Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων-Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων (ΑΣΥ)

Συναδέλφισσες,-οι,

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Υπουργείου μας.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Ειδικά, ευχαριστούμε όσους τίμησαν με τη ψήφο τους το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ανοικτής Συνέλευσης Υπαλλήλων-Αυτόνομης Πρωτοβουλίας. 


Η Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία ανάδειξης μελών Υ.Σ. Παρά τους περιορισμούς στις αρμοδιότητες και το ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, θεωρήσαμε ότι άξιζε να προσπαθήσουμε ώστε να υπάρχει μια ανεξάρτητη, ακομμάτιστη και ριζοσπαστική φωνή σε αυτά. 

Η προσπάθεια αυτή βρήκε σημαντική ανταπόκριση από τους συναδέλφους, (τόσο το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο ΑΣΥ-ΑΠ όσο και το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ συγκέντρωσαν από 155 ψήφους το καθένα), ωστόσο λόγω ισοψηφίας με τη ΔΑΚΕ, ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία της κλήρωσης, με τελικό αποτέλεσμα τη απώλεια της δυνατότητας παρουσίας μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Ωστόσο, εμείς συνεχίζουμε, με μεγαλύτερη διάθεση, περιμένοντας γόνιμες ιδέες και προτάσεις όλων μας και προσπαθώντας συνεχώς να ενεργοποιήσουμε περισσότερους συναδέλφους ώστε να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια για ανατροπή κατεστημένων παλαιοκομματικών, συντεχνιακών και παλαιοδιοικητικών αντιλήψεων που δυστυχώς επικρατούν ακόμη στη Δημόσια Διοίκηση. 
Κατά την κατάρτιση του συνδυασμού μας το καλοκαίρι, βασικός μας σκοπός ήταν, παρά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, να εντάξουμε και άλλους άξιους συναδέλφους σε αυτή τη προσπάθεια. Με αυτό το σκεπτικό, θα εξακολουθήσουμε να πορευόμαστε στα κοινά του Υπουργείου μας, πέρα και πάνω από στενές παραταξιακές και ψηφοθηρικές λογικές. 
Τέλος, ευχόμαστε καλή δύναμη και ...καθαρό μυαλό στα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, στη δύσκολη περίοδο που έρχεται.

Για την Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων,
Οι υποψήφιοι του Ενωτικού Ψηφοδελτίου
Νίκου Δήμητρα               Σιδέρη Λίζα
Σταθοπούλου Δώρα                  Μποσινάκος Νίκος
Γκαζόν Ερικ


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


"Ξαναθυμίζουμε τη θέση μας ότι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ΔΕΝ υπηρετούν τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους. Στις σημερινές συνθήκες, ο έλεγχος και η παρέμβαση των εργαζομένων στα κρατικά όργανα, στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με όρους κινήματος, μέσω των εκπροσώπων μας από τα σωματεία. Με αποφάσεις Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων, με μαζικές παραστάσεις και κινητοποιήσεις πρέπει να απαιτήσουμε το δικαίωμα της ενημέρωσης για το τι συζητιέται στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, για την κατάργηση του απορρήτου σε αυτά. Να απαιτήσουμε οι αιρετοί εκπρόσωποι να υλοποιούν τις αποφάσεις των σωματείων που υπηρετούν τα συμφέροντα των υπαλλήλων, να λογοδοτούν και να απολογούνται στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων."
Αυτά μεταξύ άλλων γράφει σε ανακοίνωση της η Επιτροπή του ΠΑΜΕ εσείς τι λέτε?

Ανώνυμος είπε...

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση της Επιτροπής του ΠΑΜΕ:

Η χιλιοπαιγμένη προπαγάνδα ότι οι εργαζόμενοι χρειαζόμαστε συνδικαλιστικές δυνάμεις "ανεξάρτητες" και "ακομμάτιστες" είναι και υποκριτική και επικίνδυνη. Υποκριτική, γιατί πολλοί από τους επικεφαλής των δήθεν ακομμάτιστων σχημάτων (π.χ στο χώρο μας της ΑΣΥ-ΑΠ) έχουν όχι μόνο συγκεκριμένη πολιτική προσέγγιση στα διάφορα ζητήματα, αλλά και συγκεκριμένη κομματική ένταξη (στο ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του). Με βάση αυτές τις εντάξεις δρουν στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ως Επιτροπή του ΠΑΜΕ δεν τους εγκαλούμε γι΄ αυτό, αλλά για την προσπάθεια τους να το κρύψουν. Η απεμπλοκή άλλων συναδέλφων από τις κυρίαρχες συνδικαλιστικές δυνάμεις στο χώρο (π.χ οι «ανεξάρτητοι» για το υπηρεσιακό του ΣΕΠΕ) αποτελεί θετικό γεγονός, αλλά αν συνοδεύεται από μια τύπου «πλατείας» μηδενιστική και απολίτικη κριτική προς ΚΑΘΕ συνδικαλιστική δύναμη χύνει, σε τελική ανάλυση, νερό στο μύλο της κυρίαρχης πολιτικής.



Είναι όμως και μια επικίνδυνη προπαγάνδα, γιατί αποφεύγει να απαντήσει τι κρύβεται πίσω από τη εύηχη λεξούλα "ανεξαρτησία": "ανεξάρτητοι" από τι; Εμείς, ως Επιτροπή του ΠΑΜΕ, λέμε καθαρά: είμαστε ανεξάρτητοι από και σε αντιπαράθεση με τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες και το κράτος που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ΑΛΛΑ είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ εξαρτημένοι από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Παλεύουμε και ζυγιάζουμε την κάθε μας κίνηση με βάση τα συνολικά συμφέροντα όλων των εργαζομένων, δίχως συντεχνιασμούς και τη λογική ο καθένας να κοιτά το "μαγαζάκι" του (π.χ εξαίρεση ΣΕΠΕ από διαθεσιμότητες ή από αξιολόγηση, όπως προτείνει και η ΑΣΥ-ΑΠ). Βλέπουμε το δάσος και όχι μόνο τα δέντρα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε (1ο σχόλιο) και ανώνυμε (2ο σχόλιο), νομίζω ότι αναπαράγετε (η αναπαράγεις), υπό μορφή ερώτησης, το κείμενο του ΠΑΜΕ. Γιατί το κάνετε (ή κάνεις αυτό); Ελπίζω όχι κακοπροαίρετα.

Λίζα Σιδέρη

Ανώνυμος είπε...

Ουσιαστική απάντηση στα ζητήματα που βάζει η ανακοίνωση της Επιτροπής του ΠΑΜΕ πάντως δεν νομίζω ότι δόθηκε μέχρι στιγμής.Βέβαι μπορεί να κάνω και λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν να εξηγηθεί ποιά η ΄θεση σας για τα Υ.Σ.?
Τι σημαίνει "παλαιοδιοικητική"και να μας αναλύσετε ποια είναι η ¨νέοδιοικητική" κουλτούρα?
Πως η ΑΣΥ είναι ακομμάτιστη(οχι ότι είναι κακό αυτό)όταν όλο το προφίλ σας παραπέμπει σε γραμμή λάιτ ΣΥΡΙΖΑ(σε ορισμένα μάλιστα και ΔΗΜΑΡ-π.χ. ανάκοινωση για Υ.Σ.),όταν κάποια απο τα μέλη σας συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή στις συνιστώσες του(επαναλαμβάνω δεν είναι κακό-αλλά γιατί το κρύβετε απο τους συναδέλφους)?

@Ανώνυμος 13/12/2012 11.48 μμ+ 11.59 μμ είπε...

Οι καλές απαντήσεις δεν δίνονται συνάδελφε με χαρτοσαϊτες και σχόλια σε μπλογκ. Άφησε για την ώρα την ΑΣΥ, πήγαινε στο, πώς το λέτε, "Επιτροπή ΠΑΜΕ" κάτι τετοιο, και ασχολήσου με κάτι πιο δημιουργικό και πρακτικό.

40+ συνάδελφοί μας θα κάνουν Χριστούγεννα στα πρόθυρα της απόλυσης. Ας μην παιζουμε λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε ποιός παίζει?
Σε λίγες εβδομάδες ξεκινά η δεύτερη φάση των απολύσεων μέσω της λεγόμενης "αξιολόγησης".Ας πάρει η ΑΣΥ-ΑΠ ανοιχτά θέση αν υπάρχει "καλή" ή "κακή" αξιολόγηση.
Όσο για το "πως το λέτε...ΠΑΜΕ" έχω να σου πώ τα εξής:
1)Την Επιτροπή του ΠΑΜΕ και τον υποψήφιό της,τίμησαν 66 συνάδελφοι με την ψήφο της.Λίγο σεβασμός δεν βλάπτει.
2)Στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια συγκεντρώθηκαν πάνω απο 60.000 διαδηλωτές(σύμφωνα με την αστυνομία μάλιστα).Αυτοί(και άλλοι πολλοί) γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει ΠΑΜΕ.