Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Αποφάσεις συνεδρίασης ΔΣ ΟΣΥΠΕ 11.12.2013

Στις 11 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ο.Σ.ΥΠ.Ε. στην οποία συμμετείχαν 8 μέλη (απουσίαζε η Κατερίνα Ξυγκάκη).
 Τα βασικά θέματα και οι αποφάσεις ήταν οι εξής:
  1. Εξελίξεις στο ζήτημα της καταβολής εξόδων κίνησης και μετακίνησης για τη διενέργεια των ελέγχων του Σ.ΕΠ.Ε. Έγινε ενημέρωση από την Πρόεδρο για τη δέσμευση του Υπουργού ότι θα ασκηθεί άμεσα επιρροή στο Υπ.Οικονομικών ώστε να υπογραφεί η ΚΥΑ που προβλέπεται από τον Ν.4144/2013. Λήφθηκε απόφαση για κοινή συνεδρίαση με το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων στις αρχές του επόμενου έτους με αποκλειστικό θέμα τα προβλήματα του Σ.ΕΠ.Ε και την στάση των συνδικαλιστικών φορέων από εδώ και πέρα. Υπήρξε πρόταση από τον Ν.Μποσινάκο (ΑΣΥ) για αλλαγή τακτικής και δράσεις εξωστρέφειας ώστε να ενημερωθεί το κοινό για τα προβλήματα των Επιθεωρητών, να καταγγελθούν όσοι και όσα εμποδίζουν την άσκηση του ελεγκτικού έργου και να εξασφαλιστούν συμμαχίες με τους πραγματικά ωφελούμενους από τη δουλεία μας, δηλαδή τους εργαζόμενους του ιδιωτικού Τομέα. Τέτοιες δράσεις θα μπορούσε να είναι η διανομή σχετικού φυλλαδίου σε όλες τις Επιθεωρήσεις, σε εργασιακούς χώρους, η οργάνωση συνέντευξης Τύπου κ.α. Σε επόμενο στάδιο και αν συνεχίζει η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων.
  2. Προτάσεις για ανακατασκευή της Ιστοσελίδας. Αποφασίστηκε η αναβάθμιση της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας ώστε να συμπεριληφθούν πλήρως οι Σύλλογοι που εντάχθηκαν στην ΟΣΥΠΕ (ΓΓΚΑ, ΜΤΠΥ), το σύνολο των συνδικαλιστικών παρατάξεων, και να εμπλουτιστεί το περιεχόμενο της. Την επόμενη ημέρα, πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση με τον υπεύθυνο της ιστοσελίδας και σχεδιάστηκαν οι αλλαγές, Η νέα ιστοσελίδα αναμένεται στην αρχή του επόμενου έτους.
  3. Συνάντηση με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) στα γραφεία τους. Πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα, συνάντηση γνωριμίας με το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων καθώς και με τον πρόεδρο του Ταμείου. Από τις συζητήσεις προέκυψε ότι τα κρισιμότερα ζητήματα σχετικά με το ΜΤΠΥ είναι: α) η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Ταμείου β) η διαφύλαξη της κινητής και ακίνητης περιουσίας του και γ) η διατήρηση των 128 θέσεων εργασίας που κρίνονται μάλιστα λίγες σε σχέση με τις ανάγκες λειτουργίας του ΜΤΠΥ.  Η Ομοσπονδία θα σταθεί αρωγός στο Σύλλογο Υπαλλήλων του ΜΤΠΥ σε αυτά τα ζητήματα.
  4. Λοιπά Θέματα. Έγινε ενημέρωση από την Πρόεδρο σχετικά με το πραγματοποιηθέν Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και την μέχρι στιγμής αδυναμία συγκρότησης Εκτελεστικής Επιτροπής.Επίσης, κατατέθηκε από το μέλος Ανδρέα Μίχο πρόταση για διοργάνωση σε συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους επιστημονικού-ενημερωτικού Συνεδρίου για εργατικά και ασφαλιστικά θέματα εντός τους 2014. Η πρόταση έγινε καταρχήν αποδεκτή και θα διερευνηθεί η δυνατότητα σε συνεργασία με τους Συλλόγους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: