Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο.Σ.Υ.Π.Ε.
Δραγατσανίου 8, Τ.Κ.101 10, τηλ.: 213 1516156 , fax: 2105249863
Email: osype@ypakp.gr, website: www. osype.gr

3/12/2013

Η Κυβέρνηση, ακολουθώντας τους προκλητικούς σχεδιασμούς της Τρόικα, της ΕΕ και του ΔΝΤ, επιλέγει συνειδητά τη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο την εκχώρησή της στους ιδιώτες και στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Συνάδελφοί μας, διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων αντιστέκονται σθεναρά στην υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, λέγοντας όλοι μαζί όχι στις απολύσεις, όχι στην αργία συναδέλφων, συνεχίζοντας έναν πολύμηνο απεργιακό αγώνα παρά την επιχειρούμενη προσφιλή τακτική του εμπαιγμού της κυβέρνησης να τους «σπάσει», να τους αποδιοργανώσει και να τους διαιρέσει.
Χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια που συνεχίζουν την απεργιακή κινητοποίηση, ενάντια στις απολύσεις και στις διαθεσιμότητες και τους εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα τους για την προάσπιση του Δημόσιου και Δωρεάν Πανεπιστημίου προς όφελος της κοινωνίας.
Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, τις εκβιαστικές πρακτικές και τον άκρατο αυταρχισμό του Υπουργού Παιδείας ενάντια στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας, την ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση την άμεση κατάργηση της ΚΥΑ, καθώς και την άμεση παύση κάθε πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των 278 συναδέλφων που δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς και δεν απογράφησαν.
Απαιτούμε για άλλη μια φορά την άμεση απόσυρση του μέτρου της διαθεσιμότητας – απόλυσης.
Όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα για την ανατροπή των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης, που υπαγορεύονται από τα κέντρα εξουσίας, το παρασιτικό κεφάλαιο και την Τρόικα, που έχουν φέρει απολύσεις, κατάργηση ΣΣΕ, μισθούς πείνας, απανωτά χαράτσια, κατασχέσεις και κατάλυση στοιχειωδών θεμελιωδών δικαιωμάτων, που προσβάλλουν την αξία και ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ






ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΚΝΙΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: