η Επιθεώρηση αποτελούσε ένα θεσμό που δρούσε μόνο κατόπιν εορτής. Από εδώ και πέρα, η Επιθεώρηση δεν θα έχει τη δυνατότητα ούτε καν να προστρέχει έπειτα από ένα σοβαρό ατύχημα. Πρόσφατα η περιοχή θρήνησε το θάνατο ενός νέου ανθρώπου μέσα στα ορυχεία του Νοτίου Πεδίου, ενώ είναι αρκετά συχνά τα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν στο χώρο εργασίας της ΔΕΗ.
Μ’ αυτές τις ενέργειές σας οδηγείτε τους εργαζομένους σε επικίνδυνα μονοπάτια όπου οι παραβιάσεις των εργασιακών σχέσεων και των μέτρων ασφαλείας –που ήδη αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή- θα γίνουν ακόμα χειρότερες, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα ελέγχων και παρέμβασης όπου παρατηρείται η ανομία.
Ζητούμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας για την κατάργηση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας, καθώς οφείλετε να σεβαστείτε τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην καθημερινότητά τους και να εξασφαλίσετε εκείνες τις δομές που θα υποστηρίζουν το έργο που επιτελούν εδώ και δεκαετίες οι εργαζόμενοι της περιοχής της Εορδαίας.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Ο κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος έχει το λόγο για τρία λεπτά.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρία συνάδελφε, θα μπορούσα να ανακαλέσω κάποια απόφαση, αν υπήρχε απόφαση. Όμως απόφαση δεν υπάρχει, για να ανακαλέσω! Δεν έχει ληφθεί καμμία απόφαση για κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας τοπικού καταστήματος Πτολεμαΐδας! Απλώς υπάρχει μία διαβούλευση, στο πλαίσιο της οποίας υπάρχει μία κατ’ αρχήν εισήγηση, αλλά το βλέπουμε και έχουμε ακόμα περιθώριο μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος.
Ορθώς βάζετε το θέμα, καθώς είστε και μία φωνή της τοπικής κοινωνίας. Βέβαια στους καιρούς που ζούμε, πραγματικά έχω την αίσθηση ότι κάθε κλείσιμο κάποιου τοπικού καταστήματος ή κάποιας δημόσιας υπηρεσίας εκλαμβάνεται ως ευθεία επίθεση κατά των δομών αυτής της τοπικής κοινωνίας είτε έχουμε να κάνουμε με ΔΟΥ είτε με κατάστημα ΙΚΑ είτε έχουμε να κάνουμε με οποιοδήποτε υποκατάστημα. Κάποιοι διαμαρτύρονται, κάποιοι θιγόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι πολλές φορές ξεσηκώνουν τον κόσμο και ξεκινά μία διαδικασία ενστάσεων, εν πάση περιπτώσει, στην κεντρική διοίκηση.
Εγώ είμαι υπέρ της άποψης –και έτσι το βλέπει και το Υπουργείο- ότι οπωσδήποτε πριν καταλήγουμε σε οριστικές αποφάσεις, πρέπει να εξετάζουμε κατά περίπτωση, κάθε ζήτημα με βάση τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην τοπική κοινωνία. Μόνο έτσι και όχι στη βάση μίας οριζόντιας λογικής περιστολής, θα έλεγα, του κράτους απ’ άκρη σε άκρη, δηλαδή μόνο με την κατά συνθήκη εξέταση κάθε περίπτωσης θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε χρήσιμες λύσεις.
Πάντως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι κεντρική επιλογή της Κυβέρνησης είναι η ριζική αλλαγή της οργάνωσης και λειτουργίας του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης έτσι, ώστε η χώρα να αποκτήσει ένα αποτελεσματικό και αποδοτικό διοικητικό σύστημα, που να εξυπηρετεί τελικά τον πολίτη και να μη δημιουργεί επιπλέον προβλήματα απ’ αυτά που επιδιώκει να επιλύσει.
Τώρα, από εκεί και πέρα να πω κάποια στοιχεία σχετικά με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Με ΚΥΑ των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αφ’ ενός και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αφ’ ετέρου, τον Απρίλιο του 2012 συγκροτήθηκε Επιτροπή Αξιολόγησης των Διοικητικών Μονάδων του Υπουργείου Εργασίας. Η Επιτροπή Αξιολόγησης αυτή παρέδωσε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς τελική επεξεργασία και μελέτη μία έκθεση, την έκθεση αξιολόγησης. Αυτή εκπονήθηκε στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων και μεθοδολογίας, που ανέπτυξε αυτή η ομάδα συντονισμού. Μετά την υιοθέτησης της έκθεσης από το Διυπουργικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα επακολουθήσει -δεν έχει προκύψει ακόμη- η σύνταξη του νέου οργανισμού με την επεξεργασία και την έκδοση σχετικού προεδρικού διατάγματος.
Επομένως δεν έχουμε οριστικές και τελεσίδικες αποφάσεις, θα έλεγα ότι όλες οι προτάσεις είναι στο τραπέζι και εξετάζονται. Σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι η αναδιοργάνωση και ο ουσιαστικός εκσυγχρονισμός των επιχειρησιακών μονάδων του Υπουργείου Εργασίας.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Υφυπουργού)
Κλείνω με αυτό και θα αφήσω και κάποια στοιχεία για τη δευτερολογία μου.
Τελικά σε κάθε περίπτωση, κύριο μέλημα του Υπουργείου, το οποίο θα υλοποιηθεί στην πράξη μέσω του νέου συστήματος οργάνωσης του ΣΕΠΕ, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, είναι η διασφάλισης αδιάλειπτης, έγκαιρης και αποτελεσματικής λειτουργικής του παρουσίας σε όλη τη γεωγραφική και διοικητική επικράτεια, για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας που αξιολόγησε πρόσφατα το ΣΕΠΕ και οι ελεγκτές της τρόικας συμφώνησαν ότι το βασικό όργανο καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας είναι το ΣΕΠΕ, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Επομένως ό,τι και να γίνει σχετικά με την αναδιοργάνωσή του, θα αποσκοπεί τελικά προς την ενδυνάμωση της λειτουργίας του και όχι στην αποδυνάμωση αυτής. Και τελικά οριστικές αποφάσεις για την τελική δομική οργάνωσή του, οφείλω να σας πω ότι δεν έχουν παρθεί. Υπάρχει ένα πόρισμα, υπάρχουν κάποιες εισηγήσεις. Η τελική αξιολόγηση θα γίνει από το Διυπουργικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο, όπως ξέρετε μάλλον, λειτουργεί και σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο, συντονίζεται δηλαδή από το γραφείο του Πρωθυπουργού.
Δεν υπάρχει λοιπόν καμμία απόφαση. Όλα εξετάζονται. Και η συνέχιση τής λειτουργίας του γραφείου της Πτολεμαΐδας εξετάζεται, δεδομένου ότι αυτό το γραφείο καλύπτει –αν θέλετε- την πόλη αυτή όπου βρίσκονται και τα κεντρικά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ. Και επομένως πραγματικά, υπάρχει λογική και σε αυτό. Από εκεί και πέρα βέβαια όλα τα αριθμητικά στοιχεία μπαίνουν σε μία συγκριτική αξιολόγηση. Υπάρχει και η Κοζάνη που είναι καλύτερα στελεχωμένη, γιατί στην Πτολεμαΐδα υπάρχει αυτήν τη στιγμή ένας εν ενεργεία υπάλληλος.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Στη δευτερολογία σας.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας): Και όλα αυτά πρέπει να τα δούμε και να τα ζυγίσουμε, για να καταλήξουμε στις τελικές αποφάσεις.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Η Βουλευτής Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή έχει το λόγο, για τρία λεπτά.
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Κύριε Υπουργέ, η αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών γίνεται με την ενίσχυσή τους και όχι με την κατάργησή τους. Είναι βέβαια, πολύ θετικό το βήμα ότι δεν έχετε προβεί ακόμη στην τελική σας απόφαση.
Ωστόσο να σας πω ότι ο κόσμος της Πτολεμαΐδας –σας ανέλυσα ήδη, όπως γνωρίζετε και σας έχω καταθέσει και υπόμνημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, η περίπτωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας τής Πτολεμαΐδας είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση- δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από την ήδη αποδομημένη υπηρεσία, που λειτουργεί στην Κοζάνη για πάρα πολλούς λόγους.
Γι’ αυτό λοιπόν για άλλη μία φορά, σας ζητούμε να λάβετε υπ’ όψιν σας όλες αυτές τις παραμέτρους και να μην καταργήσετε το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας της Πτολεμαΐδας. Οφείλετε να αποτρέψετε την επιστροφή της περιοχής σε έναν ανεκδιήγητο εργασιακό μεσαίωνα, να συμβάλλετε ως Υπουργός στην εξισορροπημένη προσπάθεια εφαρμογής της εργασιακής νομοθεσίας, σε μία περιοχή που οι εργαζόμενοι ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις εργοδοσίες, όσον αφορά την αποπληρωμή τους και τις συνθήκες εργασίας τους.
Δεν αρκεί όμως μόνο η μη κατάργηση της υπηρεσίας, εδώ έχουν προκύψει και άλλα σοβαρά προβλήματα, που οφείλετε να τα επιλύσετε άμεσα, όπως η έλλειψη στελεχών, αφού ένα μόνο άτομο δεν αρκεί, για να εξεταστούν οι τρέχουσες υποθέσεις.
Παράλληλα οφείλετε, σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργό, να προχωρήσετε στη μη κατάργηση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, γιατί συμβάλλει μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας, έστω με τα πενιχρά μέσα, με το ελάχιστο προσωπικό, στον έλεγχο των εργασιακών συνθηκών στα ορυχεία.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Ο Υπουργός κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, έχει το λόγο.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρία συνάδελφε, σας είπα και για κάποια στοιχεία. Ζητήσαμε από το τμήμα Πτολεμαΐδας από τον υπάλληλο που υπηρετεί εκεί, κάποια στοιχεία για να δούμε τι θα κάνουμε σχετικά με τους ελέγχους, ποιος είναι ο όγκος εργασίας αυτού του τμήματος, για να μπορέσουμε και εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας.
Ο μοναδικός υπάλληλος που υπηρετεί εκεί δεν έστειλε στοιχεία για τη δραστηριότητα του Νότου στα κεντρικά, επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που στατιστικά στοιχεία στο τέλος δεν μπορούμε να παραθέσουμε σε σχέση με αυτά που βρήκαμε από τον υπάλληλο.
Κοιτάξτε, όμως, τι βρήκαμε από την κεντρική υπηρεσία σε σχέση με το φόρτο εργασίας που, αν θέλετε, επικαλείται και αυτός ο υπάλληλος. Θα καταθέσω και στα Πρακτικά το σχετικό έγγραφο από τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Τμήμα Διοικητικής Οργάνωσης του Υπουργείου μας, που είναι και επιφορτισμένο με την επαφή και τη διαβούλευση με την ομάδα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με το νέο οργανόγραμμα όχι μόνο του ΣΕΠΕ, αλλά και του Υπουργείου Εργασίας, Κεντρική Υπηρεσία. Καταθέτω το έγγραφο στα Πρακτικά για χρήση της συναδέλφου.
(Στο σημείο αυτό ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Έτος 2011. Περιφερειακή Διεύθυνση Κοινωνικής Επιθεώρησης Δυτικής Μακεδονίας. Όπως ξέρετε, αυτή η Περιφερειακή Διεύθυνση συγκροτείται από ένα Τμήμα Συντονισμού, Ελέγχου, Αξιολόγησης και Τεκμηρίωσης και από τοπικά τμήματα, όπως το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Κοζάνης, το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Φλώρινας, το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Καστοριάς, το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Γρεβενών –είναι ήδη σε αναστολή λόγω έλλειψης προσωπικού- και το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Πτολεμαΐδας. Πρόκειται για πέντε τμήματα.
Θα αναφερθώ στην Κοζάνη σε σχέση με την Πτολεμαΐδα. Δίνω συγκριτικά στοιχεία των δύο νομών: Για το 2011 οι έλεγχοι στην Κοζάνη είναι τετρακόσιοι σαράντα εννιά και στην Πτολεμαΐδα μηδέν. Οι εργατικές διαφορές προς επίλυση στην Κοζάνη είναι σαράντα τρεις και στην Πτολεμαΐδα τρεις.
Για το 2012 οι έλεγχοι στην Κοζάνη είναι τετρακόσιοι εξήντα επτά και στην Πτολεμαΐδα δεκαοκτώ. Οι εργατικές διαφορές προς επίλυση στην Κοζάνη είναι σαράντα μία και στην Πτολεμαΐδα δέκα.
Όπως καταλαβαίνετε, αν μη τι άλλο δεν ευσταθεί το επιχείρημα του απρόθυμου υπαλλήλου να επικαλείται φόρτο εργασίας και να μην προσκομίζει τα σχετικά στοιχεία. Ξέρετε, για να διατηρηθεί ένα τμήμα, πρέπει να υπάρχει και αντικείμενο. Όταν ένας υπάλληλος ή κάποιοι υπάλληλοι που εργάζονται σε κάποια υπηρεσία δεν κάνουν ό,τι μπορούν, για να δημιουργήσουν και να συντηρούν αντικείμενο εργασίας, νομίζω ότι είναι αντιφατικό, όταν δημιουργείται λόγω αυτής της ανυπαρξίας αντικειμένου ζήτημα διακοπής λειτουργίας αυτού του τμήματος, τότε ξαφνικά να ξυπνούν και να διαμαρτύρονται δεξιά και αριστερά, επί δικαίων και αδίκων, υπέρ της διατήρησης αυτού του τμήματος.
Το ίδιο βλέπουμε και με τις ΔΟΥ αυτήν τη στιγμή. Βέβαια, πηγαίνω σε άλλου την αρμοδιότητα. Όμως, δεν πειράζει. Είναι σχετική. Είναι παράλληλος αυτός ο τρόπος λειτουργίας. Αφ’ ενός δεν κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να δημιουργήσουμε αντικείμενο, δηλαδή ροή εσόδων στην υπηρεσία, και αφ’ ετέρου εξαιτίας αυτής της αδυναμίας, όταν ανακύπτει θέμα διακοπής λειτουργίας, ξαφνικά θυμόμαστε να διαμαρτυρηθούμε, με το επιχείρημα ότι έχει δουλειά.
Η δουλειά -αν έχει ή δεν έχει αντικείμενο μια υπηρεσία- εξυπηρετείται από τα στοιχεία. Η κεντρική υπηρεσία, άμα πρέπει να πάρει αποφάσεις, τις παίρνει επεξεργαζόμενη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτά τα στοιχεία.
Είδατε, λοιπόν, ότι εγώ δεν διαφωνώ ότι η Πτολεμαΐδα έχει ως αντικείμενο, κυρίως, την παρακολούθηση των εργασιακών σχέσεων στο εργοστάσιο της ΔΕΗ Βλέπετε, όμως, ότι ως φόρτος εργασίας, ως αντικείμενο τελικά δεν είναι και τόσο μεγάλο. Αν υπήρχε μεγαλύτερο, εξαιτίας –αν θέλετε- κάποιου συνεπούς ή κάποιων συνεπών υπαλλήλων, τότε αυτό θα ήταν επιχείρημα υπέρ τους και όχι εναντίον τους σήμερα. Να τα βλέπουμε δηλαδή και αυτά.
Εγώ αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι να δούμε πολύ προσεκτικά το θέμα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ζήτημα παρακολούθησης τυχόν παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας σε ένα μεγάλο εργοταξιακό ή εργοστασιακό χώρο, όπου υπάρχει πλήθος εργαζομένων. Όμως, σε κάθε περίπτωση, όταν οι δυνατότητες δεν αφθονούν, θα πρέπει να κάνουν μια δουλειά βασισμένη σε νηφάλια, τεκμηριωμένη και συγκροτημένη επεξεργασία στοιχείων. Αυτά θα είναι η αρχή και το τέλος του τρόπου αξιολόγησής μας και βάσει αυτών θα καταλήξουμε και στα οριστικά μας συμπεράσματα, που οπωσδήποτε θα τα συζητήσουμε και μαζί. Αυτήν τη στιγμή το ζήτημα της διατήρησης του καταστήματος Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας είναι στο τραπέζι και δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις. Πολύ σύντομα, όμως, θα παρθούν και εκεί θα κάνουμε, όπως σας είπα, το καλύτερο, βάσει αυτής της λογικής επεξεργασίας των στοιχείων.
Ευχαριστώ. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα ένας υπάλληλος όλος και όλος και ο Υφυπουργός τον κατηγορεί ότι δεν κάνει ελέγχους!!! Χωρίς κάποιον να βγαίνουν μαζί για ελέγχους, χωρίς έξοδα κίνησης, χωρίς να μένει κάποιος πίσω στην υπηρεσία!!! Ρε τι άλλο θα ακούσουμε!