Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Κλιμάκωση στο ΤΕΕ-Όταν οι ΓΣ αποφασίζουν δημοκρατικά και οργανωμένα...


Η πρόταση της "Αριστερής Πρωτοβουλίας Εργαζόμενων Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας" στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου πήρε 17 ψήφους έναντι 22 του προέδρου του Δ.Σ. (ΠΑΣΚΕ) και 7 της "Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας" (ΠΑΜΕ).
 

Πρόταση για απόφαση στην Συνέλευση (12 Δεκέμβρη 2012)

Η ψήφιση του 3ου μνημονίου δημιουργεί νέα πολύ σκληρότερα  δεδομένα για την επιβίωση των εργαζόμενων. Οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις με το όνομα «διαθεσιμότητες» στον δημόσιο τομέα και η δημιουργία ενός καθεστώτος πλήρους αυθαιρεσίας στο εσωτερικό του, η κατάργηση της χρηματοδότησης του ΤΕΕ, οι ιδιωτικοποιήσεις κάθε δημόσιου αγαθού, η διάλυση της υγείας, της παιδείας, του ασφαλιστικού συστήματος, είναι λίγες από τις προβλέψεις του Μνημονίου, στο όνομα μιας «δόσης» που προορίζεται για τους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους του χρέους. Το μόνο που διασφαλίζουν τα μέτρα αυτά είναι οι συνθήκες πλουτισμού των μεγάλων επιχειρηματικών και τραπεζικών συμφερόντων ενώ μεταφέρουν τα βάρη της κρίσης με τρόπο αδίστακτο στον κόσμο των μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων.

Οι εργαζόμενοι στο ΤΕΕ καταδικάζουν απερίφραστα τα νέα απαράδεκτα μέτρα που στρέφονται εναντίον μας και μας οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα στην εξαθλίωση και την κοινωνική χρεοκοπία. Θα παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα για την ανατροπή όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων. Θα παλέψουμε για την κατάργηση της φασιστικού τύπου «Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου» που απολύει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ξεπερνώντας ακόμα και τον 4093.

1. Δεν δεχόμαστε καμία απόλυση / διαθεσιμότητα / υποχρεωτική μετακίνηση - μεταφορά
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αξιοπρεπείς μισθοί. Εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΤΕΕ.

2. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη συνέχισης και διεύρυνσης του συντονισμού των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα που πλήττονται από τα ίδια μέτρα, συμμετέχουμε στον «Συντονισμό του Δημοσίου ενάντια στις απολύσεις και τα νέα μέτρα». Συμμετέχουμε σε κάθε κινητοποίηση που προκηρύσσεταιι από τους συνδικαλιστικούς φορείς στα Υπουργεία / Περιφέρειες για να μπλοκαριστεί παντού εφαρμογή του θεσμού της διαθεσιμότητας – απόλυσης και να καταργηθεί ο 4093..

3. Προκηρύσσουμε 48 ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από Παρασκευή 14 Δεκέμβρη με συγκέντρωση - κινητοποίηση των εργαζομένων έξω από την ΓΓΔΕ την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και απαίτηση δημόσιας συγκεκριμένης δέσμευσης από τον Υφυπουργό κ. Καλλογιάννη για ένταξη των λειτουργικών αναγκών του ΤΕΕ στον Κρατικό Προϋπολογισμό μετά την κατάργηση των πόρων του με τον ν. 4093.  Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη των συναδέλφων που δικαιώθηκαν σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας.

4. Κάλεσμα στους εργαζόμενους στο δημόσιο, στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος να στηρίξουν τον αγώνα μας.

5. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους πρωτοβάθμιους συλλόγους σε σύσκεψη την Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 3μμ για αποφάσεις αγώνα και αλληλεγγύης στην κατεύθυνση της «Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας» για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαροστικών τους νόμων και την πτώση της κυβέρνησης (ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ).

6. Πραγματοποιούμε νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου για την αποτίμηση των έως τώρα δραστηριοτήτων μας, τον προγραμματισμό, την οργάνωση και το συντονισμό των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.

7. Η υλοποίηση των αποφάσεων της συνέλευσης και ο συντονισμός των εργαζόμενων στις κινητοποιήσεις ανατίθεται σε εκλεγμένη απεργιακή επιτροπή με την στήριξη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: