Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Για τις απεργίες ενάντια σε απολύσεις και "αξιολόγηση"

Συνάδελφισσες,-οι

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τις πρώτες απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων από το 1911. Στις 23 Μαρτίου λήγει η 8μηνη διαθεσιμότητα καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών του Υπ.Oικονομικών. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει την μνημονιακή δέσμευση και να προχωρήσει στις απολύσεις, παρά την απαγόρευση λόγω προεκλογικής περιόδου. Καταθέτει μάλιστα σχετική τροπολογία στη Βουλή...Και φυσικά είναι μόνο η αρχή. Τον Μάιο σειρά έχουν  οι δημοτικοί αστυνομικοί, αλλά και οι διαθέσιμοι των υπόλοιπων Υπουργείων. Μεταξύ τους 600 συνάδελφοι μας από το ευρύτερο Υπουργείο Εργασίας (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ασφαλιστικά Ταμεία). 10 πολύ κοντά μας από το ΣΕΠΕ...Και έπεται συνέχεια.

Με το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, το οποίο ψηφίζεται μεθαύριο Τετάρτη 12 Μαρτίου, εισάγεται υποχρεωτική ποσόστωση 15% “ανεπαρκών” υπαλλήλων, δηλαδή θεσμοθετείται μόνιμη δεξαμενή διαθεσίμων και τελικά απολυμένων.

Και εμείς τι κάνουμε; Οι “δικαιολογίες” για την αδράνεια του καθένα μας είναι αρκετές: “Φταίει η ανοργάνωτη και υποταγμένη ΑΔΕΔΥ, φταίνε οι Ομοσπονδίες, οι Σύλλογοι, οι συνδικαλιστές, τα κόμματα, τα κανάλια κτλ”.
Καθαρά και ξάστερα: Για το γεγονός ότι οι Κυβερνήσεις περνάνε τόσο εύκολα τέτοια απαράδεκτα μέτρα την πρώτη ευθύνη την έχουμε όλοι εμείς. Αυτή ωστόσο η διαπίστωση μπορεί να αποδειχτεί το απόλυτο όπλο μας. Αντίστροφα, αρκούμε ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε ούτε συνδικαλιστές, ούτε κόμματα, ούτε λοιπούς όψιμους σωτήρες...

Προσπαθήσαμε ως ΑΣΥ να ευαισθητοποιήσουμε τα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα του χώρου μας. Σε όλα τα επίπεδα δράσης μας (Συντονιστικά Ομοσπονδιών, ΔΣ Ομοσπονδίας και Συλλόγου κ.α) δεν παύουμε να τονίζουμε τη σημασία της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συναδέλφων, προτείνοντας οργάνωση ενημερωτικών συνελεύσεων, περιοδειών στους χώρους εργασίας, ανοίγματος στην κοινωνία κ.α.
Απευθυνόμαστε πάλι απευθείας σε κάθε συνάδελφο, αυτόν που θα κρίνει τελικά την επιτυχία του αγώνα.

Συνάδελφισσες,-οι

Υπάρχουν δύο απεργίες που με πολλά μπρος-πίσω και χωρίς να τις πολυπιστευει προκήρυξε η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Με αρχή την 24ώρη απεργία της Τετάρτης ενάντια στο Νομοσχέδιο που εισάγει την διαβόητη αξιολόγηση-απόλυση και με καταργεί 23 φορείς απολύοντας συναδέλφους (μεταξύ τους και το δικό μας ΕΙΕΑΔ) πρέπει να ΔΕΙΞΟΥΜΕ προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε ένα ΤΕΛΟΣ στην κατρακύλα που μας επιφυλάσσουν!

Ακολουθεί 48ωρη απεργία στις 19-20 Μαρτίου ενάντια στις απολύσεις. Οφείλουμε στους εαυτούς μας να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας που οδεύουν στην ανεργία επειδή οι αρμοδιότητες τους “πρέπει” να δοθούν στην αγορά. (καθηγητές- ΙΕΚ, καθαρίστριες-συνεργεία καθαριότητας, σχολικοί φύλακες-εταιρίες security). Δεν θα αφήσουμε να καταργήσουν το Δημόσιο!

Οι απεργίες αυτές πρέπει να γίνουν δικές μας.
Και η μαζική μας συμμετοχή σε αυτές είναι ο ΜΟΝΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ αντίδρασης.
Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και οδηγούν σε άλλη μια ήττα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 12 και 19-20 ΜΑΡΤΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ. ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΔΕΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΝΤΑΙ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 21/3 ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΌ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

asy-yeka.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: