Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ενημέρωση για το Οργανόγραμμα

Τα ΔΣ της Ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων Σωματείων του Υπουργείου μας συναντήθηκαν την Παρασκευή 21.12.2012 με την ΓΓ κα Στρατινάκη, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με το νέο Οργανόγραμμα του Υπουργείου μας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από προσπάθεια του Προεδρείου της ΟΣΥΠΕ και με εντολή του Υπουργού.
Από τη συνάντηση προκύπτουν τα εξής:
α) Το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής του Υπ.Διοικ.Μεταρρύθμισης έχει παραδοθεί στον Υπουργό και στο Υπ.Διοικ.Μεταρρυθμισης. Περιλαμβάνει 3 διαφορετικά σενάρια.
β) Η απόφαση για το Υπουργείο μας (και άλλα 3 Υπουργεία) θα πρέπει να ληφθεί από το αρμόδιο Διυπουργικό όργανο (Υπουργοί Δ.Μεταρρ., Εργασίας, Οικονομικών, Εσωτερικών, Επικρατείας, υπό τον Πρωθυπουργό) μέχρι 10/1/2013. Για το σύνολο των Υπουργείων μέχρι 31/1/2013.
γ) Η διαπραγμάτευση μεταξύ των Υπουργών δεν είναι απαραίτητο να γίνει στη βάση του πορίσματος της Επιτροπής. Μπορεί να κατατεθεί πρόταση από το καθ' υλην αρμόδιο Υπουργείο.
δ) Ζητήθηκε από τη ΓΓ να κατατεθούν προτάσεις από τα συνδικαλιστικά όργανα. Ωστόσο, δεν έχει δοθεί ακόμη στα ΔΣ των Συλλόγων το προσχέδιο πρότασης της πολιτικής ηγεσίας, ώστε να γίνουν προτάσεις επ' αυτού.
ε) Η πρόταση του Υπουργείου κινείται στο πλαίσιο του Οργανογράμματος που κατατέθηκε την περασμένη άνοιξη. Ανοικτά παραμένουν τα θέματα της Γενικής Δ/νσης Συνθηκών καθώς και των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης.
στ) Τελικά, η ΓΓ υποσχέθηκε ότι τη Δευτέρα 24/12/2012 θα δοθεί στην Ομοσπονδία μας η πρόταση της πολιτικής ηγεσίας ώστε να κατατεθούν στη συνέχεια προτάσεις-παρατηρήσεις από τους εργαζόμενους.

Το βασικό συμπέρασμα για τον τρόπο που καταρτίζεται το νέο Οργανόγραμμα είναι το εξής:
Η λογική του είναι "όπου δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό, καταργείται η δομή". Το αντικείμενο, η παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών, η χωρική αρμοδιότητα κ.α έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Έτσι εννοούν το "νοικοκύρεμα" του Δημοσίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: