Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Απεργία 29.11-Συνάντηση με Υπουργό και Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ


Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία, η οποία αποφασίστηκε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 23.11.2012. Στις 10πμ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σταδίου 29 και τα ΔΣ της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου μας ζήτησαν και είχαν συνάντηση με τον Υπουργό κ.Βρουτση.
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ κ.Κανδαράκης, διατυπώθηκαν τα αιτήματα του Συλλόγου μας, δηλαδή άρση των μέτρων που οδηγούν σε διαθεσιμότητες-απολύσεις, εξαίρεση του ΣΕΠΕ από οποιαδήποτε διαδικασία απομείωσης προσωπικού, άρση των ρυθμίσεων του Πειθαρχικού Δικαίου που θέτουν σε κίνδυνο την άσκηση του ελεγκτικού και όχι μόνο έργου των Δημοσίων Υπαλλήλων και καταβολή των εξόδων κίνησης σε όσους ασκούν ελέγχους.

Για το θέμα των διαθεσιμοτήτων, ο Υπουργός επαναδιατύπωσε την πρόθεση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει το μέτρο όπως ψηφίστηκε. Για το ειδικότερο θέμα των 25 ΙΔΑΧ του ΣΕΠΕ, δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισσης ώστε να επιδιωχθει εξαίρεση τους απο την εφαρμογή της παρ.Ζ4 του Ν.4093/2012.

Για το θεμα του Πειθαρχικού Δικαίου, διαβεβαίωσε ότι εντός του έτους θα προωθηθεί νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα επιδιώκεται η νομική θωράκιση των Επιθεωρητών Εργασίας, ώστε να μπορούν να ασκούν αποτελεσματικά το έργο τους και ζήτησε εποικοδομητικές προτάσεις από το Σύλλογο μας.

Για το θέμα των εξόδων κίνησης, επιφυλάχθηκε να απαντησει σε μεταγενέστερο χρόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: