Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/12/2014

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Η αδράνεια και ο φόβος, ο κανιβαλισμός ενάντια σε συνανθρώπους μας που "δεν υποφέρουν από την κρίση όσο εμείς", η απόσυρση σε μια δουλική ατομικότητα δήθεν στο όνομα της επιβίωσης, είναι τα όπλα των εκμεταλλευτών μας.  
Όμως, κάποιοι επιμένουν να αντιστέκονται.  Δείχνουν στους υπόλοιπους από εμάς ότι, τελικά, μπορεί και να έχουμε ένα μέλλον δικό μας.

" Βρισκόμαστε εν μέσω ενός δύσκολου χειμώνα και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ανάκαμψη αποδεικνύονται φρούδες ελπίδες. Τη στιγμή που η ανεργία αγγίζει και επίσημα το 30%, ενώ για τους νέους το ποσοστό εκτοξεύεται στο 60%, η κοροιδία και ο εμπαιγμός δεν έχουν τέλος. Όχι μόνο δεν υπάρχει προοπτική διεξόδου από αυτή την κατάσταση, αλλά ούτε καν μέτρα ανακούφισης των ανέργων δεν προβλέπονται. 

Οι Ενεργοί Άνεργοι παρά και ενάντια στην αδράνεια και στην αμηχανία που επικρατεί σε όλη την κοινωνία επιμένουμε στην ανάγκη συσπείρωσης και οργάάνωσης όλων των ανέργων για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια. Στη βάση αυτή από κοινού με την επιτροπή ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Πατήσια – Γαλάτσι, την εργατική λέσχη Καλλιθέας και την εργατική λέσχη ανέργων, ελαστικά απασχολούμενων και απλήρωτων εργαζομένων σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας στις 3/12 για την υλοποίηση του αιτήματος της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων με τα ΜΜΜ σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων μας. 

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες ανέργων, μαζικούς φορείς, λαϊκές συνελεύσεις και όποιον άλλον θέλει να συμμετάσχει σε σύσκεψη την Τετάρτη 19/11 στις 6:30μμ Σολωμού 13 στα Εξάρχεια (4ος όροφος) για την προετοιμασία της συγκέντρωσης.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ – ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ – ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ "

Δεν υπάρχουν σχόλια: