Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Πεπραγμένα ΔΣ Συλλόγου στις 4/12/2013

Την Τετάρτη 4/12/2013 συνεδρίασε το ΔΣ του Συλλόγου.  Τα κύρια θέματα  της ημερήσιας διάταξης ήταν:
- Η ανασυγκρότηση του ΔΣ λόγω των συνταξιοδοτήσεων 2 μελών του, της Αφρ.Κορφιάτη και του Ευ.Λουτρουτζή 
- Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τα έξοδα κίνησης - τα επόμενα βήματα ως Σύλλογος


Αναλυτικότερα:

Ανασυγκρότηση του ΔΣ
Μετά τη συνταξιοδότηση 2 μελών του ΔΣ, της Αφρ.Κορφιάτη και του Ευ.Λουτρουτζή, μέλη και οι δύο της ΠΑΣΚ, τη θέση τους στο ΔΣ πήραν οι Γεώργιος Νέζης και Κατερίνα Ξυγκάκη 

Προκειμένου να καλυφθεί η θέση του ταμία, που κατείχε ο Ευ.Λουτρουτζής, ζητήθηκε από τον πρόεδρο η κατάθεση υποψηφιοτήτων.  Η μοναδική υποψηφιότητα που τέθηκε σε ψηφοφορία ήταν αυτή της Κ,Ξυγκάκη.  

Οι ΑΣΥ-ΑΠ δεν πρότειναν τελικά κάποιον υποψήφιο, καθόσον είναι πάγια αρχή τους ότι η συμμετοχή στο Προεδρείο θα είχε νόημα μόνο εάν αυτό άλλαζε μορφή και τρόπο λειτουργίας. Πρόταση για το πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό είχε γίνει και κατά τη συγκρότηση του ΔΣ στις 10 Ιουλίου 2012, μετά τις τελευταίες εκλογές του Συλλόγου.  Τα κύρια μέρη της αφορούν (α) Διαφάνεια και δημοκρατικότητα στη λειτουργία του Συλλόγου (β) Αναδιοργάνωση και αλλαγή προτεραιοτήτων ως προς την οικονομική διαχείριση του Συλλόγου και (γ) Αγωνιστικές μορφές διεκδίκησης των αιτημάτων μας: συντονισμός, αλληλεγγύη και καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων (βλ. εδώ το πλήρες κείμενο).  Η πρόταση αυτή υπενθυμίστηκε  στην παρούσα συνεδρίαση, αλλά απορρίφθηκε εκ νέου.   

Η Κατερίνα Ξυγκάκη εκλέχθηκε ταμίας με τις ψήφους της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ, ενώ οι ΑΣΥ-ΑΠ ψήφισαν λευκό.


Τα έξοδα κίνησης για τη διενέργεια ελέγχων από το ΣΕΠΕ
Υπήρξε ενημέρωση από τον πρόεδρο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.  Πληροφορηθήκαμε ότι η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ κόλλησε μετά από αντιδράσεις υπηρεσιακών παραγόντων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.  Ο υπουργός ζήτησε, όπως ειπώθηκε, «πολιτικό χρόνο» 10-15 ημερών προκειμένου να διευθετήσει το θέμα.  

Μετά από ερώτηση του εκπροσώπου της ΑΣΥ, δόθηκε η διευκρίνιση ότι θα συγκληθεί ΔΣ μετά το πέρας του χρονικού περιθωρίου που ζητήθηκε από την πολιτική ηγεσία, για να αποφασιστεί η μορφή των αντιδράσεων μας ως Σύλλογος σε τυχόν δυσμενή εξέλιξη.  

Επιπλέον, ως ΑΣΥ διατυπώσαμε συνοπτικά τη θέση ότι θα πρέπει να εκπονηθεί ένα πλαίσιο διεκδικήσεων για το ΣΕΠΕ που δεν θα περιορίζεται στη διεκδίκηση χρηματικών απολαβών,

αλλά θα καλύπτει τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνική υποδομή (χαρακτηριστικό πχ η ανυπαρξία υπηρεσιακών αυτοκινήτων για ελέγχους) και σε νομική θωράκιση όσων διενεργούν ελέγχους.  Παράλληλα, θα πρέπει να επιδιωχθεί η δημοσιοποίηση στο ευρύτερο κοινό του έργου του ΣΕΠΕ, του ρόλου του, των δυνατοτήτων του και των περιορισμών που του επιβάλλονται λόγω του νέου θεσμικού πλαισίου και των προαναφερθέντων ελλειμμάτων.  

Τα υπόλοιπα μέλη δεν διαφώνησαν κατ’αρχάς, όμως συνέδεσαν την έναρξη τέτοιων ενεργειών με τις ενδεχόμενες κινητοποιήσεις σε περίπτωση μη θετικών εξελίξεων ως προς το επίδομα κίνησης.  Η ΑΣΥ έχει αντίθετη στάση.  Αποσυνδέουμε τις προτεινόμενες αυτές ενέργειες από τα αυστηρά πλαίσια των αντιδράσεών μας για διεκδίκηση των εξόδων κίνησης.  Γιατί η προσπάθεια για σφυρηλάτηση κοινωνικών συμμαχιών και για εξαφάνιση των διαχωρισμών μεταξύ εργαζομένων θα πρέπει να είναι διαρκής.   

Άλλα θέματα

Χρηματικό βραβείο σε παιδιά συναδέλφων που πέτυχαν σε ΑΕΙ/ ΤΕΙ
Περίπου 7 άτομα θα είναι οι δικαιούχοι.  Οπότε, δεδομένης βέβαια και της οικονομικής στενότητας του Συλλόγου, το βοήθημα θα είναι μάλλον της τάξης των 150€.

Παρακράτηση εισφορών υπέρ Συλλόγου
Αποφασίσθηκε ομόφωνα η παρακράτηση να γίνεται στο εξής ετησίως.  Η ετήσια εισφορά των μελών είναι σήμερα 10 €. 
Σημειώνεται ότι η ΑΣΥ έχει ετοιμάσει πρόταση για την οικονομική βιωσιμότητα του Συλλόγου, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αναπροσαρμογή του ύψους των εισφορών (βλ. εδώ).  Η πρόταση θα κατατεθεί επικαιροποιημένη στην αναμενόμενη καταστατική συνέλευση στις αρχές του 2014.  

Κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα ΜΜΜ
Ενημερωθήκαμε ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για χορήγηση καρτών απεριορίστων διαδρομών εντός του Ιανουαρίου 2014, με αυξημένες εκπτώσεις για τα μέλη του Συλλόγου.

Αναζήτηση προσφορών για στάθμευση αυτοκινήτων
Μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου (βλ. εδώ), εξεδήλωσαν μέχρι στιγμής ενδιαφέρον 9 άτομα.  Συνεπώς, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος, το ενδεχόμενο για προσφορά στις τιμές πάρκινγκ θα διερευνηθεί, αν είναι δυνατόν, από κοινού με την ΓΓΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: